Prime Minister's Office
Prime Minister engages in an insightful conversation with Lex Fridman
15 MAR 2025 7:01PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi recently had an engaging and thought-provoking conversation with renowned podcaster and AI researcher Lex Fridman. The discussion, lasting three hours, covered diverse topics, including Prime Minister Modi’s childhood, his formative years spent in the Himalayas, and his journey in public life. This much-anticipated three-hour podcast with renowned AI researcher and podcaster Lex Fridman is set to be released tomorrow, March 16, 2025. Lex Fridman described the conversation as “one of the most powerful conversations” of his life.
Responding to the X post of Lex Fridman about the upcoming podcast, Shri Modi wrote on X;
“It was indeed a fascinating conversation with @lexfridman, covering diverse topics including reminiscing about my childhood, the years in the Himalayas and the journey in public life.
Do tune in and be a part of this dialogue!”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଲେକ୍ସ ଫ୍ରିଡ୍‌ମ୍ୟାନଙ୍କ ସହ ଏକ ଅନ୍ତର୍ଦୃଷ୍ଟିପୂର୍ଣ୍ଣ ଆଲୋଚନାରେ ଯୋଗଦେଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
15 MAR 2025 7:01PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ସମ୍ପ୍ରତି ପ୍ରସିଦ୍ଧ ପଡ୍‌କାଷ୍ଟର୍ ଏବଂ ଏଆଇ ଗବେଷକ ଲେକ୍ସ ଫ୍ରିଡମ୍ୟାନଙ୍କ ସହ ଏକ ଆକର୍ଷଣୀୟ ଏବଂ ବିଚାରୋତ୍ତେଜକ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ । ତିନି ଘଣ୍ଟା ଧରି ଚାଲିଥିବା ଏହି ଆଲୋଚନାରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀଙ୍କ ବାଲ୍ୟକାଳ, ହିମାଳୟରେ ବିତାଇଥିବା ତାଙ୍କର ପ୍ରାରମ୍ଭିକ ବର୍ଷ ଏବଂ ସାର୍ବଜନୀନ ଜୀବନରେ ତାଙ୍କର ଯାତ୍ରା ସମେତ ବିଭିନ୍ନ ବିଷୟ ଉପରେ ଆଲୋଚନା କରାଯାଇଥିଲା । ପ୍ରସିଦ୍ଧ ଏଆଇ ଗବେଷକ ଏବଂ ପଡ୍‌କାଷ୍ଟର ଲେକ୍ସ ଫ୍ରିଡମ୍ୟାନଙ୍କ ସହିତ ଏହି ବହୁପ୍ରତିକ୍ଷୀତ ତିନି ଘଣ୍ଟାର ପଡ୍‌କାଷ୍ଟ ଆସନ୍ତା କାଲି, ୧୬ ମାର୍ଚ୍ଚ ୨୦୨୫ରେ ରିଲିଜ ହେବ । ଲେକ୍ସ ଫ୍ରିଡ୍‌ମ୍ୟାନ ଏହି ଆଲୋଚନାକୁ ତାଙ୍କ ଜୀବନର “ସର୍ବାଧିକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ବାର୍ତ୍ତାଳାପ ମଧ୍ୟରୁ ଅନ୍ୟତମ” ବୋଲି ବର୍ଣ୍ଣନା କରିଛନ୍ତି ।
ଆଗାମୀ ପଡ୍‌କାଷ୍ଟ ବିଷୟରେ ଲେକ୍ସ ଫ୍ରିଡ୍‌ମ୍ୟାନ୍‌ଙ୍କ ଏକ୍ସ ପୋଷ୍ଟର ଉତ୍ତର ଦେଇ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଏକ୍ସରେ ଲେଖିଛନ୍ତି :
“ଏହା ପ୍ରକୃତରେ ଲେକ ଫ୍ରିଡ୍‌ମ୍ୟାନ୍‌ଙ୍କ ସହ ଏକ ଆକର୍ଷଣୀୟ ଆଲୋଚନା ଥିଲା, ଯେଉଁଥିରେ ମୋର ବାଲ୍ୟକାଳ, ହିମାଳୟରେ ବିତାଇଥିବା ବର୍ଷ ଏବଂ ସାର୍ବଜନୀନ ଜୀବନ ଯାତ୍ରାକୁ ମନେ ପକାଇବା ସମେତ ବିଭିନ୍ନ ବିଷୟ ଉପରେ ଚର୍ଚ୍ଚା ହୋଇଥିଲା ।
ଏହି ଆଲୋଚନାରେ ସାମିଲ ହୁଅନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାର ଏକ ଅଂଶ ହୁଅନ୍ତୁ!”