ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଫେବୃଆରୀ ୧୬ ତାରିଖରେ ଭାରତ ଟେକ୍ସ ୨୦୨୫ରେ ଯୋଗ ଦେବେ
କଞ୍ଚାମାଲ ଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ବୟନ ଉତ୍ପାଦ ତଥା ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଉତ୍ପାଦର ଶୃଙ୍ଖଳକୁ ଗୋଟିଏ ମଞ୍ଚକୁ ଆଣିବାକୁ ଏକ ନିଆରା କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ
୧୨୦ ରୁ ଅଧିକ ଦେଶର ନୀତି ନିର୍ମାତା ଏବଂ ବୈଶ୍ୱିକ ସିଇଓ, ପ୍ରଦର୍ଶକ, ଆନ୍ତର୍ଜାତିକ କ୍ରେତା ଅଂଶ ଗ୍ରହଣ କରିବେ
15 FEB 2025 1:51PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଫେବୃଆରୀ ୧୬ ତାରିଖ ଅପରାହ୍ଣ ପ୍ରାୟ ୪ଟା ସମୟରେ ଦିଲ୍ଲୀର ଭାରତ ମଣ୍ଡପମ୍ ଠାରେ ଭାରତ ଟେକ୍ସ-୨୦୨୫ରେ ସାମିଲ ହେବେ । ଏହି ଅବସରରେ ଉପସ୍ଥିତ ଜନସାଧାରଣଙ୍କୁ ସମ୍ବାଧିତ କରିବେ ।
ଭାରତ ଟେକ୍ସ ୨୦୨୫ ଏକ ବ୍ୟାପକ ବୈଶ୍ୱିକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଏବଂ ଏହା ଫେବୃଆରୀ ୧୪ରୁ ୧୭ ତାରିଖ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଭାରତ ମଣ୍ଡପମଠାରେ ଆୟୋଜିତ ହେଉଛି । ଏହା ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ କାରଣ, ଏହା କଞ୍ଚାମାଲ ଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ବୟନ ଉତ୍ପାଦ ତଥା ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଉତ୍ପାଦର ଶୃଙ୍ଖଳକୁ ଗୋଟିଏ ମଞ୍ଚକୁ ଆଣିବ ।
ଭାରତ ଟେକ୍ସ କପଡ଼ା ଉଦ୍ୟୋଗର ସର୍ବବୃହତ ଏବଂ ସବୁଠାରୁ ବ୍ୟାପକ ଆୟୋଜନ । ଏହା ଏକ ମେଗା ପ୍ରଦର୍ଶନୀ ଯେଉଁଠି ଦୁଇଟି ସ୍ଥାନରେ ବୟନ ଶିଳ୍ପର ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ବ୍ୟବସ୍ଥା ପ୍ରଦର୍ଶିତ ହେବ । ଏହି ଅବସରରେ ୭୦ରୁ ଅଧିକ ସମ୍ମିଳନୀ ଅଧିବେଶନ, ଗୋଲଟେବୁଲ ବୈଠକ, ପ୍ୟାନେଲ ଆଲୋଚନା ଏବଂ ବୈଶ୍ୱିକ ସ୍ତରର ମାଷ୍ଟର କ୍ଲାସେସ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେବ । କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଅବସରରେ ଆୟୋଜିତ ହେବାକୁ ଥିବା ପ୍ରଦର୍ଶନୀରେ ବିଶେଷ ନବାଚାର ଏବଂ ଷ୍ଟାର୍ଟ ଅପ୍ ମଣ୍ଡପ ରହିବ । ଏଥିସହ ହାକାଥନ୍ ଭିତ୍ତିକ ଷ୍ଟାର୍ଟ ଅପ୍ ପିଚ୍ ଫେଷ୍ଟ, ଇନୋଭେସନ ଫେଷ୍ଟ, ଟେକ୍ ଟ୍ୟାଙ୍କସ ଏବଂ ଡିଜାଇନ ଆହ୍ୱାନକୁ ମଧ୍ୟ ସାମିଲ କରାଯିବ । ଏହା ପ୍ରମୁଖ ନିବେଶକ ମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଷ୍ଟାର୍ଟ ଅପ୍ ଗୁଡ଼ିକ ପାଇଁ ବିତ୍ତୀୟ ସହାୟତାର ଅବସର ପ୍ରଦାନ କରିବ ।
ଭାରତ ଟେକ୍ସ ୨୦୨୫ରେ ନୀତି ନିର୍ମାତାଗଣ, ବୈଶ୍ୱିକ ସିଇଓମାନଙ୍କ ସହିତ ୫୦୦୦ ରୁ ଅଧିକ ପ୍ରଦର୍ଶକ, ୧୨୦ରୁ ଅଧିକ ଦେଶର ୬୦୦୦ ଆନ୍ତର୍ଜାତିକ କ୍ରେତା ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଅତିଥିମାନେ ଯୋଗ ଦେବା ଆଶା କରାଯାଏ । ଆନ୍ତର୍ଜାତିକ ବସ୍ତ୍ର ନିର୍ମାତା ସଂଘ (ଆଇଟିଏମଏଫ), ଆନ୍ତର୍ଜାତିକ କପା ପରାମର୍ଶଦାତା କମିଟି (ଆଇସିଏସି), ଇଉରାଟେକ୍ସ, ଟେକ୍ସଟାଇଲ ଏକ୍ସଚେଞ୍ଜ, ୟୁଏସ ଫେସନ ଇଣ୍ଡଷ୍ଟ୍ରି ଆସୋସିଏସନ (ୟୁଏସଏଫଆଇଏ) ଏବଂ ଅନ୍ୟମାନେ ମଧ୍ୟ ଅଂଶ ଗ୍ରହଣ କରିବେ ।

Prime Minister's Office
PM to participate in Bharat Tex 2025 on 16th February in Delhi
A unique event covering entire value chain of textiles from raw materials to finished products under one roof
Policymakers and global CEOs, Exhibitors, international buyers from over 120 countries to participate
15 FEB 2025 1:51PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in Bharat Tex 2025 on 16th February, at around 4 PM, at Bharat Mandapam, New Delhi. He will also address the gathering on the occasion.
Bharat Tex 2025, a mega global event, being held from February 14-17 at Bharat Mandapam, is unique because it brings together the entire textile value chain from raw materials to finished products including accessories under one single roof.
Bharat Tex platform is the textile industry’s largest and most comprehensive event comprising a mega expo spread across two venues and showcasing the entire textile ecosystem. It will also feature a Global scale conference featuring over 70 conference sessions, Roundtables, Panel Discussions, and master classes. It will include exhibition that shall feature Special Innovation and Start up Pavilions. It will also include hackathons based Startup Pitch Fest and innovation fests, Tech tanks and design challenges providing funding opportunities for startups through leading investors.
Bharat Tex 2025 is expected to attract policymakers and global CEOs, over 5000 Exhibitors, 6000 international buyers from over 120 countries among various other visitors. Over 25 Leading Global textile bodies and associations from across the world including International Textile Manufacturers Federation (ITMF), International Cotton Advisory Committee (ICAC), EURATEX, Textile Exchange, US Fashion Industry Association (USFIA) among others will also participate.