Prime Minister's Office
Concluding Address by Prime Minister Shri Narendra Modi at the AI Action Summit, Paris
11 FEB 2025 6:25PM by PIB Delhi
Today’s discussions have brought out one thing – there is unity in vision and unity in purpose across stakeholders.
I welcome the decision to set up the "AI Foundation” and the "Council for Sustainable AI”. I congratulate France and my dear friend President Macron for these initiatives and assure our full support.
We must also make the "Global Partnership for AI” truly global in nature. It should be more inclusive of the Global South and its priorities, concerns and needs.
To build on the momentum of this Action Summit, India would be happy to host the next Summit.
Thank you.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
পেৰিছৰ এ আই একচন ছামিটত প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোডীৰ সামৰণি ভাষণ
11 FEB 2025 6:25PM by PIB Guwahati
আজিৰ আলোচনাত সকলো অংশীদাৰৰ মাজত এক সমন্বিত দৃষ্টিভংগী আৰু উদ্দেশ্যৰ ওপৰত আলোকপাত কৰা হৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, "এ আই ফাউণ্ডেশ্যন" আৰু "কাউন্সিল ফৰ ছাষ্টেনেবল এ আই" স্থাপনক মই আন্তৰিকতাৰে আদৰণি জনাইছো। এই পদক্ষেপসমূহৰ বাবে ফ্ৰান্স আৰু মোৰ প্ৰিয় বন্ধু ৰাষ্ট্ৰপতি মেক্ৰনক অভিনন্দন জনাইছো আৰু আমাৰ সম্পূৰ্ণ সমৰ্থনৰ আশ্বাস দিছো।
"এআইৰ বাবে বিশ্বব্যাপী অংশীদাৰিত্ব"ক প্ৰকৃততে বিশ্বব্যাপী কৰি তোলাটোও অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ। ইয়াৰ ভিতৰত অধিক অন্তৰ্ভুক্ত পদ্ধতি অন্তৰ্ভুক্ত হ’ব লাগে যিয়ে গ্ল’বেল চাউথৰ অগ্ৰাধিকাৰ, উদ্বেগ আৰু প্ৰয়োজনীয়তাসমূহ পূৰণ কৰে।
এই একচন শীৰ্ষ সন্মিলনৰ ক্ষীপ্ৰতাৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি ভাৰতে পৰৱৰ্তী শীৰ্ষ সন্মিলন আয়োজন কৰিবলৈ পাই গৌৰৱান্বিত হ’ব।
ধন্যবাদ।