Prime Minister's Office
Prime Minister addresses the 14th India-France CEOs Forum
12 FEB 2025 12:16AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi and the President of France, H.E. Mr. Emmanuel Macron jointly addressed the 14th India-France CEOs Forum today in Paris. The forum brought together CEOs from a diverse group of companies from both sides, focusing on sectors such as defence, aerospace, critical and emerging technologies, infrastructure, advanced manufacturing, artificial intelligence, life-sciences, wellness and lifestyle, and food and hospitality.
Prime Minister in his address noted the expanding India-France business and economic collaboration and the impetus it has provided to the strategic partnership between the two countries. He highlighted India’s attractiveness as a favored global investment destination, based on its stable polity and predictable policy ecosystem. Talking of the reforms announced in the recent budget, PM noted that the insurance sector was now open for 100% FDI and civil nuclear energy sector for private participation with focus on SMR and AMR technologies; customs rate structure was rationalized; and simplified income tax code was being brought in to enhance Ease of Living. Referring to the government’s commitment to continue ushering in reforms, he noted that a high-level committee for regulatory reforms had been constituted to establish trust based economic governance. In the same spirit, more than 40,000 compliances had been rationalized in the last few years.
Prime Minister invited French companies to look at the immense opportunities offered by the India growth story, in the defense, energy, highway, civil aviation, space, healthcare, fintech and sustainable development sectors. Underlining global appreciation and interest in India’s skills, talent and innovation and in its newly launched AI, Semiconductor, Quantum, Critical Minerals and Hydrogen missions, he called upon French enterprises to partner India for mutual growth and prosperity. He outlined the importance of active engagement in these sectors, reaffirming the commitment of both nations to fostering innovation, investment, and technology-driven partnerships. Full remarks of Prime Minister may be seen here
External Affairs Minister Dr. S. Jaishankar, alongside the Minister for Europe and Foreign Affairs of France, H.E. Jean-Noël Barrot, and the Minister of the Economy, Finance, and Industrial and Digital Sovereignty of France, H.E. Eric Lombard also addressed the Forum.
5. CEOs from both sides who attended the meeting were:
Indian Side:
Company Name(Sector) Name and Designation
1
Jubiliant Foodsworks/Jubiliant Life Sciences, Food and Beverage
Hari Bhartia, Co-Chairman and Director
2.
CII
Chandrajit Banerjee, Director General
3.
Titagarh Rail Systems Limited (TRSL), Railways and Infrastructure
Umesh Chowdhary, Vice Chairman and Managing Director
4.
Bharat Light & Power Private Limited, (Renewable Energy)
Tejpreet Chopra, President & CEO
5.
P Mafatlal Group, Textiles and Industrial Products
Vishad Mafatlal, Chairman
6.
boat, Consumer Electronics (Wearables)
Aman Gupta, Co-Founder
7.
Dalit Indian Chamber of Commerce & Industry (DICCI), Business Advocacy and Inclusion
Milind Kamble, Founder/Chairman
8.
Skyroot Aerospace, Aerospace & Space and Technology
Pawan Kumar Chandana,Co-Founder
9.
Agnikul, Aerospace & Space and Technology
Srinath Ravichandran, Co-Founder & CEO
10.
Tata Advanced Systems Ltd, Aerospace and Defense
Sukaran Singh, Managing Director
11
UPL Group, Agrochemical and Agribusiness
Vikram Shroff, Vice Chairman and Co-CEO
12.
Sula Vineyards, Food and Beverage
Rajeev Samant, CEO
13.
Dynamatic Technologies Ltd, Aerospace & Defence, and Engineering
Udayant Malhoutra, CEO & Managing Director
14.
Tata Consulting Engineers (TCE), Engineering and Consulting
Amit Sharma, Managing Director & CEO
15.
Nykaa, Cosmetics and consumer goods
Falguni Nayyar,CEO
French Side:
Company Name(Sector) Name and Designation
1
Air Bus, Aerospace & Defence
Guillaume Faury, CEO
2.
Air Liquide, Chemicals, Health care, Engineering
François Jackow, CEO & a member of the Board of Directors of the Air Liquide Group
3.
BlaBlaCar, Transport, Services
Nicolas Brusson, CEO & Co-Founder
4
Capgemini Group, Information Technology, Engineering
Aiman Ezzat, CEO
5
Danone, Food & Beverages
Antoine de SAINT-AFFRIQUE, CEO
6
EDF, Energy, Power
Luc Rémont, Chairman &CEO
7
Egis Group, Architecture Construction Engineering
Laurent Germain,CEO
8.
Engie Group, Energy, Renewable Energy
Catherine MacGregor, CEO & Board Member of ENGIE.
9
L'Oréal, Cosmetics & Consumer Goods
Nicolas Hieronimus, CEO & Member of Board of Directors
10
Mistral AI, Artificial Intelligence
Arthur Mensch, CEO & Co-Founder
11
Naval Group, Defence, Shipbuilding, Engineering
Pierre Eric Pommellet, Chairman & CEO
12.
Pernod Ricard, Alcohol Beverages, FMCG
Alexandre Ricard, Chairman & CEO
13
Safran, Aerospace & Defence
Olivier Andriès, CEO
14.
Servier, Pharmaceuticals, Health care
Olivier Laureau, President & CEO
15
Total Energies SE, Energy
PATRICK Pouyanné, Chairman & CEO
16
Vicat, Construction
Guy Sidos, Chairman & CEO

|
প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ১৪শুবা ইন্দিয়া-ফ্রান্স CEOs ফোরমদা ৱা ঙাংখ্রে
12 FEB 2025 12:16AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমদি ফ্রান্সকী রাস্ত্রপতী H.E. মিস্তর ইমানুএল মেক্রোন্না ঙসি পেরিসতা পাঙথোকপা ১৪শুবা ইন্দিয়া-ফ্রান্স CEOs ফোরকমদ পুন্না ৱা ঙাংখ্রে। ফোরম অদুদা নাকল অনিমক্কী তোঙান তোঙানবা কম্পেনী কাঙলুপশিংগী CEO শিং পুনশিন্নদুনা দিফেন্স, এরোস্পেস, মরুওইবা অমদি নৌনো থোরকপা তেক্নোলোজীশিং, ইনফ্রাস্ত্রকচর, এদভান্স মেনুফেকচরিং, অর্তিফিসিএল ইন্তলিজেন্স, লাইফ-সাইন্স, ৱেলনেস অমদি লাইফস্তাইল, অমসুং চীঞ্জাক অমদি হোস্পিতেলিতীনচিংবা হীরমশিংদা খন্নখি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী ৱারোলদা হেন্না পাকথোক চাউথোরক্লিবা ইন্দিয়া-ফ্রান্সকী লল্লোন ইতিক অমদি শেন্মিৎলোনগী লমদা খুৎশম্ননা চৎমিন্নরিবা লম্বী অমদি মসিনা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা স্ত্রেতেজিক পার্ত্নরসিপ্তা পীরিবা ইথিলগী মরমদা ৱাফম কয়া ফোঙদোকখি‍। মহাক্না ভারতকী মরা চেৎপা রাজনিতী অমসুং করি ওইরক্কনি হায়বা ঙম্বা পোলিসী ইকোসিস্তেম্না মরম ওইরগা মালেমগী পাম্নবা ইনভেস্তমেন্তকী লমথুংফম অমা ওইনা মীয়ামগী পুক্নিং চিংশিল্লি হায়না ফোঙদোকখি‍। ইকুই কুইদ্রিঙৈদা বজেত্তা লাউথোকখিবা পল্লদুনা, প্রধা মন্ত্রীনা হৌজিক্তি ইন্স্যুরেন্স সেক্তরদা ১০০% FDI য়াহল্লে অমদি সিভিল ন্যুক্লিয়র ইনর্জী সেক্তরসু SMR অমদি AMR তেক্নোলোজীশিংদা মীৎয়েঙ থমদুনা প্রাইভেত পার্তিসিপেসন য়াহল্লে; কস্তম্স রেত স্ত্রকচর রেস্নেলাইজ তৌরে; অমদি ইজ ওফ লিভিং ফগৎহন্নবা লায়থোকহল্লবা ইনকম তেক্স কোদ পুরক্লে হায়খি‍। রিফোর্ম পুরক্নবা লৈঙাক্না লেপ্লিবা খোঙফমগী মতাঙদা পল্লদুনা, থাজবদা য়ুম্পম ওইবা লৈঙাক্লোন অমা পুরক্নবা রিগুলেতরী রিফোর্মগী অৱাংবা থাক্কী কম্মিতী অমা শেম্লে হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি‍। ৱাখল্লোন অসিগী পরিংদা, হৌখিবা চহি খরসিদা কমপ্লাইএন্স ৪০,০০০ হেন্না রেস্নেলাইজ তৌখ্রে‍।
প্রধান মন্ত্রীনা ফ্রেঞ্চ কম্পেনীশিংবু ইন্দিয়া গ্রোথ স্তোরীনা দিফেন্স, ইনর্জী, হায়ৱে, সিভিল এভিএসন, স্পেস, হেল্থকেয়র, ফিনতেক অমসুং সস্তেনেবল দিভেলপমেন্ততা পীরিবা য়াম্লবা খুদোংচাবশিং লৌনবা ৱাফম থমখি‍। ভারতকী স্কিল, তেলেন্ত অমদি ইনোভেসন্দা অমদি নৌনা হৌদোকখিবা AI, সেমিকন্দক্তর, ক্বান্তম, ক্রিতিকেল মিনরেল অমদি হায়দ্রোজেন মিসন্দা মালেম্না শকখঙবগা লোয়ননা ইন্তরেস্ত উৎলিবা অসি পল্লদুনা, মহাক্না ফ্রেঞ্চ এন্তরপ্রাইজশিংদা নাকল অনিমক্তা খুমাঙ চাওশিন্নবা অমদি নুংঙাই য়াইফবা পুরক্নবা ভারতকা খোঙবু ওইনবা ৱাফম থমখি‍। ইনোভেসন, ইনভেস্তমেন্ত, অমসুং তেক্নোলোজী-দ্রিভন পার্ত্নরসিপ পুরকপদা লৈবাক অনিমক্না খোঙফম চেৎনা লেপ্লি হায়রদুনা, মহাক্না হায়রিবা সেক্তরশিং অসিদা ইচঙ থৌনা থবক তৌবগী মরুওইবা ৱাফমশিং থমখি‍। প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখিবা মপুং ফাবা ৱাফমশিং মসিদা য়েংবা য়াগনি‍।
এক্সতরনেল এফ্যার্স মন্ত্রী দোক্তর এস. জয়শঙ্করসু, ফ্রান্সকী য়ুরোপ অমদি ফোরেন এফ্যার্স মন্ত্রী H.E. জোন-নোইল বেরোত, অমদি ফ্রান্সকী শেন্মিৎলোন, শেল-থুম, অমসুং ইন্দস্ত্রিএল অমদি দিজিতেল সোভেরেন্তী মন্ত্রী H.E. ইরিক লোম্বার্দকা লোয়ননা ফোরম অদুদা ৱা ঙাংখি‍।
৫. মীফম অদুদা শরুক য়াখিবা নাকল অনিমক্কী CEO শিংদি:
ভারতকী মায়কৈদা:
কম্পপেনী মমিং (সেক্তর)
মিং অমসুং ফম
১
জুবিলেন্ত ফুদ্সৱর্ক্স/জুবিলেন্ত লাইফ সাইন্স, ফুদ এন্দ বিবরেজ
হরি ভার্তিয়, কো-চেয়রমেন অমসুং দাইরেক্তর
২
CII
চন্দ্রজিৎ বেনর্জী, দাইরেক্তর জেনরেল
৩
তিতাগর রেল সিস্তেম লিমিতেদ (TRSL), রেলৱেজ অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর
উমেস চৌধরী, ভাইস চেয়রমেন অমসুং মেনেজিং দাইরেক্তর
৪
ভারত লাইত & পৱার প্রাইভেত লিমিতেদ, (রিনিউএবল ইনর্জী)
তেজপ্রীত চোপ্রা, প্রেসিদেন্ত & CEO
৫
পি. মফতলাল গ্রুপ, তেক্সতাইল্স অমসুং ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্তস
বিসাদ মফতলাল, চেয়রমেন
৬
বোত, কঞ্জ্যুমর ইলেক্ত্রোনিক্স (ৱিয়রেবল্স)
অমন গুপ্তা, কো-ফাউন্দর
৭
দলিত ইন্দিয়ন চেম্বর ওফ কম্মর্স & ইন্দস্ত্রী (DICCI), বিজিনেস এদভোকেসী এন্দ ইনক্লুজন
মিলিন্দ কাম্বলে, ফাউন্দর/চেয়রমেন
৮
স্কাইরুত এরোসস্পেস, এরোস্পেস & স্পেস এন্দ তেক্নোলোজী
পৱন কুমার চন্দনা, কো-ফাউন্দর
৯
অগ্নিকুল, এরোস্পেস & স্পেস এন্দ তেক্নোলোজী
স্রিনাথ রবিচন্দ্রন, কো-ফাউন্দর & CEO
১০
তাতা এদভান্স সিস্তেম লিমিতেদ, এরোস্পেস এন্দ দিফেন্স
সুকরন সিংহ, মেনেজিং দাইরেক্তর
১১
UPL গ্রুপ, এগ্রোকেমিকেল এন্দ এগ্রিবিজিনেস
বিক্রম স্রোফ, ভাইস চেয়রমেন অমদি কো-CEO
১২
সুলা ভাইনয়ার্দ্স, ফুদ এন্দ বিভরেজ
রজিব সমন্ত, CEO
১৩
দাইনেমেতিক তেক্নোলোজিজ লিমিতেদ, এরোস্পোস & দিফেন্স, অমদি ইঞ্জিনিয়রিং
উদয়ন্ত মলহোত্রা, CEO & মেনেজিং দাইরেক্তর
১৪
তাতা কন্সল্তিং ইঞ্জিনিয়র্স (TCE), ইঞ্জিনিয়রিং অমদি কন্সল্তিং
অমিত শর্ম, মেনেজিং দাইরেক্তর & CEO
১৫
নাইকা, কোস্মেতিক অমদি কঞ্জ্যুমর গুদ্স
ফাল্গুনি নয়র, CEO
ফ্রেঞ্চকী মায়কৈদা:
কম্পেনী মমিং (সেক্তর)
মিং অমসুং ফম
১
এয়র বস, এরোসস্পেস & দিফেন্স
গুইলোম ফোরী, CEO
২
এয়র লিকুইদ, ককেমিকেল্স, হেল্থকেয়র, ইঞ্জিনিয়রিং
ফ্রেঙ্কোইজ জেকো, CEO & এয়র লিকুইদ গ্রুপকী বোর্দ ওফ দাইরেক্তর্সকী মেম্বর অমা
৩
ব্লাব্লাকার, ত্রান্সপোর্ত, সর্ভিসেস
নিকোলাস ব্রুসোন, CEO & কো-ফাউন্দর
৪
কেপজেমিনাই গ্রুপ, ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী, ইঞ্জিনিয়রিং
এমন এজ্জত, CEO
৫
দেনোন, ফুদ & বিভরেজ
এন্তোইন দে সেন্ত-অফ্রিক, CEO
৬
EDF, ইনর্জী, পৱার
লুক রেমোন্ত, চেয়রমেন & CEO
৭
এগিস গ্রুপ, অর্কিতেকচর কন্সত্রক্সন ইঞ্জিনিয়রিং
লোরেন্ত জর্মেন, CEO
৮
ইঙ্গি গ্রুপ, ইনর্জী, রিনিউএবল ইনর্জী
কেথরিন মেকগ্রেগর, CEO & ENGIE গী বোর্দ মেম্বর
৯
L'Oréal, কোস্মেতিক্স & কঞ্জ্যুমর গুদ্স
নিকোলাস হৈরোনিমস, CEO & বোর্দ ওফ দাইরেক্তরগী মেম্বর
১০
মিস্ত্রেল AI, অর্তিফিসিএল ইন্তলিজেন্স
অর্থর মেন্স, CEO & কো-ফাউন্দর
১১
নেভেল গ্রুপ, দিফেন্স, সিপবিল্দিং, ইঞ্জিনিয়রিং
পিয়ের ইরিক পোমেলেত, চেয়রমেন & CEO
১২
পেরনোদ রিকার্দ, অল্কোহোল বিভরেজ, FMCG
অলেকজেন্দ্রে রিকার্দ, চেয়রমেন & CEO
১৩
সফ্রন, এরোস্পেস & দিফেন্স
ওলিভর অন্দ্রিএস, CEO
১৪
সর্ভিসয়র, ফার্মাসিউতিকেল্স, হেল্থকেয়র
ওলিভর লোরু, প্রেসিদেন্ত & CEO
১৫
তোতেল ইনর্জিজ SE, ইনর্জী
পেতরিক পৌয়েন, চেয়রমেন & CEO
১৬
ভিকত, কন্সত্রক্সন
গাই সিদোস, চেয়রমেন & CEO