গৃহ মন্ত্ৰালয়
ত্ৰিপুৰা চৰকাৰৰ ২৮০০ ৰো অধিক নিযুক্তি পত্ৰৰ বিতৰণ কাৰ্যসূচীত ‘ভিডিঅ' কনফাৰেন্সিং’ ব্যৱস্থাৰে ভাষণ প্ৰদান কৰে কেন্দ্ৰীয় গৃহ পৰিক্ৰমা তথা সমবায় দপ্তৰৰ মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে
ইয়াৰ পূৰ্বে ত্ৰিপুৰাত কেৱল এটা দলৰ সদস্যসকলেহে চাকৰি লাভ কৰিছিল, আজি ত্ৰিপুৰা চৰকাৰে কোনো বৈষম্য, পৰামৰ্শ বা দুৰ্নীতিৰ অৱকাশ নথকাকৈয়ে সম্পূৰ্ণ স্বচ্ছতাৰে চাকৰি প্ৰদান কৰি আছে
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত সমগ্ৰ উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল এতিয়া উন্নয়নৰ পথত আগবাঢ়িছে
ত্ৰিপুৰাই বাধাৰ পৰিৱৰ্তে গতি, বিলম্বৰ পৰিৱৰ্তে কল্যাণ আৰু বিভ্ৰান্তিৰ পৰিৱৰ্তে অংশগ্ৰহণৰ পথত আগবাঢ়িছে
মোদী চৰকাৰৰ নীতিয়ে ত্ৰিপুৰাক ভূমি-পৰিবেষ্টিত ৰাজ্যৰ পৰা ভূমি-সংযুক্ত ৰাজ্যলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিছে
যোৱা ১০ বছৰত মোদী চৰকাৰে ৰাজ্যখনলৈ শান্তি অনাৰ বাবে ত্ৰিপুৰাত তিনিখন চুক্তি সম্পাদিত কৰিছে
ত্ৰিপুৰাৰ সশস্ত্ৰ গোটবোৰক নিৰস্ত্ৰ কৰা হৈছে, আত্মসমৰ্পণ কৰোৱা হৈছে আৰু মূলসুঁতিত যোগদান কৰোৱা হৈছে
মোদী চৰকাৰে ‘ব্ৰু-ৰিয়াং’ ভাই-ভনীসকলক স্থায়ী বাসস্থান, শিক্ষা, স্বাস্থ্যসেৱা আৰু চাকৰিৰ সুযোগ প্ৰদান কৰি তেওঁলোকৰ জীৱনলৈ এক ইতিবাচক পৰিৱৰ্তন আনিছে
05 FEB 2025 7:43PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ পৰিক্ৰমা তথা সমবায় দপ্তৰৰ মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে ‘ভিডিঅ' কনফাৰেন্স’ৰ জৰিয়তে ত্ৰিপুৰা চৰকাৰৰ ২৮০০ তকৈয়ো অধিক নিযুক্তি পত্ৰৰ বিতৰণ কাৰ্যসূচী সম্বোধন কৰে।
ভাষণত কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয়, ইয়াৰ পূৰ্বে ত্ৰিপুৰাত কেৱল এটা দলৰ সদস্যসকলেহে চাকৰি লাভ কৰিছিল, আজি ত্ৰিপুৰা চৰকাৰে কোনো বৈষম্য, পৰামৰ্শ বা দুৰ্নীতিৰ অৱকাশ নথকাকৈয়ে সম্পূৰ্ণ স্বচ্ছতাৰে চাকৰি প্ৰদান কৰিছে। তেওঁ কয় যে ত্ৰিপুৰাৰ বৰ্তমানৰ মুখ্যমন্ত্ৰী অধ্যাপক (ড০) মানিক সাহাই আজি কোনো বৈষম্য, পক্ষপাতিত্ব বা দুৰ্নীতি নোহোৱাকৈয়ে আৰু সম্পূৰ্ণ স্বচ্ছতাৰে ৰাজ্যখনৰ ২৮০৭ গৰাকী যুৱক-যুৱতীক চৰকাৰী চাকৰি প্ৰদান কৰি এক নতুন আৰম্ভণি কৰিছে। এই সুযোগে তেওঁলোকক ত্ৰিপুৰাৰ উন্নয়নৰ সৈতে সংযুক্ত কৰিছে। শ্ৰী শ্বাহে উল্লেখ কৰে যে আজি স্বাস্থ্য বিভাগত ২৪৩৭ টা ‘মাল্টি-টাস্কিং ষ্টাফ’ৰ পদ আৰু ৩৭০ টা পদত নিযুক্তি লাভ কৰা এই ব্যক্তিসকলে তেওঁলোকৰ জীৱনত এক নতুন অধ্যায় আৰম্ভ কৰিছে। তেওঁ লগতে উল্লেখ কৰে যে তেওঁলোকে নিযুক্তি পত্ৰ লাভ কৰাৰ লগে লগে এই ২৮০৭ জন ব্যক্তি এতিয়া প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ উন্নত ত্ৰিপুৰা আৰু উন্নত ভাৰত অভিযানৰ অংশ হৈ উঠিছে।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত সমগ্ৰ উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল এতিয়া উন্নয়নৰ পথত আগবাঢ়িছে। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে যোৱা ১০ বছৰত কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰীসকলে ৭০০ বাৰতকৈয়ো অধিক বাৰ উত্তৰ-পূব ভ্ৰমণ কৰিছে আৰু অঞ্চলটোৰ উন্নয়নৰ বাবে বহুতো ইতিবাচক পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰা হৈছে। শ্ৰী শ্বাহে উল্লেখ কৰে যে এসময়ত বিদ্ৰোহ, অনুপ্ৰৱেশ, অৱৰোধ, ড্ৰাগছ, অস্ত্ৰৰ চোৰাং ব্যৱসায়, দুৰ্নীতি আৰু জাতিগত উত্তেজনাৰ বাবে জনাজাত উত্তৰ-পূব এতিয়া প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত উন্নয়ন, সংযোগ, আন্তঃগাঁথনি, শিক্ষা, বিনিয়োগ আৰু কৃষি কাৰ্যকলাপৰ বিকাশৰ বাবে জনাজাত হৈছে।
কেন্দ্ৰীয় গৃহ মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে ত্ৰিপুৰালৈ স্থায়ী শান্তি অনাৰ বাবে মোদী চৰকাৰে যোৱা ১০ বছৰত তিনিখন চুক্তি সম্পাদিত কৰিছে। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে মোদী চৰকাৰে ব্ৰু-ৰিয়াং ভাই-ভনীসকলক স্থায়ী বাসস্থান, শিক্ষা, স্বাস্থ্যসেৱা আৰু চাকৰিৰ সুযোগ প্ৰদান কৰি তেওঁলোকৰ জীৱনলৈ এক ইতিবাচক পৰিৱৰ্তন আনিছে। তেওঁ লগতে কয় যে ত্ৰিপুৰাৰ সকলো বিদ্ৰোহী গোটক নিৰস্ত্ৰ কৰা হৈছে, আত্মসমৰ্পণ কৰোৱা হৈছে আৰু মূলসুঁতিত যোগদান কৰোৱা হৈছে। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে মুখ্যমন্ত্ৰী অধ্যাপক (ড০) মাণিক সাহাৰ নেতৃত্বত আজি ত্ৰিপুৰাই বাধাৰ পৰিৱৰ্তে গতি, বিলম্বৰ পৰিৱৰ্তে কল্যাণ আৰু বিভ্ৰান্তিৰ পৰিৱৰ্তে অংশগ্ৰহণৰ পথত আগবাঢ়িছে।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীৰ নেতৃত্বত প্ৰাক্তন মুখ্যমন্ত্ৰী বিপ্লব দেৱ আৰু বৰ্তমান অধ্যাপক (ড০) মানিক সাহাই ত্ৰিপুৰাৰ চৌদিশৰ উন্নয়নৰ বাবে ব্যাপকভাৱে কাম কৰিছে। তেওঁ কয় যে তেওঁৰ দলৰ চৰকাৰৰ এই সাত বছৰত পূৰ্বৰ চৰকাৰৰ সাত বছৰতকৈ অধিক উন্নয়ন হৈছে। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে মোদী চৰকাৰৰ নীতিয়ে ত্ৰিপুৰাক ভূ-পৰিবেষ্টিত ৰাজ্যৰ পৰা ভূমি-সংযুক্ত ৰাজ্যলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিছে। তেওঁ কয় যে ৰাজ্যখনৰ সৰ্বাংগীন উন্নয়নৰ বাবে ভাৰত আৰু ত্ৰিপুৰা চৰকাৰে বিমানবন্দৰ, পথ, পানী সংৰক্ষণ আৰু জলসিঞ্চনৰ দৰে বহুতো কাম কৰিছে। কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে লগতে কয় যে তেওঁলোকৰ চৰকাৰৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ সাফল্য হৈছে ত্ৰিপুৰাক দুৰ্নীতি আৰু অস্থিৰতাৰ পৰা মুক্ত কৰা। প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী আৰু ভাৰত চৰকাৰ ত্ৰিপুৰাৰ উন্নয়নৰ বাবে সম্পূৰ্ণৰূপে সমৰ্পিত বুলিও তেওঁ প্ৰতিশ্ৰুতি দোহাৰে।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah addresses distribution program of over 2800 appointment letters in Tripura Govt through Video Conference
Earlier, only the cadres of one party used to get jobs in Tripura, today, the Tripura government is providing jobs with complete transparency, without any discrimination, recommendation, or corruption
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, the entire Northeast is now on the path of development
Tripura has moved ahead on the path of participation instead of distraction, speed instead of obstruction, and welfare instead of delay
The policies of the Modi government have transformed Tripura from a landlocked state to a land-linked state
In last 10 years, Modi Govt. has made three agreements in Tripura to bring peace to the state
Armed groups in Tripura have been eliminated, surrendered and joined the mainstream
The Modi government has brought a positive change in the lives of the Bru-Reang brothers and sisters by providing them with permanent residency, education, healthcare, and job opportunities
05 FEB 2025 7:43PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah addressed the distribution program of over 2800 appointment letters in Tripura Govt through Video Conference.
In his address, Union Home Minister Shri Amit Shah said, earlier, only the cadres of one party used to get jobs in Tripura, today, the Tripura government is providing jobs with complete transparency, without any discrimination, recommendation, or corruption. He said that the present Chief Minister of Tripura, Prof. (Dr.) Manik Saha has provided a new beginning in the lives of 2807 youths of the state by offering them government jobs today, without any discrimination, favoritism, or corruption, and with full transparency. This opportunity has connected them to the development of Tripura. Shri Shah mentioned that today, with the appointments to 2437 Multi-Tasking Staff positions and 370 positions in the Health Department, these individuals have started a new chapter in their lives. He further mentioned that with the receipt of their appointment letters, these 2807 individuals have now become a part of Prime Minister Shri Narendra Modi’s campaign for a developed Tripura and a developed India.
Shri Amit Shah said that under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, the entire Northeast is now on the path of development. He mentioned that in the last 10 years, Union ministers’ have visited the Northeast over 700 times, and many positive initiatives have been taken for the region's development. Shri Shah noted that Northeast which was once known for insurgency, infiltration, blockades, drugs, arms smuggling, corruption, and ethnic tensions is now known for development, connectivity, infrastructure, education, investment, and the growth of agricultural activities, under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi.
Union Home Minister and Minister of Cooperation said that the Modi government has made three agreements in the last 10 years to bring permanent peace to Tripura. He highlighted the Modi government has brought a positive change in the lives of the Bru-Reang brothers and sisters by providing them with permanent residency, education, healthcare, and job opportunities. He added that all the insurgent groups in Tripura have been eliminated, surrendered and joined the mainstream. Shri Shah said that under the leadership of Chief Minister, Prof. (Dr.) Manik Saha today Tripura has moved ahead on the path of participation instead of distraction, speed instead of obstruction, and welfare instead of delay.
Shri Amit Shah said that under the leadership of Prime Minister Modi, former Chief Minister Biplab Deb and now Prof. (Dr.) Manik Saha have worked extensively for the all-around development of Tripura. He said that in these seven years of his party’s government, there has been more development than in the seven years of previous governments. He pointed out that policies of the Modi government have transformed Tripura from a landlocked state to a land-linked state. He said that many works like airport, roads, water harvesting and irrigation have been done by the Government of India and Tripura for the all-round development of the state. Union Home Minister added that the biggest achievement of their government has been freeing Tripura from corruption and unrest. He emphasized that Prime Minister Shri Narendra Modi and the Government of India are fully dedicated to the development of Tripura.