ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଶ୍ରୀ ସୁଖଦେବ ସିଂ ଧିଣ୍ଡସା ଜୀଙ୍କ ପରଲୋକରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଶୋକ ପ୍ରକାଶ
28 MAY 2025 9:34PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଶ୍ରୀ ସୁଖଦେବ ସିଂ ଧିଣ୍ଡସା ଜୀଙ୍କ ପରଲୋକରେ ଶୋକ ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି । ‘ଜନସେବାର ଅଭୂତପୂର୍ବ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ଓ ଅସୀମ ଜ୍ଞାନ ସହ ସେ ଜଣେ ଉତ୍ତୁଙ୍ଗ ବ୍ୟକ୍ତିତ୍ୱ ଥିଲେ । ପଞ୍ଜାବର ତଳସ୍ତରର ଲୋକ ଓ ପରମ୍ପରା ସହ ସେ ସର୍ବଦା ଯୋଡ଼ି ହୋଇ ରହିଥିଲେ ।’ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସ ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
“ଶ୍ରୀ ସୁଖଦେବ ସିଂ ଧିଣ୍ଡସା ଜୀଙ୍କ ପରଲୋକ ଦେଶ ପାଇଁ ଏକ ଅପୂରଣୀୟ କ୍ଷତି । ଜନସେବାର ଅଭୂତପୂର୍ବ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ଓ ଅସୀମ ଜ୍ଞାନ ସହ ସେ ଜଣେ ଉତ୍ତୁଙ୍ଗ ବ୍ୟକ୍ତିତ୍ୱ ଥିଲେ । ପଞ୍ଜାବର ତଳସ୍ତରର ଲୋକ ଓ ପରମ୍ପରା ସହ ସେ ସର୍ବଦା ଯୋଡ଼ି ହୋଇ ରହିଥିଲେ । ଗ୍ରାମ୍ୟ ବିକାଶ, ସାମାଜିକ ନ୍ୟାୟ ଏବଂ ସାମଗ୍ରିକ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ପ୍ରସଙ୍ଗକୁ ସେ ସବଦା ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଉଥିଲେ । ଆମର ସୋସିଆଲ ଫ୍ୟାବ୍ରିକକୁ ଅଧିକ ଦୃଢ଼ କରିବାକୁ ସେ ସର୍ବଦା କାମ କରୁଥିଲେ । ମୁଁ ବହୁ ବର୍ଷ ଧରି ତାଙ୍କୁ ଜାଣିବାର ସୁଯୋଗ ପାଇଥିଲି, ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରସଙ୍ଗରେ ଘନିଷ୍ଠ ଭାବେ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲି । ଏଭଳି ଦୁଃଖର ସମୟରେ ତାଙ୍କ ପରିବାର ଓ ପ୍ରଶଂସକଙ୍କ ପ୍ରତି ମୋର ସମବେଦନା ।”

Prime Minister's Office
Prime Minister condoles passing of Shri Sukhdev Singh Dhindsa Ji
28 MAY 2025 9:34PM by PIB Delhi
Prime Minister, Shri Narendra Modi, has condoled passing of Shri Sukhdev Singh Dhindsa Ji, today. "He was a towering statesman with great wisdom and an unwavering commitment to public service. He always had a grassroots level connect with Punjab, its people and culture", Shri Modi stated.
The Prime Minister posted on X :
"The passing of Shri Sukhdev Singh Dhindsa Ji is a major loss to our nation. He was a towering statesman with great wisdom and an unwavering commitment to public service. He always had a grassroots level connect with Punjab, its people and culture. He championed issues like rural development, social justice and all-round growth. He always worked to make our social fabric even stronger. I had the privilege of knowing him for many years, interacting closely on various issues. My thoughts are with his family and supporters in this sad hour."