Prime Minister's Office
Prime Minister addresses the 14th India-France CEOs Forum
12 FEB 2025 12:16AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi and the President of France, H.E. Mr. Emmanuel Macron jointly addressed the 14th India-France CEOs Forum today in Paris. The forum brought together CEOs from a diverse group of companies from both sides, focusing on sectors such as defence, aerospace, critical and emerging technologies, infrastructure, advanced manufacturing, artificial intelligence, life-sciences, wellness and lifestyle, and food and hospitality.
Prime Minister in his address noted the expanding India-France business and economic collaboration and the impetus it has provided to the strategic partnership between the two countries. He highlighted India’s attractiveness as a favored global investment destination, based on its stable polity and predictable policy ecosystem. Talking of the reforms announced in the recent budget, PM noted that the insurance sector was now open for 100% FDI and civil nuclear energy sector for private participation with focus on SMR and AMR technologies; customs rate structure was rationalized; and simplified income tax code was being brought in to enhance Ease of Living. Referring to the government’s commitment to continue ushering in reforms, he noted that a high-level committee for regulatory reforms had been constituted to establish trust based economic governance. In the same spirit, more than 40,000 compliances had been rationalized in the last few years.
Prime Minister invited French companies to look at the immense opportunities offered by the India growth story, in the defense, energy, highway, civil aviation, space, healthcare, fintech and sustainable development sectors. Underlining global appreciation and interest in India’s skills, talent and innovation and in its newly launched AI, Semiconductor, Quantum, Critical Minerals and Hydrogen missions, he called upon French enterprises to partner India for mutual growth and prosperity. He outlined the importance of active engagement in these sectors, reaffirming the commitment of both nations to fostering innovation, investment, and technology-driven partnerships. Full remarks of Prime Minister may be seen here
External Affairs Minister Dr. S. Jaishankar, alongside the Minister for Europe and Foreign Affairs of France, H.E. Jean-Noël Barrot, and the Minister of the Economy, Finance, and Industrial and Digital Sovereignty of France, H.E. Eric Lombard also addressed the Forum.
5. CEOs from both sides who attended the meeting were:
Indian Side:
Company Name(Sector) Name and Designation
1
Jubiliant Foodsworks/Jubiliant Life Sciences, Food and Beverage
Hari Bhartia, Co-Chairman and Director
2.
CII
Chandrajit Banerjee, Director General
3.
Titagarh Rail Systems Limited (TRSL), Railways and Infrastructure
Umesh Chowdhary, Vice Chairman and Managing Director
4.
Bharat Light & Power Private Limited, (Renewable Energy)
Tejpreet Chopra, President & CEO
5.
P Mafatlal Group, Textiles and Industrial Products
Vishad Mafatlal, Chairman
6.
boat, Consumer Electronics (Wearables)
Aman Gupta, Co-Founder
7.
Dalit Indian Chamber of Commerce & Industry (DICCI), Business Advocacy and Inclusion
Milind Kamble, Founder/Chairman
8.
Skyroot Aerospace, Aerospace & Space and Technology
Pawan Kumar Chandana,Co-Founder
9.
Agnikul, Aerospace & Space and Technology
Srinath Ravichandran, Co-Founder & CEO
10.
Tata Advanced Systems Ltd, Aerospace and Defense
Sukaran Singh, Managing Director
11
UPL Group, Agrochemical and Agribusiness
Vikram Shroff, Vice Chairman and Co-CEO
12.
Sula Vineyards, Food and Beverage
Rajeev Samant, CEO
13.
Dynamatic Technologies Ltd, Aerospace & Defence, and Engineering
Udayant Malhoutra, CEO & Managing Director
14.
Tata Consulting Engineers (TCE), Engineering and Consulting
Amit Sharma, Managing Director & CEO
15.
Nykaa, Cosmetics and consumer goods
Falguni Nayyar,CEO
French Side:
Company Name(Sector) Name and Designation
1
Air Bus, Aerospace & Defence
Guillaume Faury, CEO
2.
Air Liquide, Chemicals, Health care, Engineering
François Jackow, CEO & a member of the Board of Directors of the Air Liquide Group
3.
BlaBlaCar, Transport, Services
Nicolas Brusson, CEO & Co-Founder
4
Capgemini Group, Information Technology, Engineering
Aiman Ezzat, CEO
5
Danone, Food & Beverages
Antoine de SAINT-AFFRIQUE, CEO
6
EDF, Energy, Power
Luc Rémont, Chairman &CEO
7
Egis Group, Architecture Construction Engineering
Laurent Germain,CEO
8.
Engie Group, Energy, Renewable Energy
Catherine MacGregor, CEO & Board Member of ENGIE.
9
L'Oréal, Cosmetics & Consumer Goods
Nicolas Hieronimus, CEO & Member of Board of Directors
10
Mistral AI, Artificial Intelligence
Arthur Mensch, CEO & Co-Founder
11
Naval Group, Defence, Shipbuilding, Engineering
Pierre Eric Pommellet, Chairman & CEO
12.
Pernod Ricard, Alcohol Beverages, FMCG
Alexandre Ricard, Chairman & CEO
13
Safran, Aerospace & Defence
Olivier Andriès, CEO
14.
Servier, Pharmaceuticals, Health care
Olivier Laureau, President & CEO
15
Total Energies SE, Energy
PATRICK Pouyanné, Chairman & CEO
16
Vicat, Construction
Guy Sidos, Chairman & CEO

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
চতুৰ্দশ ভাৰত-ফ্ৰান্স মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়াৰ মঞ্চত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ভাষণ
12 FEB 2025 12:16AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী আৰু ফ্ৰান্সৰ ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰীযুত ইমানুৱেল মেক্ৰ’ৱে আজি পেৰিছত অনুষ্ঠিত চতুৰ্দশ ভাৰত-ফ্ৰান্স মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়াৰ মঞ্চত যুটীয়াভাৱে ভাষণ দিয়ে। এই মঞ্চই প্ৰতিৰক্ষা, এৰ’স্পেচ, গুৰুত্বপূৰ্ণ আৰু উদীয়মান প্ৰযুক্তি, আন্তঃগাঁথনি, উন্নত উৎপাদন, কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তা, জীৱন-বিজ্ঞান, সুস্থতা আৰু জীৱনশৈলী আৰু খাদ্য তথা আতিথ্যৰ দৰে খণ্ডৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি দুয়ো পক্ষৰে বিভিন্ন গোটৰ কোম্পানীৰ মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়াসকলক একত্ৰিত কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁৰ ভাষণত ভাৰত-ফ্ৰান্সৰ বাণিজ্য আৰু অৰ্থনৈতিক সহযোগিতাৰ সম্প্ৰসাৰণৰ লগতে দুয়োখন দেশৰ মাজৰ কৌশলগত অংশীদাৰিত্বক প্ৰদান কৰা প্ৰেৰণাৰ বিষয়ে উল্লেখ কৰে। তেওঁ সুস্থিৰ ৰাজনীতি আৰু পূৰ্বানুমানযোগ্য পৰিৱেশতন্ত্ৰৰ নীতিৰ ওপৰত আধাৰিত এক অনুকূল গোলকীয় বিনিয়োগৰ গন্তব্য হিচাপে ভাৰতৰ আকৰ্ষণৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে। শেহতীয়া বাজেটত ঘোষণা কৰা সংস্কাৰৰ কথা উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে বীমা খণ্ডটো এতিয়া এছ এম আৰ আৰু এ এম আৰ প্ৰযুক্তিৰ ওপৰত গুৰুত্ব দি ব্যক্তিগত অংশগ্ৰহণৰ বাবে প্ৰত্যক্ষ বিদেশী বিনিয়োগ আৰু অসামৰিক পাৰমাণৱিক শক্তি খণ্ডৰ বাবে মুকলি কৰা হৈছে; শুল্কৰ হাৰৰ গাঁথনি যুক্তিসংগত কৰা হৈছে; আৰু জীৱন ধাৰণৰ সহজতা বৃদ্ধিৰ বাবে সৰলীকৃত আয়কৰ নীতি অনা হৈছে। সংস্কাৰ অব্যাহত ৰখাৰ বাবে চৰকাৰৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ কথা উল্লেখ কৰি তেওঁ কয় যে বিশ্বাস ভিত্তিক অৰ্থনৈতিক শাসন প্ৰতিষ্ঠা আৰু নিয়ামক সংস্কাৰৰ বাবে এখন উচ্চ পৰ্যায়ৰ সমিতি গঠন কৰা হৈছে। একে মনোভাৱেৰে, যোৱা কেইবছৰমানৰ ভিতৰত ৪০,০০০তকৈও অধিক অনুপালন যুক্তিসংগত কৰা হৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ফ্ৰান্সৰ কোম্পানীসমূহক প্ৰতিৰক্ষা, শক্তি, ঘাইপথ, অসামৰিক বিমান পৰিবহণ, মহাকাশ, স্বাস্থ্যসেৱা, ফিনটেক আৰু বহনক্ষম উন্নয়ন খণ্ডত ভাৰতৰ বিকাশৰ কাহিনীৰ দ্বাৰা আগবঢ়োৱা অপৰিসীম সুযোগসমূহ চাবলৈ আমন্ত্ৰণ জনায়। ভাৰতৰ দক্ষতা, প্ৰতিভা আৰু উদ্ভাৱন তথা নতুনকৈ আৰম্ভ কৰা কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তা, ছেমিকণ্ডাক্টৰ, কোৱাণ্টাম, ক্ৰিটিকেল মিনাৰেলছ আৰু হাইড্ৰ’জেন অভিযানৰ প্ৰতি বিশ্বব্যাপী প্ৰশংসা আৰু আগ্ৰহৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি তেওঁ ফ্ৰান্সৰ উদ্যোগসমূহক পাৰস্পৰিক বিকাশ আৰু সমৃদ্ধিৰ বাবে ভাৰতৰ অংশীদাৰ হ’বলৈ আহ্বান জনায়। তেওঁ এই খণ্ডসমূহত সক্ৰিয় সম্পৰ্কৰ গুৰুত্বৰ কথা উল্লেখ কৰি উদ্ভাৱন, বিনিয়োগ আৰু প্ৰযুক্তি-চালিত অংশীদাৰিত্ব গঢ়ি তোলাৰ ক্ষেত্ৰত দুয়োখন ৰাষ্ট্ৰৰ দায়বদ্ধতাক পুনৰ নিশ্চিত কৰে।
বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী ড০ এছ জয়শংকৰৰ লগতে ফ্ৰান্সৰ বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী জিন-ন’ইল বেৰট আৰু ফ্ৰান্সৰ অৰ্থনীতি, বিত্ত, ঔদ্যোগিক আৰু ডিজিটেল সাৰ্বভৌমত্ব মন্ত্ৰী এৰিক লাম্বাৰ্ডেও এই মঞ্চত ভাষণ দিয়ে।
৫. বৈঠকত অংশগ্ৰহণ কৰা দুয়ো পক্ষৰ মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়াসকল আছিলঃ
ভাৰতীয় পক্ষঃ
কোম্পানীৰ নাম (খণ্ড)
নাম আৰু পদবী
জুবিলিয়েণ্ট ফুডছ্ৱৰ্কছ/জুবিলিয়েণ্ট জীৱ বিজ্ঞান, খাদ্য আৰু পানীয়
হৰি ভাৰ্টিয়া, সহ-অধ্যক্ষ আৰু সঞ্চালক
২.
চি আই আই
চন্দ্ৰজিৎ বেনাৰ্জী, সঞ্চালক প্ৰধান
৩.
টিটাগড় ৰে'ল চিষ্টেমছ লিমিটেড (টি আৰ এছ এল), ৰে' লৱে আৰু আন্তঃগাঁথনি
উমেশ চৌধুৰী, উপাধ্যক্ষ আৰু পৰিচালন সঞ্চালক
৪.
ভাৰত লাইট এণ্ড পাৱাৰ প্ৰাইভেট লিমিটেড, (নৱীকৰণযোগ্য শক্তি)
তেজপ্ৰীত চোপ্ৰা, অধ্যক্ষ আৰু মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া
৫.
পি মফতলাল গোট, বস্ত্ৰ আৰু ঔদ্যোগিক সামগ্ৰী
বিশাদ মফতলাল, অধ্যক্ষ
৬.
ব’ট, উপভোক্তা ইলেক্ট্ৰনিকছ (পৰিধানযোগ্য)
অমন গুপ্তা, সহ-প্ৰতিষ্ঠাপক
৭.
দলিত ইণ্ডিয়ান চেম্বাৰ অফ কমাৰ্চ এণ্ড ইণ্ডাষ্ট্ৰী (ডিআইচিচিআই), ব্যৱসায়িক ওকালতি আৰু অন্তৰ্ভুক্তি
মিলিন্দ কাম্বলে, প্ৰতিষ্ঠাপক/অধ্যক্ষ
৮.
স্কাইৰুট এৰোস্পেচ, এৰোস্পেচ তথা মহাকাশ আৰু প্ৰযুক্তি
পৱন কুমাৰ চন্দনা, সহ-প্ৰতিষ্ঠাপক
৯.
অগ্নিকুল, এৰোস্পেচ তথা মহাকাশ আৰু প্ৰযুক্তি
শ্ৰীনাথ ৰবিচন্দ্ৰন, সহ-প্ৰতিষ্ঠাপক আৰু মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া
১০.
টাটা এডভান্সড চিষ্টেমছ লিমিটেড, এৰোস্পেচ আৰু প্ৰতিৰক্ষা
সুকৰণ সিং, পৰিচালন সঞ্চালক
১১
ইউপিএল গ্ৰুপ, কৃষি ৰাসায়নিক আৰু কৃষি ব্যৱসায়
বিক্ৰম শ্ৰফ, উপাধ্যক্ষ আৰু সহ-মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া
১২.
চুলা ৱিনেয়াৰ্ডছ, খাদ্য আৰু পানীয়
ৰাজীৱ সামন্ত, মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া
১৩.
ডাইনামেটিক টেকন'লজিছ লিমিটেড, এৰোস্পেচ, প্ৰতিৰক্ষা আৰু অভিযান্ত্ৰিক
উদয়ন্ত মালহোট্ৰা, মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া আৰু পৰিচালন সঞ্চালক
১৪.
টাটা কনচাল্টিং ইঞ্জিনিয়াৰচ (টিচিই), অভিযান্ত্ৰিক আৰু পৰামৰ্শ
অমিত শৰ্মা, পৰিচালন সঞ্চালক আৰু মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া
১৫.
নাইকা, প্ৰসাধন আৰু উপভোক্তা সামগ্ৰী
ফাল্গুনী নায়াৰ, মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া
ফ্ৰান্স পক্ষ :
কোম্পানীৰ নাম (খণ্ড)
নাম আৰু পদবী
এয়াৰ বাছ, এৰোস্পেচ আৰু প্ৰতিৰক্ষা
গুইলাউম ফৌৰী, মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া
২.
এয়াৰ লিকুইড, ৰসায়ন, স্বাস্থ্য সেৱা, অভিযান্ত্ৰিক
ফ্ৰানকোইচ জেকো, মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া আৰু এয়াৰ লিকুইড গ্ৰুপৰ পৰিচালক মণ্ডলীৰ সদস্য
৩.
ব্লাব্লাকাৰ, পৰিবহন, সেৱাসমূহ
নিকোলাছ ব্ৰুচন, মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া আৰু সহ-প্ৰতিষ্ঠাপক
কেপজেমিনি গ্ৰুপ, তথ্য প্ৰযুক্তি, অভিযান্ত্ৰিক
আইমান এজ্জাট, মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া
ডেনোন, খাদ্য আৰু পানীয়
এণ্টোইন ডি ছেইণ্ট-এএফএফআৰআইচিইউ, মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া
ইডিএফ, শক্তি
লুক ৰেমন্ট, অধ্যক্ষ আৰু মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া
এগিছ গ্ৰুপ, স্থাপত্যকলা নিৰ্মাণ অভিযান্ত্ৰিক
লৰেণ্ট জাৰ্মেইন, মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া
৮.
এনজি গ্ৰুপ, শক্তি, নৱীকৰণযোগ্য শক্তি
কেথেৰিন মেকগ্ৰেগৰ, এনজিআইইৰ মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া আৰু পৰিষদৰ সদস্য।
ল'অৰেল, প্ৰসাধন আৰু উপভোক্তা সামগ্ৰী
নিকোলাছ হিৰোনিমাছ, মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া আৰু পৰিচালক মণ্ডলীৰ সদস্য
১০
মিষ্ট্ৰাল এআই, কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তা
আৰ্থাৰ মেঞ্চ, মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া আৰু সহ-প্ৰতিষ্ঠাপক
১১
নেভেল গ্ৰুপ, প্ৰতিৰক্ষা, জাহাজ নিৰ্মাণ, অভিযান্ত্ৰিক
পিয়েৰ এৰিক পমেলেট, অধ্যক্ষ আৰু মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া
১২.
পাৰ্নোড ৰিকাৰ্ড, সুৰা, এফএমচিজি
আলেকজেণ্ডাৰ ৰিচাৰ্ড, অধ্যক্ষ আৰু মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া
১৩
চাফ্ৰান, এৰোস্পেচ আৰু প্ৰতিৰক্ষা
অলিভিয়েৰ এণ্ড্ৰিছ, মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া
১৪.
চাৰ্ভিয়েৰ, চিকিসা সামগ্ৰী, স্বাস্থ্য সেৱা
অলিভিয়েৰ লউৰিয়াউ, অধ্যক্ষ আৰু মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া
১৫
মুঠ শক্তি এছই, শক্তি
পেট্ৰিক পৌয়ানে, অধ্যক্ষ আৰু মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া
১৬
ভিকাট, নিৰ্মাণ
গাই চিডোচ, অধ্যক্ষ আৰু মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া