প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৫ ফেব্ৰুৱাৰীত প্ৰয়াগৰাজৰ মহা কুম্ভ মেলা ভ্ৰমণ কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সংগমত পৱিত্ৰ ডুব ল’ব আৰু মা গংগাক প্ৰাৰ্থনা জনাব
04 FEB 2025 7:14PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ৫ ফেব্ৰুৱাৰীত প্ৰয়াগৰাজৰ মহা কুম্ভ মেলা ২০২৫ ভ্ৰমণ কৰিব। পুৱা প্ৰায় ১১ বজাত, তেওঁ সংগমত পৱিত্ৰ ডুব লৈ মা গংগাৰ প্ৰাৰ্থনা কৰিব।
পৌষ পূৰ্ণিমা (১৩ জানুৱাৰী, ২০২৫)ৰ পৰা আৰম্ভ হোৱা মহাকুম্ভ ২০২৫ হৈছে সমগ্ৰ পৃথিৱীৰ পৰা ভক্তসকলক আকৰ্ষণ কৰা, বিশ্বৰ সৰ্ববৃহৎ আধ্যাত্মিক আৰু সাংস্কৃতিক সমাৱেশ। ২৬ ফেব্ৰুৱাৰীৰ মহাশিৱৰাত্ৰি পৰ্যন্ত এই মহাকুম্ভ চলিব।
ভাৰতৰ আধ্যাত্মিক আৰু সাংস্কৃতিক ঐতিহ্যৰ প্ৰসাৰ আৰু সংৰক্ষণৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ সৈতে সংগতি ৰাখি, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তীৰ্থস্থানসমূহত আন্তঃগাঁথনি আৰু সুবিধাসমূহ বৃদ্ধিৰ বাবে ধাৰাবাহিকভাৱে সক্ৰিয় পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছে। ইয়াৰ পূৰ্বে, ২০২৪ চনৰ ১৩ ডিচেম্বৰত প্ৰয়াগৰাজ ভ্ৰমণৰ সময়ত, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সাধাৰণ জনতাৰ বাবে সংযোগ, সুবিধা আৰু সেৱাৰ উন্নতি সাধন কৰি, ৫,৫০০ কোটি টকা মূল্যৰ ১৬৭টা উন্নয়নমূলক প্ৰকল্প উদ্বোধন কৰিছিল।

Prime Minister's Office
PM to visit Maha Kumbh Mela in Prayagraj on 5th February
PM to take holy dip at Sangam and offer prayers to Maa Ganga
04 FEB 2025 7:14PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Maha Kumbh Mela 2025 in Prayagraj on 5th February. At around 11 AM, he will take a holy dip at the Sangam and offer prayers to Maa Ganga.
Mahakumbh 2025, which commenced on Paush Purnima (January 13, 2025), is the world’s largest spiritual and cultural gathering, attracting devotees from across the globe. The Mahakumbh will continue until Mahashivratri on 26th February.
In line with his commitment to promote and preserve India’s spiritual and cultural heritage, Prime Minister has consistently taken proactive steps to enhance infrastructure and facilities at pilgrimage sites. Earlier, during his visit to Prayagraj on 13th December, 2024, Prime Minister inaugurated 167 development projects worth Rs 5,500 crore, improving connectivity, amenities and services for the general public.