ସ୍ଵରାଷ୍ଟ୍ର ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଗାନ୍ଧୀନଗରରେ ୭୦୮ କୋଟି ଟଙ୍କା ମୂଲ୍ୟର ବିଭିନ୍ନ ବିକାଶ କାର୍ଯ୍ୟର ଉଦଘାଟନ ଓ ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ ଏବଂ ଡାକ ବିଭାଗର ଲାଭ ବଣ୍ଟନ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମକୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିଛନ୍ତି କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ
ସାରା ବିଶ୍ୱ ଭାରତର ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀର ସାମର୍ଥ୍ୟ ଏବଂ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀଙ୍କ ଦୃଢ଼ ରାଜନୈତିକ ଇଚ୍ଛାଶକ୍ତିର ପ୍ରଶଂସା କରୁଛି।
ଆଜି ସାରା ବିଶ୍ୱ ଭାରତର ରଣନୀତି ଏବଂ ସାମରିକ ଶକ୍ତିକୁ ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟର ସହିତ ଦେଖୁଛି ଏବଂ ପାକିସ୍ତାନ ଏହାକୁ ଭୟର ସହ ଅନୁଭବ କରୁଛି
ମୋଦୀଜୀଙ୍କ ଶାସନ କାଳରେ ଯେଉଁ ବାୟୁ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ବ୍ୟବସ୍ଥା ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଭାବେ ବିକଶିତ ହୋଇଥିଲା, ତାହା ଗୋଟିଏ ବି କ୍ଷେପଣାସ୍ତ୍ର କିମ୍ବା ଡ୍ରୋନକୁ ଭାରତ ମାଟିରେ ପଡ଼ିବାକୁ ଦେଇନଥିଲା
ସ୍ୱାଧୀନତା ପରେ ପ୍ରଥମ ଥର ପାଇଁ ଭାରତ ପାକିସ୍ତାନର ୧୦୦ କିଲୋମିଟର ଭିତରେ ନିର୍ମିତ ଆତଙ୍କବାଦୀ ଶିବିରଗୁଡ଼ିକୁ ଧ୍ୱଂସ କରିଥିଲା
ଭାରତ ପାକିସ୍ତାନର ଅନେକ ବାୟୁସେନା ଘାଟିକୁ ଧ୍ୱଂସ କରିଦେଇଥିଲା ଏବଂ ସେମାନଙ୍କ ବାୟୁସେନାର ଆକ୍ରମଣ କ୍ଷମତାକୁ ନଷ୍ଟ କରିଦେଇଥିଲା
ଯେଉଁମାନେ ପରମାଣୁ ନାମରେ ଆମକୁ ଭୟଭୀତ କରୁଥିଲେ, ଆମର ବାୟୁସେନା, ନୌସେନା ଏବଂ ସ୍ଥଳସେନା ସେମାନଙ୍କୁ ଉପଯୁକ୍ତ ଜବାବ ଦେଇଛନ୍ତି
'ଅପରେସନ ସିନ୍ଦୂର "ର ସଫଳତା ପାଇଁ ତିନି ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀର ସୈନିକମାନଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଲେ ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ
ଆତଙ୍କବାଦ ବିରୋଧୀ ଅଭିଯାନର ନାମ 'ଅପରେସନ ସିନ୍ଦୂର "ରଖି ମୋଦିଜୀ ବିଶ୍ୱକୁ ବାର୍ତ୍ତା ଦେଇଛନ୍ତି ଯେ' ସିନ୍ଦୂର ହେଉଛି ଭାରତର ସଂସ୍କାର"
ଭାରତ ଜୈସ-ଏ-ମହମ୍ମଦ
17 MAY 2025 9:16PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ଆଜି ଗୁଜରାଟର ରାଜଧାନୀ ଗାନ୍ଧୀନଗରରେ ୭୦୮ କୋଟି ଟଙ୍କା ମୂଲ୍ୟର ବିଭିନ୍ନ ବିକାଶ ପ୍ରକଳ୍ପର ଉଦଘାଟନ ଏବଂ ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ଡାକ ବିଭାଗର ଲାଭ ବଣ୍ଟନ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମକୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିଛନ୍ତି। ଏହି ଅବସରରେ ନିଜର ଅଭିଭାଷଣରେ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ହେବା ପରଠାରୁ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଗୁଜରାଟ ଭଳି ଦେଶର ବିକାଶ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ଆଜି ଭାରତ ପ୍ରତ୍ୟେକ କ୍ଷେତ୍ରରେ ବିକଶିତ ହେବା ଦିଗରେ ଅଗ୍ରସର ହେଉଛି।
ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ କେବଳ ଦେଶର ପ୍ରତ୍ୟେକ କ୍ଷେତ୍ରରେ ବିକାଶ କରିନାହାନ୍ତି, ବରଂ ଏହାକୁ ସୁରକ୍ଷିତ ରଖିବା ପାଇଁ ମଧ୍ୟ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଛନ୍ତି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ୨୦୧୪ରେ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ହେବା ପୂର୍ବରୁ ଦେଶରେ ପ୍ରାୟ ପ୍ରତିଦିନ ଆତଙ୍କବାଦୀ ଆକ୍ରମଣ ହେଉଥିଲା, ପାକିସ୍ତାନରୁ ଆତଙ୍କବାଦୀ ଆସି ଆମର ସୈନିକ ଏବଂ ଲୋକଙ୍କୁ ହତ୍ୟା କରୁଥିଲେ ଏବଂ ବୋମା ବିସ୍ଫୋରଣ କରୁଥିଲେ, କିନ୍ତୁ କୌଣସି ଜବାବ ଦିଆଯାଉନଥିଲା।
କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ହେବା ପରଠାରୁ ତିନୋଟି ବଡ଼ ଆତଙ୍କବାଦୀ ଆକ୍ରମଣ ଘଟିଛି। ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ପ୍ରଥମ ଆକ୍ରମଣ ଉରିରେ, ଦ୍ୱିତୀୟ ଆକ୍ରମଣ ପୁଲୱାମାରେ ଏବଂ ତୃତୀୟ ଆକ୍ରମଣ ନିକଟରେ ପାକିସ୍ତାନ ପ୍ରାୟୋଜିତ ଆତଙ୍କବାଦୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ପହଲଗାମରେ କରାଯାଇଥିଲା। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଆକ୍ରମଣର ଜବାବ ଏତେ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ଭାବେ ଦେଇଛନ୍ତି ଯେ ଆଜି ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱ ଏହାକୁ ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟଜନକ ଭାବେ ଦେଖୁଛି ଏବଂ ପାକିସ୍ତାନ ଏହାକୁ ଭୟର ସହ ଅନୁଭବ କରୁଛି।
ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ଯେତେବେଳେ ଉରିଠାରେ ଆତଙ୍କବାଦୀ ଆକ୍ରମଣ ହୋଇଥିଲା, ସେତେବେଳେ ଭାରତ ସର୍ଜିକାଲ୍ ଷ୍ଟ୍ରାଇକ୍ କରି ପ୍ରତୀକାତ୍ମକ ଜବାବ ଦେଇଥିଲା ଏବଂ ପୁଲୱାମା ଆକ୍ରମଣର ଜବାବରେ ଏୟାର ଷ୍ଟ୍ରାଇକ୍ କରି ଚେତାବନୀ ଜାରି କରାଯାଇଥିଲା। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ପାକିସ୍ତାନ ଏବଂ ଆତଙ୍କବାଦୀମାନେ ତଥାପି ସେମାନଙ୍କ ବ୍ୟବହାରରେ ସୁଧାର ଆଣିନଥିଲେ ଏବଂ ସେମାନେ ପହଲଗାମ ଉପରେ ଆକ୍ରମଣ କରିଥିଲେ, କିନ୍ତୁ ଏଥର ଅପରେସନ ସିନ୍ଦୂର ଜରିଆରେ ଆତଙ୍କବାଦୀଙ୍କ ମୁଖ୍ୟାଳୟକୁ ଧ୍ୱଂସ କରିଦିଆଯାଇଥିଲା। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱର ସୁରକ୍ଷା ବିଶେଷଜ୍ଞମାନେ ଯେତେବେଳେ 'ଅପରେସନ ସିନ୍ଦୂର "କୁ ବିଶ୍ଳେଷଣ କରନ୍ତି, ସେତେବେଳେ ସେମାନେ ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟ ହୋଇଯାନ୍ତି।
କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଜୈସ-ଏ-ମହମ୍ମଦ ଏବଂ ଲସ୍କର-ଏ-ତାଇବାର ମୁଖ୍ୟାଳୟକୁ ଧ୍ୱଂସ କରି ଭାରତ ପହଲଗାମ ଆତଙ୍କବାଦୀ ଆକ୍ରମଣର ପ୍ରତିଶୋଧ ନେଇଛି। ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ପାକିସ୍ତାନୀ ଆତଙ୍କବାଦୀମାନେ ଆମର ନାଗରିକ, ପର୍ଯ୍ୟଟକ, ନିରସ୍ତ୍ର ଲୋକଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କ ଧର୍ମ ବିଷୟରେ ପଚାରିଥିଲେ ଏବଂ ତା 'ପରେ ସେମାନଙ୍କ ପରିବାର ଏବଂ ପିଲାମାନଙ୍କ ସମ୍ମୁଖରେ କାପୁରୁଷତାପୂର୍ଣ୍ଣ ଏବଂ ନିର୍ଦ୍ଦୟ ଭାବରେ ସେମାନଙ୍କୁ ହତ୍ୟା କରିଥିଲେ। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଭାରତ ନିଜର ସଂସ୍କୃତି ଅନୁଯାୟୀ ପହଲଗାମ ଆତଙ୍କବାଦୀ ଆକ୍ରମଣର ଜବାବ ଦେଇଥିଲା। ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ଭାରତ ଜୈସ-ଏ-ମହମ୍ମଦ ଏବଂ ଲସ୍କର-ଏ-ତାଇବାର ମୁଖ୍ୟାଳୟକୁ ଉଡ଼ାଇ ଦେଇଥିଲା ଏବଂ ସାହସୀ ଭାରତୀୟ ସେନା ଏଭଳି ୯ଟି ଗୁପ୍ତ ସ୍ଥାନକୁ ଧ୍ୱଂସ କରିଦେଇଥିଲା ଯେଉଁଠାରେ ଆତଙ୍କବାଦୀମାନଙ୍କୁ ତିଆରି ଏବଂ ତାଲିମ ଦିଆଯାଉଥିଲା। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଆମ ସେନା ପାକିସ୍ତାନ ସୀମା ଭିତରେ ୧୦୦ କିଲୋମିଟର ଏବଂ ପିଓକେର ଅନେକ ସ୍ଥାନରେ ଭିତରକୁ ଯାଇ ଆତଙ୍କବାଦୀମାନଙ୍କୁ ଜବାବ ଦେଇଥିଲା।
ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ଆମ ବୋମା ମାଡର ପ୍ରତିଧ୍ୱନି ଅନେକ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଆତଙ୍କବାଦୀ ଘଟଣାର ମାଷ୍ଟରମାଇଣ୍ଡ ଏବଂ ଶିବିରରେ ଲୁଚି ରହିଥିବା ଆତଙ୍କବାଦୀମାନଙ୍କୁ ସ୍ପଷ୍ଟ ବାର୍ତ୍ତା ଦେଇଛି ଯେ ଯଦି ଭାରତର ଲୋକଙ୍କ ସହ କୌଣସି ପ୍ରକାରର ଦୁର୍ବ୍ୟବହାର କରାଯାଏ ଏବଂ କୌଣସି ଆତଙ୍କବାଦୀ ଘଟଣା ଘଟେ, ତେବେ ଏହାର ଦୁଇଗୁଣା ଜୋରଦାର ଜବାବ ଦିଆଯିବ। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଆମେ କେବଳ ଆତଙ୍କବାଦୀ ଠିକଣା ଉପରେ ଆକ୍ରମଣ କରିଥିଲୁ, କିନ୍ତୁ ପାକିସ୍ତାନୀ ସେନା ମେ ୮ ତାରିଖରେ କଚ୍ଛରୁ କାଶ୍ମୀର ଏବଂ ଭାରତର ପଶ୍ଚିମ ସୀମା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଆମର ନିର୍ଦ୍ଦୋଷ ଲୋକଙ୍କ ଉପରେ ଆକ୍ରମଣ କରିବାର ସାହସ କରିଥିଲା। ସେ କହିଥିଲେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀଙ୍କ ଶାସନ କାଳରେ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଭାବେ ବିକଶିତ ହୋଇଥିବା ଆମର ବାୟୁ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ବ୍ୟବସ୍ଥା ଗୋଟିଏ ବି କ୍ଷେପଣାସ୍ତ୍ର କିମ୍ବା ଡ୍ରୋନକୁ ଭାରତ ମାଟିରେ ପଡ଼ିବାକୁ ଦେଇନଥିଲା। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଭାରତ ୧୦୦ରୁ ଅଧିକ ଭୟଙ୍କର ଆତଙ୍କବାଦୀଙ୍କୁ ଧ୍ୱଂସ କରିବା ପରେ ପାକିସ୍ତାନ ଭାରତକୁ କୌଣସି ପ୍ରକାରେ କ୍ଷତି ପହଞ୍ଚାଇବାରେ ସଫଳ ହୋଇନାହିଁ। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ପାକିସ୍ତାନୀ ସେନା ଏହା ଭାବୁଥିବାବେଳେ ମେ ୯ ତାରିଖରେ ଭାରତର ସାହସୀ ସୈନିକମାନେ ପାକିସ୍ତାନର ୧୫ଟି ସ୍ଥାନରେ ଥିବା ଅନେକ ବାୟୁସେନାଘାଟୀ ଉପରେ ଆକ୍ରମଣ କରି ସେମାନଙ୍କ ବାୟୁସେନାର କ୍ଷମତାକୁ ନଷ୍ଟ କରିଦେଲେ। କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ଆଜି ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱ ଭାରତୀୟ ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀର ସାମର୍ଥ୍ୟକୁ ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟଜନକ ଭାବେ ଦେଖୁଛି।
କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ସ୍ୱାଧୀନତା ପରେ ପ୍ରଥମ ଥର ପାଇଁ ଭାରତ ପାକିସ୍ତାନର ୧୦୦ କିଲୋମିଟର ଭିତରକୁ ଯାଇ ପାକିସ୍ତାନୀ ଆତଙ୍କବାଦୀ ଶିବିରଗୁଡ଼ିକୁ ଧ୍ୱଂସ କରିଥିଲା। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଯେଉଁମାନେ ଆଣବିକ ଶକ୍ତି ନାମରେ ଆମକୁ ଭୟଭୀତ କରୁଥିଲେ, ଆମର ବାୟୁସେନା, ନୌସେନା ଏବଂ ସ୍ଥଳସେନା ସେମାନଙ୍କୁ ଉପଯୁକ୍ତ ଜବାବ ଦେଇଛନ୍ତି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଆଜି ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱ ଆମ ସେନାର ଆକ୍ରମଣ ଶକ୍ତିର ସଠିକତା, ସେମାନଙ୍କ ସଂଯମ ଏବଂ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀଙ୍କ ଦୃଢ଼ ରାଜନୈତିକ ଇଚ୍ଛାଶକ୍ତିକୁ ପ୍ରଶଂସା କରୁଛି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଆଜି ସମଗ୍ର ଦେଶ ଭାରତର ତିନି ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀର ସୈନିକମାନଙ୍କୁ ଅଭିବାଦନ ଜଣାଉଛି।
ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ଆମ ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀର ବୀରତ୍ୱ ସମଗ୍ର ଦେଶକୁ ଗର୍ବିତ କରିଛି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଏହା ଆମ ସମସ୍ତଙ୍କ ପାଇଁ ଗର୍ବର ବିଷୟ ଯେ ଆମ ନେତା, ଗୁଜରାଟ ଏବଂ ଭାରତ ମାତାଙ୍କ ପୁତ୍ର, ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଭାରତ ମାତାଙ୍କୁ ଗର୍ବିତ କରିବା ଏବଂ ଦେଶକୁ ସୁରକ୍ଷିତ ରଖିବା ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଛନ୍ତି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଯେତେଦିନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ବିଶ୍ୱରେ ସାମରିକ କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନ ବିଷୟରେ ଆଲୋଚନା ହେବ, ସେତେଦିନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଅପରେସନ ସିନ୍ଦୂର ଉପରେ ମଧ୍ୟ ଆଲୋଚନା କରାଯିବ। ଶ୍ରୀ ଶାହା କହିଥିଲେ ଯେ 'ଅପରେସନ ସିନ୍ଦୂର "ର ନାମକରଣ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ନିଜେ ଆମ ମାଆ ଓ ଭଉଣୀମାନଙ୍କ ସମ୍ମାନରେ କରିଛନ୍ତି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ସିନ୍ଦୂର ପ୍ରତି ସମ୍ମାନ ଏକ ଭାରତୀୟ ପରମ୍ପରା ଏବଂ ଏହାର ବାର୍ତ୍ତା ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱକୁ 'ଅପରେସନ ସିନ୍ଦୂର "ନାମରେ ନାମିତ କରାଯାଇଛି। ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ବିହାରରେ ଆମେ ନିଶ୍ଚିତ ଭାବରେ ପହଲଗାମ ଆତଙ୍କବାଦୀ ଆକ୍ରମଣର ପ୍ରତିଶୋଧ ନେବୁ ଦେଇଥିବା ପ୍ରତିଶ୍ରୁତିକୁ ପୂରଣ କରିଛନ୍ତି ।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah inaugurates and lays the foundation stone of various development works worth ₹ 708 crore in Gandhinagar, the capital of Gujarat and addresses the benefit distribution program of the Department of Posts
The whole world is praising the capability of India's armed forces and the strong political will of PM Modi
Today the whole world is watching India's strategy and military power with surprise and Pakistan is experiencing it with fear
The air defense system, which was perfected during Modi Ji's reign, did not allow a single missile or drone to fall on Indian soil
For the first time after independence, India destroyed the terrorist camps built 100 kilometers inside Pakistan
India destroyed many airbases of Pakistan and devastated the attacking capability of their air force
Those who used to scare us in the name of Nuclear, our Air force, Navy and Army have given them a befitting reply
Home Minister congratulates the soldiers of three armed forces for the success of 'Operation Sindoor'
By naming the anti-terrorism campaign as 'Operation Sindoor', Modi Ji has given the message to the world that 'Sindoor is the sanskar of India'
India avenged the Pahalgam terror attack by razing the headquarters of Jaish-e-Mohammed and Lashkar-e-Taiba to the ground
17 MAY 2025 9:16PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah today inaugurated and laid the foundation stone for various development projects worth ₹708 crore in Gujarat's capital, Gandhinagar, and addressed the benefit distribution program of the Postal Department. In his address on this occasion, Shri Amit Shah said that since becoming Prime Minister, Shri Narendra Modi has developed the country on the lines of Gujarat, and today India is progressing towards becoming developed in every field.
Shri Amit Shah said that Prime Minister Shri Narendra Modi has not only developed the country in every field but has also worked to keep it safe. He said that before Shri Narendra Modi became the Prime Minister in 2014, terrorist attacks used to take place in the country almost every day, terrorists used to come from Pakistan and kill our soldiers and people and carry out bomb blasts, but no response was given.
Union Home Minister said that three major terror attacks have taken place since Shri Narendra Modi became the Prime Minister. He said that the first attack was in Uri, second in Pulwama and the third attack was recently carried out in Pahalgam by Pakistan-sponsored terrorists. He said that Prime Minister Shri Narendra Modi has responded to every attack with such force that today the whole world is watching with surprise and Pakistan is experiencing it with fear.
Shri Amit Shah said that when the terrorist attack took place in Uri, India gave a symbolic response by conducting a surgical strike, and in response to the Pulwama attack, a warning was issued by conducting an air strike. He said that Pakistan and the terrorists still did not mend their ways and they attacked Pahalgam, but this time the headquarters of the terrorists were destroyed under Operation Sindoor. He said that security experts from all over the world are surprised when they analyse Operation Sindoor.
Union Home Minister said that India avenged the Pahalgam terror attack by razing to the ground the headquarters of Jaish-e-Mohammed and Lashkar-e-Taiba. He said that Pakistani terrorists asked our citizens, tourists, unarmed people about their religion and then cowardly and mercilessly murdered them in front of their families and children. He said that India responded to the Pahalgam terror attack in accordance with its culture. Shri Shah said that India blew up the headquarters of Jaish-e-Mohammed and Lashkar-e-Taiba and the brave Indian forces destroyed 9 such hideouts where terrorists were prepared and trained. He said that our army responded to the terrorists by going 100 kilometres inside Pakistan's border and at many places in PoK.
Shri Amit Shah said that the echo of our bomb blasts sent a clear message to the masterminds of many international terrorist incidents and the terrorists hiding in the camps that if any kind of misbehavior is done with the people of India and any terrorist incident is committed, then it will be responded with double the vigor. He said that we had attacked only the terrorist bases, but the Pakistani army dared to attack our innocent people from Kutch to Kashmir and the western border of India on 8 May. He said, our air defense system, which has been perfected during the reign of Prime Minister Modi, did not allow a single missile or drone to fall on Indian soil. He said that after India eliminated more than 100 dreaded terrorists, Pakistan did not succeed in harming India in any way. He said that the Pakistani army was still thinking, then on 9 May, the brave soldiers of India destroyed the ability of their Air Force to attack many airbases of Pakistan at 15 places. Union Home Minister said that today the whole world is watching the strength of the Indian Armed Forces with surprise.
Union Home Minister and Minister of Cooperation said that for the first time after independence, India went 100 km inside Pakistan and destroyed Pakistani terrorist camps. He said that those who used to scare us in the name of nuclear, our Air Force, Navy and Army have given them a befitting reply. He said that today the whole world is praising the accuracy of the striking power of our forces, their restraint and the strong political will of Prime Minister Modi. He said that today the whole country is saluting the soldiers of the three armed forces of India.
Shri Amit Shah said that the valour of our armed forces has made the entire nation proud. He said that it is a matter of pride for all of us that our leader Shri Narendra Modi, a son of Gujarat and Bharat Mata, has worked to make Bharat Mata proud and secure the nation. He said that as long as military operations are discussed in the world, Operation Sindoor will also be discussed. Shri Shah said that the ‘OperationSindoor’ was named by Prime Minister Shri Narendra Modi himself in honour of our mothers and sisters. He said that respect for sindoor is an Indian tradition and the message of this has been conveyed to the entire world by naming this as Operation Sindoor. He said that Prime Minister Modi has fulfilled the promise he had made in Bihar that we will definitely take revenge for the Pahalgam terror attack.