প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
বিশ্ব যকৃত দিৱসত দেশৰ নাগৰিকসকলক মননশীল খাদ্যাভ্যাস আকোৱালি ল’বলৈ আৰু মেদবহুলতাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ আহ্বান প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
19 APR 2025 1:13PM by PIB Guwahati
বিশ্ব যকৃত দিৱস উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে দেশৰ নাগৰিকসকলক মননশীল খাদ্যাভ্যাস আৰু স্বাস্থ্যসন্মত জীৱনশৈলী গ্ৰহণ কৰিবলৈ আহ্বান জনায়। সৰু সৰু অথচ প্ৰভাৱশালী পৰিৱৰ্তনত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে তেলৰ ব্যৱহাৰ হ্ৰাস কৰাৰ দৰে ব্যৱস্থাই সামগ্ৰিক স্বাস্থ্য আৰু শাৰীৰিক কল্যাণ সাধনত যথেষ্ট অৰিহণা যোগাব পাৰে।
কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰীযুত জে পি নাড্ডাই এক্সত লিখা এটা পোষ্টৰ উত্তৰত শ্ৰী মোদীয়ে কয় -
‘মননশীল খাদ্যাভ্যাস আৰু স্বাস্থ্যসন্মত জীৱন-যাপনৰ আহ্বানৰে বিশ্ব যকৃত দিৱস উপলক্ষে এয়া এক প্ৰশংসনীয় প্ৰচেষ্টা। তেলৰ সেৱন হ্ৰাস কৰাৰ দৰে সৰু সৰু পদক্ষেপে বৃহৎ পৰিৱৰ্তন আনিব পাৰে। আহক আমি একেলগে মেদবহুলতাৰ বিষয়ে সজাগতা সৃষ্টিৰে এখন সুস্থ সবল আৰু নিৰোগী ভাৰত গঢ়ি তোলোঁ।
#StopObesity”

Prime Minister's Office
Prime Minister urges citizens to embrace mindful eating and combat Obesity on World Liver Day
19 APR 2025 1:13PM by PIB Delhi
On the occasion of World Liver Day, the Prime Minister Shri Narendra Modi urged all citizens to adopt mindful eating practices and prioritize healthier living. Stressing the importance of small yet impactful changes, the Prime Minister highlighted that measures such as reducing oil intake can significantly contribute to improving overall health and well-being.
Responding to a post by Union Minister, Shri JP Nadda on X, Shri Modi said:
“Commendable effort to mark #WorldLiverDay with a call for mindful eating and healthier living. Small steps like reducing oil intake can make a big difference. Together, let’s build a fitter, healthier India by raising awareness about obesity. #StopObesity”