Prime Minister's Office
List of Outcomes: Visit of Prime Minister to Sri Lanka
05 APR 2025 1:45PM by PIB Delhi
S. No. Agreement/MoU Representative from Sri Lankan side Representative from Indian side
1.
MoU between the Government of the Republic of India and the Government of the Democratic Socialist Republic of Sri Lanka for Implementation of HVDC Interconnection for Import/Export of Power
Prof. K.T.M. Udayanga Hemapala
Secretary, Ministry of Energy
Shri Vikram Misri,
Foreign Secretary
2.
MoU between the Ministry of Electronics and Information Technology of the Republic of India and the Ministry of Digital Economy of the Democratic Socialist Republic of Sri Lanka on Cooperation in the Field of Sharing Successful Digital Solutions Implemented at Population Scale for Digital Transformation.
Mr. Waruna Sri Dhanapala, Acting Secretary, Ministry of Digital Economy
Shri Vikram Misri,
Foreign Secretary
3.
MoU between the Government of the Republic of India, the Government of the Democratic Socialist Republic of Sri Lanka, and the Government of United Arab Emirates for Cooperation in Development of Trincomalee as an Energy Hub
Prof. K.T.M. Udayanga Hemapala
Secretary, Ministry of Energy
Shri Vikram Misri,
Foreign Secretary
4.
MoU between the Government of the Republic of India and the Government of the Democratic Socialist Republic of Sri Lanka on Defence Cooperation
Air Vice Marshal Sampath Thuyacontha (Retd.)
Secretary, Ministry of Defence
Shri Vikram Misri,
Foreign Secretary
5.
MoU on Multi-sectoral Grant Assistance for Eastern Province
Mr. K.M.M. Siriwardana Secretary, Ministry of Finance, Planning and Economic Development
Shri Santosh Jha, High Commissioner of India to Sri Lanka
6.
MoU between the Ministry of Health and Family Welfare of the Government of the Republic of India and the Ministry of Health & Mass Media of the Democratic Socialist Republic of Sri Lanka on Cooperation in the Field of Health & Medicine.
Dr. Anil Jasinghe
Secretary, Ministry of Health and Mass Media
Shri Santosh Jha, High Commissioner of India to Sri Lanka
7.
MoU on Pharmacopoeial Cooperation between the Indian Pharmacopoeia Commission, Ministry of Health and Family Welfare, Government of the Republic of India and The National Medicines Regulatory Authority, Government of Democratic Socialist Republic of Sri Lanka.
Dr. Anil Jasinghe
Secretary, Ministry of Health and Mass Media
Shri Santosh Jha, High Commissioner of India to Sri Lanka
S. No. Projects
1.
Inauguration of upgraded railway track of Maho-Omanthai railway line.
2.
Launch of Construction of Signalling System for Maho-Anuradhapura railway line.
3.
Ground Breaking ceremony of Sampur Solar power project (virtual).
4.
Inauguration of Temperature Controlled Agricultural Warehouse in Dambulla (virtual).
5.
Supply of Solar Rooftop Systems for 5000 Religious Institutions across Sri Lanka (virtual).
Announcements:
During the visit, Prime Minister Modi announced comprehensive capacity-building programme in India covering 700 Sri Lankans annually; India’s grant assistance for the development of Thirukoneswaram temple in Trincomalee, Sita Eliya temple in Nuwara Eliya, and Sacred City Complex project in Anuradhapura; the Exposition of Lord Buddha relics in Sri Lanka on International Vesak Day 2025; as well as the conclusion of Bilateral Amendatory Agreements on Debt Restructuring.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পাংথোকখিবা থবকশিংগী মমিং: প্রধান মন্ত্রীগী শ্রীলঙ্কা খোঙচৎ
05 APR 2025 1:45PM by PIB Imphal
সেরিএল নম্বর
এগ্রিমেন্ত/এম.ও.য়ু
শ্রী লঙ্কাগী মাইকৈদগী মহুৎশীনখিবা
ভারতকী মাইকৈদগী মহুৎশীনখিবা
1.
পৱার ইম্পোর্ত/এক্সপোর্তকীদমক ঐচ.ভি.দি.সি ইন্তরকন্নেক্সনগীদমক ভারত সরকার অমসুং শ্রী লঙ্কা সরকার অনিগী মরক্ত এম.ও.য়ু
প্রো: কে.তি.এম উদায়াঙ্গা হেমাপালা, সেক্রেতরি, ইনর্জি মিনিস্ত্রি
শ্রী বিক্রম মিশ্রী,
ফোরেন সেক্রেতরি
2.
দিজিতেলগী অওনবশিং পুরক্নবা মীয়াম মরক্ত মাইপাক্লবা দিজিতেলগী থবকশিংগী লমদা মতেং পাংন্নবা ভারতকী ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজি অমসুং শ্রী লঙ্কাগী দিজিতেল ইকোনোমি মিনিস্ত্রিগী মরক্ত এম.ও.য়ু
ৱারুনা শ্রী ধানাপালা, এক্তিং সেক্রেতরি, দিজিতেল ইকোনোমি মিনিস্ত্রি
শ্রী বিক্রম মিশ্রী,
ফোরেন সেক্রেতরি
3.
ত্রিনকোমালি অসি ইনর্জিগী মফম অমা ওইনা শেমগৎনবা ভারত সরকার, শ্রী লঙ্কা সরকার অমসুং য়ু.এ.ই সরকারশিংগী মরক্ত এম.ও.য়ু
প্রো: কে.তি.এম উদায়াঙ্গা হেমাপালা, সেক্রেতরি, ইনর্জি মিনিস্ত্রি
শ্রী বিক্রম মিশ্রী,
ফোরেন সেক্রেতরি
4.
ঙাক-শেনগী লমদা মতেং পাংন্নবা ভারত সরকার অমসুং শ্রী লঙ্কা সরকার অনিগী মরক্ত এম.ও.য়ু
এয়র ভাইস মার্সেল
সম্পাথ তুয়াকোন্থা(পোথারবা)
সেক্রেতরি, দিফেন্স মিনিস্ত্রি
শ্রী বিক্রম মিশ্রী,
ফোরেন সেক্রেতরি
5.
ইস্তর্ন প্রোভিন্সকী মল্তি-সেক্তোরেল গ্রান্ত এসিসতেন্সকী এম.ও.য়ু
কে.এম.এম শিরিৱার্দনা,
সেক্রেতরি, ফাইনান্স, প্লান্নিং অমসুং ইকোনোমিক দিবলপমেন্ত মিনিস্ত্রি
শ্রী সন্তোস ঝা, শ্রী লঙ্কাদা লৈবা ভারতকী হায় কম্মিসন্নর
6.
হকশেল অমসুং মেদিসিনগী লমদা মতেং পাংন্নবা ভারতকী হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার অমসুং শ্রী লঙ্কাগী হেল্থ অমসুং মাস মেদিয়াগী মরক্ত এম.ও.য়ু
দোক্তর অনিল জাসিঙ্গে
সেক্রেতরি, হেল্থ অমসুং মাস মেদিয়া মিনিস্ত্রি
শ্রী সন্তোস ঝা, শ্রী লঙ্কাদা লৈবা ভারতকী হায় কম্মিসন্নর
7.
ফার্মাকোপোসিএলগী লমদা মতেং পাংন্নবা ভারতকী হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিগী ইন্দিয়ান ফার্মাকোপৈয়া কম্মিসন অমসুং শ্রী লঙ্কাগী নেসনেল মেদিসিন্স রিগুলেতরি ওথোরিতিগী মরক্ত এম.ও.য়ু
দোক্তর অনিল জাসিঙ্গে
সেক্রেতরি, হেল্থ অমসুং মাস মেদিয়া মিনিস্ত্রি
শ্রী সন্তোস ঝা, শ্রী লঙ্কাদা লৈবা ভারতকী হায় কম্মিসন্নর
সেরিএল নম্বর
প্রোজেকশিং
1.
নৌনা শেমগৎলবা মহো-ওমান্থি রেলৱে লাইন শঙ্গাবা
2.
মাহো-অনুরাধাপুর রেলৱে লাইগী শিঙ্গনেল সিস্তেম শেমগৎপা হৌদোকপা
3.
সাম্পুর সোলার প্রোজেক উরেপ-উয়ুং তম্বা (ভর্চুএল)
4.
দামবুলাদা তেম্পেরেচর কন্ত্রোল এগ্রিকলচরেল ৱায়ারহাওস শঙ্গাবা (ভর্চুএল)
5.
শ্রীলঙ্কা শীনবা থুংনা লাইনিংগী মহৈলোয়শঙ ৫০০০ গী সোলারা রুপতোপ সিস্তেমশিং পীবা (ভর্চুএল)
লাউথোকখিবশিং:
খোঙচৎ মনুংদা, প্রধান মন্ত্রী মোদীনা চহি অমদা শ্রীলঙ্কামচা ৭০০ কোনশিনবা ভারত্ত পাংথোক্কদবা কেপাসিতি শেমগৎনবা থৌরম; ত্রিনকোমালীদা তিরুকোনেশ্বরাম লাইশঙ শেমগৎনবা, নুৱারাদা সিতা ইলিয়া লাইশঙ শেমগৎনবা অমসুং অনুরাধাপুরদা সেক্রেদ সিতি কমপ্লেক্স প্রোজেক শেমগৎনবা শেন্থং পীনবা; অমসুং দেব রিস্ত্রকচরিংগী নাকল অনিগী এগ্রিমেন্তশিং লাউথোকখ্রে।