মহিলা আৰু শিশু উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়
১০ এপ্ৰিলৰ পৰা ১৩ এপ্ৰিললৈ অৰুণাচল প্ৰদেশ ভ্ৰমণ কৰিব মহিলা আৰু শিশু উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়ৰ কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰীমতী অন্নপূৰ্ণা দেৱীয়ে
09 APR 2025 11:43AM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় মহিলা আৰু শিশু উন্নয়ন মন্ত্ৰী শ্ৰীমতী অন্নপূৰ্ণা দেৱীয়ে ২০২৫ চনৰ ১০ এপ্ৰিলৰ পৰা ১৩ এপ্ৰিললৈ অৰুণাচল প্ৰদেশ ভ্ৰমণ কৰিব। মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে পোষণ পাখোৱাৰাৰ অধীনত বিভিন্ন কাৰ্যসূচীত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ। এই ভ্ৰমণৰ সময়ত তেওঁ একাধিক ক্ষেত্ৰ ভ্ৰমণ কৰিব আৰু ভাৰত চৰকাৰৰ আঁচনিসমূহৰ ৰূপায়ণ সন্দৰ্ভত পৰ্যালোচনা বৈঠকত অংশগ্ৰহণ কৰিব।
শ্ৰীমতী ড. অন্নপূৰ্ণা দেৱীয়ে ক্ৰা দাদি আৰু লৱাৰ সুবনশিৰি জিলা পৰিদৰ্শন কৰিব আৰু পোষণ পাখোৱাৰাৰ সৈতে জড়িত কাৰ্যসূচীত অংশগ্ৰহণ কৰিব।
পোষণ পাখোৱাৰা কাৰ্যসূচীত অংশগ্ৰহণ কৰাৰ উপৰি মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে অঞ্চলটোৰ বিদ্যালয়, অংগনবাড়ী কেন্দ্ৰ, চিকিৎসালয়, সমবায়, আৰু আত্মসহায়ক গোট (এছ এইচ জি) পৰিদৰ্শন কৰি হিতাধিকাৰীৰ সৈতে মত বিনিময় কৰিব তেওঁ লগতে সেই অঞ্চলত চৰকাৰী আঁচনিৰ প্ৰভাৱৰ বিষয়েও মূল্যায়ন কৰিব।মন্ত্ৰীগৰাকীৰ এই ভ্ৰমণৰ লক্ষ্য হৈছে মহিলা, শিশু আৰু সমাজৰল প্ৰান্তীয় সম্প্ৰদায়ক লক্ষ্য কৰি মূল চৰকাৰী কল্যাণমূলক আঁচনিসমূহৰ ফলপ্ৰসূ ৰূপায়ণ নিশ্চিত কৰা।
মহিলা আৰু শিশু উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়ৰ অধীনৰ ফ্লেগশ্বিপ পদক্ষেপকে ধৰি ভাৰত চৰকাৰৰ বিভিন্ন আঁচনিৰ অগ্ৰগতিৰ বিষয়েও মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে উপ আয়ুক্ত (ডিচি) আৰু জিলা বিষয়াসকলৰ সৈতে পৰ্যালোচনা বৈঠকত ভাগ ল'ব।পৰ্যালোচনা বৈঠকসমূহতে সম্প্ৰতি চলি থকা কাৰ্যসূচীসমূহৰ ফলপ্ৰসূতা বৃদ্ধি আৰু মহিলা, শিশু তথা সমাজৰ দুৰ্বল শ্ৰেণীৰ কল্যাণ নিশ্চিত কৰিবলৈ সেইবোৰৰ অধিক উন্নতিৰ অৰ্থে প্ৰয়োজন হোৱা ক্ষেত্ৰসমূহ চিনাক্তকৰণৰ বিষয়তো গুৰুত্ব আৰোপ কৰা হ'ব৷***

Ministry of Women and Child Development
Union Minister for ministry of Women and Child Development Smt. Annapurna Devi to Visit Arunachal Pradesh from 10th to 13th April, 2025
09 APR 2025 11:43AM by PIB Itanagar
The Union Minister for Women and Child Development, Smt. Annapurna Devi, will be visiting Arunachal Pradesh from 10th April to 13th April 2025, to attend various programs under Poshan Pakhwara. During her visit, she will focus on a range of field visits and review meetings aimed at enhancing the implementation of Government of India schemes.
Smt. Annapurna Devi will be visiting the districts of Kra Daadi and Lower Subansiri, where she will participate in activities related to Poshan Pakhwara.
In addition to attending the Poshan Pakhwara programs, the Minister will visit schools, Anganwadi centers, Hospitals, cooperatives, and Self Help Groups (SHGs) in the region to interact with beneficiaries and assess the impact of Government schemes. These visits are aimed at ensuring the effective implementation of key government welfare schemes aimed at women, children, and marginalized communities.
The Minister will also conduct review meetings with the Deputy Commissioners (DCs) and district officers to discuss the progress of various schemes of the Government of India, including the flagship initiatives under the Ministry of Women and Child Development. The review sessions will focus on enhancing the effectiveness of ongoing programs and identifying areas where further improvements are needed to ensure the welfare of women, children, and vulnerable sections of society.