Ministry of Information & Broadcasting
WAVES AI Art Installation Challenge
10 FEB 2025 4:06PM by PIB Delhi
Pioneering the Fusion of Creativity and Artificial Intelligence
Introduction
The AI Art Installation Challenge, organised by the Internet and Mobile Association of India in partnership with the Ministry of Information and Broadcasting, is a pioneering competition that brings together artists, designers, and AI enthusiasts to explore the fusion of artificial intelligence and artistic expression. Participants are invited to create immersive and interactive installations using AI-driven tools and techniques, pushing the boundaries of creativity and innovation. The challenge aims to highlight AI’s transformative potential in the arts while fostering engagement with investors, collaborators, and industry leaders. By bridging art and technology, it positions India at the forefront of AI-powered creative expression.
This challenge is part of the Create in India Challenges, a flagship initiative under the World Audio Visual & Entertainment Summit (WAVES), which serves as a global platform for innovation in the Media & Entertainment (M&E) industry. Led by the Ministry of Information and Broadcasting, it has attracted over 70,000 registrations. With 31 competitions launched, it fosters creativity and global participation. As a premier industry forum, it drives collaboration, trade opportunities, and India’s emergence as a global creative hub. The summit, set to take place from 1st to 4th May 2025 at Jio World Convention Centre & Jio World Gardens, Mumbai, will provide a launchpad for visionary ideas and emerging talent.
Eligibility Guidelines
Submission Requirements
1. Submit a prototype or mockup showcasing the installation’s feasibility and interactivity.
1. Include a project description outlining the process, inspiration, and AI techniques used.
1. Provide visual representations, such as sketches or 3D models.
1. Upload a short video (up to 5 minutes) explaining the concept and demonstrating any prototypes or simulations.
1. Entry deadline: 15th March 2025.
Evaluation Criteria
Disqualification Criteria
1. Plagiarism or use of unauthorized content
1. Non-compliance with submission and eligibility guidelines
References:
1. https://wavesindia.org/challenges-2025
2. https://eventsites.iamai.in/Waves/ai-art/
3. https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=2048202
Click here to download PDF

তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
ৱেভছ এআই কলা সংস্থাপন প্ৰত্যাহ্বান
১০ ফেব্ৰুৱাৰী ২০২৫ বিয়লি ৪:০৬ বজাত পিআইবি দিল্লীৰ দ্বাৰা
সৃষ্টিশীলতাৰে কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তাৰ সংযোজনৰ এক অনন্য সুযোগ
10 FEB 2025 4:06PM by PIB Guwahati
পাতনি
ইণ্ডিয়ান ইণ্টাৰনেট এণ্ড মোবাইল এছ’চিয়েশ্যনে তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ সহযোগত আয়োজন কৰা এআই আৰ্ট ইনষ্টলেশ্যন চেলেঞ্জ (ৱেভছ এআই কলা সংস্থাপন প্ৰত্যাহ্বান) হৈছে এক অগ্ৰণী প্ৰতিযোগিতা যিয়ে শিল্পী, ডিজাইনাৰ, আৰু এআই অনুৰাগীসকলক একত্ৰিত কৰি কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তা তথা কলাত্মক প্ৰকাশৰ সংমিশ্ৰণৰ সন্ধান কৰিব । অংশগ্ৰহণকাৰীসকলৰ সৃষ্টিশীলতা আৰু উদ্ভাৱনৰ ক্ষেত্ৰত থকা সীমাবদ্ধতাকঅতিক্ৰম কৰি এআই-চালিত সঁজুলি আৰু কৌশল ব্যৱহাৰেৰে অভিযোজিত নৱতম সৃষ্টি কৰিবলৈ আমন্ত্ৰণ জনোৱা হৈছে। এই প্ৰত্যাহ্বানৰ লক্ষ্য হৈছে বিনিয়োগকাৰী, সহযোগী, আৰু উদ্যোগৰ শীৰ্ষ ব্যক্তিসকলৰ সৈতে সংযোগ গঢ়ি তোলাৰ লগতে কলাৰ ক্ষেত্ৰত এআইৰ পৰিৱৰ্তনশীল সম্ভাৱনাক উজ্জ্বল কৰি তোলা। শিল্প আৰু প্ৰযুক্তিৰ মাজত সেতুবন্ধন কৰি ই ভাৰতক এআই-চালিত সৃষ্টিশীল প্ৰকাশৰ ক্ষেত্ৰত অগ্ৰণী ভূমিকা পালন কৰিব।
এই প্ৰত্যাহ্বান ক্ৰিয়েট ইন ইণ্ডিয়া চেলেঞ্জৰ অংশ আৰু বিশ্ব অডিঅ’ ভিজুৱেল এণ্ড এণ্টাৰটেইনমেণ্ট ছামিট (WAVES)ৰ অধীনত এক ফ্লেগশ্বিপ পদক্ষেপ। যিয়ে মিডিয়া এণ্ড এণ্টাৰটেইনমেণ্ট (এম এণ্ড ই) উদ্যোগত উদ্ভাৱনৰ বাবে এক বিশ্বজনীন মঞ্চ হিচাপে কাম কৰিছে। তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ নেতৃত্বত ই ৭০ হাজাৰৰো অধিক পঞ্জীয়ন লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে । ৩১খন প্ৰতিযোগিতা আৰম্ভ হোৱাৰ লগে লগে ই সৃষ্টিশীলতা আৰু বিশ্বব্যাপী অংশগ্ৰহণক লাভাৱান্বিত কৰিছে। এখন আগশাৰীৰ মঞ্চ হিচাপে ই সহযোগিতা, বাণিজ্যিক সুযোগ আৰু ভাৰতক বিশ্বৰ ভিতৰতে সৃষ্টিশীল কেন্দ্ৰ হিচাপে উত্থান ঘটোৱাৰ দিশে আগুৱাই লৈ গৈছে। ২০২৫ চনৰ ১ মে’ৰ পৰা ৪ মে’লৈ মুম্বাইৰ জিঅ’ ৱৰ্ল্ড কনভেনশ্যন চেণ্টাৰ এণ্ড জিঅ’ ৱৰ্ল্ড গাৰ্ডেনত অনুষ্ঠিত হ’বলগীয়া এই সন্মিলনে দূৰদৃষ্টিসম্পন্ন ধাৰণা আৰু উদীয়মান প্ৰতিভাক এক বিশেষ মঞ্চ প্ৰদান কৰিব।
যোগ্যতা সম্পৰ্কীয় নিৰ্দেশনা
কি কি জমা দিব লাগিব-
-সংস্থাপনৰ সম্ভাৱনীয়তা আৰু পাৰস্পৰিক কাৰ্য্যকলাপ প্ৰদৰ্শন কৰা এটা প্ৰ'ট'টাইপ বা মকআপ জমা দিব লাগিব।
-ব্যৱহাৰ কৰা প্ৰক্ৰিয়া, প্ৰেৰণা, আৰু এআই কৌশলৰ ৰূপৰেখা দাঙি ধৰা এটা প্ৰকল্পৰ বিৱৰণ অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব লাগিব।
-দৃশ্যমান উপস্থাপন জমা দিব লাগিব , যেনে স্কেচ বা থ্ৰিডি মডেল।
-ধাৰণাটো ব্যাখ্যা কৰি আৰু যিকোনো প্ৰ'ট'টাইপ বা চিমুলেচন প্ৰদৰ্শনেৰে এটা চুটি ভিডিঅ' (৫ মিনিটলৈকে) আপলোড কৰিব লাগিব।
যোগদানৰ অন্তিম তাৰিখ: ১৫ মাৰ্চ ২০২৫।
মূল্যায়নৰ মাপকাঠী
কেতিয়া অযোগ্যতা বিবেচিত হ'ব-
-লেখা বা সমল আদি চুৰি কৰা বা অকৰ্তৃত্বশীল বিষয়বস্তুৰ ব্যৱহাৰ
-জমা দিয়াৰ নিৰ্ধাৰিত দিন আৰু যোগ্যতাৰ নিৰ্দেশনা অমান্য কৰা
তথ্যসূত্ৰ:
1. https://wavesindia.org/challenges-2025
2. https://eventsites.iamai.in/Waves/ai-art/
3. https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=2048202
Click here to download PDF