महिला तथा बाल विकास मन्त्रालय
केन्द्रिय महिला एवं शिशु विकास मन्त्री श्रीमती अन्नपूर्ण देवीले 10 देखि 13 अप्रेलसम्म अरुणाचल प्रदेश भ्रमण गर्ने
09 APR 2025 11:43AM by PIB Gangtok
पोषण पखवडा अन्तर्गत विभिन्न कार्यक्रममा सहभागी बन्न केन्द्रिय महिला एवं शिशु विकास मन्त्री श्रीमती अन्नपूर्ण देवीले 10 देखि 13 अप्रेलसम्म अरुणाचल प्रदेशको भ्रमण गर्नेछन्। भ्रमण अवधिमा, उनले भारत सरकारका योजनाहरूको कार्यान्वयन बढाउने लक्ष्यका साथ स्थलगत भ्रमण लगायत बैठकहरूको समीक्षा गर्नेछन्।
केन्द्रिय मन्त्री अन्नपूर्ण देवीले क्रा-दादी अनि तल्लो सुबानसरी जिल्लाको भ्रमण गरी पोषण पखवडासित सम्बन्धित गतिविधिमा पनि भाग लिनेछन्।
पोषण पखवडा कार्यक्रमहरूमा भाग लिनका अतिरिक्त, मन्त्रीले स्कूल, आँगनबाडी केन्द्र, अस्पताल, सहकारी अनि स्वयंसहायता समूहको भ्रमण गरी लाभार्थीहरूसँग संवाद गर्दै सरकारी योजनाहरूको प्रभावबारे पनि उनले मूल्याङ्कन गर्नेछन्। यो भ्रमण, महिला, शिशु तथा वञ्चित समुदायका लागि लक्षित कल्याण योजनाहरूको प्रभावी कार्यान्वयन सुनिश्चित गर्नु पनि रहेको छ।
केन्द्रिय मन्त्रीले महिला एवं शिशु विकास मन्त्रालय अन्तर्गत ध्वजवाहक पहल लगायत विभिन्न योजनाको प्रगतिबारे चर्चा गर्न उपायुक्त अनि जिल्ला अधिकारीहरूसँग समीक्षा बैठक पनि गर्नेछन्। समीक्षा बैठकले चलिरहेका कार्यक्रमहरूको प्रभावशीलता बढाउनका साथै महिला, शिशु अनि समाजको असुरक्षित वर्गको कल्याण सुनिश्चित गर्न आवश्यक थप सुधारका क्षेत्रहरू चिन्हित गर्नमाथि केन्द्रित रहनेछ।

Ministry of Women and Child Development
Union Minister for ministry of Women and Child Development Smt. Annapurna Devi to Visit Arunachal Pradesh from 10th to 13th April, 2025
09 APR 2025 11:43AM by PIB Itanagar
The Union Minister for Women and Child Development, Smt. Annapurna Devi, will be visiting Arunachal Pradesh from 10th April to 13th April 2025, to attend various programs under Poshan Pakhwara. During her visit, she will focus on a range of field visits and review meetings aimed at enhancing the implementation of Government of India schemes.
Smt. Annapurna Devi will be visiting the districts of Kra Daadi and Lower Subansiri, where she will participate in activities related to Poshan Pakhwara.
In addition to attending the Poshan Pakhwara programs, the Minister will visit schools, Anganwadi centers, Hospitals, cooperatives, and Self Help Groups (SHGs) in the region to interact with beneficiaries and assess the impact of Government schemes. These visits are aimed at ensuring the effective implementation of key government welfare schemes aimed at women, children, and marginalized communities.
The Minister will also conduct review meetings with the Deputy Commissioners (DCs) and district officers to discuss the progress of various schemes of the Government of India, including the flagship initiatives under the Ministry of Women and Child Development. The review sessions will focus on enhancing the effectiveness of ongoing programs and identifying areas where further improvements are needed to ensure the welfare of women, children, and vulnerable sections of society.