প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ২৭ জানুৱাৰীত দিল্লীৰ কাৰিয়াপ্পা পেৰেড গ্ৰাউণ্ডত এনচিচি পিএম ৰেলীত ভাষণ দিব
বিষয়বস্তু: ‘যুৱ শক্তি, বিকশিত ভাৰত’
26 JAN 2025 7:25PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২৭ জানুৱাৰী, ২০২৫ত বিয়লি প্ৰায় ৪.৩০ বজাত দিল্লীৰ কাৰিয়াপ্পা পেৰেড গ্ৰাউণ্ডত বাৰ্ষিক এনচিচি পিএম ৰেলীত ভাষণ দিব।
এই বছৰ গণৰাজ্য দিৱসৰ শিবিৰত মুঠ ২৩৬১গৰাকী এনচিচি কেডেটে অংশগ্ৰহণ কৰে, য’ত ৯১৭গৰাকী ছোৱালী কেডেটো অন্তৰ্ভুক্ত আছিল। এই সংখ্যাৰ ফালৰ পৰা এইটো আছিল এতিয়ালৈকে ছোৱালী কেডেটৰ সৰ্বাধিক অংশগ্ৰহণ। পিএম ৰেলীত এই কেডেটসকলৰ অংশগ্ৰহণে নতুন দিল্লীত মাহজোৰা এনচিচি গণৰাজ্য দিৱস শিবিৰ ২০২৫ৰ সফল সমাপনৰ প্ৰতীক হ’ব। এই বছৰৰ এনচিচি পিএম ৰেলীৰ বিষয়বস্তু হৈছে ‘যুৱ শক্তি, বিকশিত ভাৰত’।
এই দিনটোত ৮০০ৰো অধিক কেডেটে ৰাষ্ট্ৰ নিৰ্মাণৰ প্ৰতি এনচিচিৰ দায়বদ্ধতা প্ৰদৰ্শন কৰি সাংস্কৃতিক কাৰ্যসূচী আগবঢ়াব। ১৮খন মিত্ৰ দেশৰ ১৪৪গৰাকী যুৱ কেডেটৰ অংশগ্ৰহণে এই বছৰৰ ৰেলীত উৎসাহ বৃদ্ধি কৰিব।
দেশৰ বিভিন্ন প্ৰান্তৰ পৰা মেৰা যুৱ (MY) ভাৰত, শিক্ষা মন্ত্ৰালয় আৰু জনজাতি পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ৰ ৬৫০ৰো অধিক স্বেচ্ছাসেৱকেও বিশেষ অতিথি হিচাপে এনচিচি পিএম ৰেলীত যোগদান কৰিব।

Prime Minister's Office
PM to address NCC PM Rally at Cariappa Parade Ground in Delhi on 27th January
Theme: ‘Yuva Shakti, Viksit Bharat’
26 JAN 2025 7:25PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address the annual NCC PM Rally on 27th January 2025, at around 4:30 PM, at the Cariappa Parade Ground in Delhi.
A total of 2361 NCC cadets participated in the Republic Day Camp this year which included 917 girl cadets, which was the highest ever participation by girls cadets. The participation of these cadets in the PM Rally will mark the successful culmination of the month-long NCC Republic Day Camp 2025 at New Delhi. Theme for this year's NCC PM Rally is ‘Yuva Shakti, Viksit Bharat’.
A cultural programme by more than 800 cadets showcasing commitment of NCC towards nation building will be performed on the day. Participation by 144 young cadets from 18 friendly foreign countries will add fervour to this year’s Rally.
More than 650 volunteers from Mera Yuva (MY) Bharat, Education Ministry and Tribal Affairs from across the nation will also attend the NCC PM Rally as special guests.