প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ফ্ৰান্সৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী আৰু ৰাষ্ট্ৰপতি মাজাৰ্গেছৰ যুদ্ধ সমাধিক্ষেত্ৰ পৰিদৰ্শন
12 FEB 2025 4:57PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোডী আৰু ৰাষ্ট্ৰপতি ইমানুৱেল মেক্ৰনে আজি পুৱা মাৰ্চেইলৰ মাজাৰগুৱেছ যুদ্ধ সমাধিক্ষেত্ৰ পৰিদৰ্শন কৰি প্ৰথম আৰু দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ সময়ত প্ৰাণ হেৰুৱা ভাৰতীয় জোৱানসকললৈ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে। দুয়োগৰাকী নেতাই শ্বহীদসকলৰ বলিদানক সন্মান জনাই মাল্যাৰ্পণ কৰে।
মাজাৰগেছ যুদ্ধ সমাধিক্ষেত্ৰত ইউৰোপত শান্তিৰ বাবে যুঁজ দিয়া ভাৰতীয় সৈনিকসকলৰ বীৰত্ব আৰু ত্যাগৰ ইতিহাস সংৰক্ষিত হৈ আছে। তেওঁলোকৰ কাহিনীয়ে বহুতকে অনুপ্ৰাণিত কৰি আহিছে। এই সমাধিক্ষেত্ৰই ভাৰত-ফ্ৰান্সৰ সম্পৰ্কক সদায়েই আটোমটোকাৰিকৈ ৰাখি দুয়ো দেশৰ জনসাধাৰণৰ সংযোগক স্মৰণীয় কৰি ৰাখিছে।

Prime Minister's Office
Prime Minister and President of France visit the Mazargues War Cemetery
12 FEB 2025 4:57PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi and President Emmanuel Macron visited the Mazargues War Cemetery in Marseille this morning and paid tribute to the Indian soldiers who lost their lives during World Wars I and II. Both leaders laid wreaths to honour the sacrifices of the fallen.
The Mazargues War Cemetery preserves the history of valor and sacrifice of Indian soldiers who fought for peace in Europe. Their saga continues to inspire many. The Cemetery commemorates the deep people-to-people links that continue to nurture India-France ties.