তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় ৰে'লৱে, তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ, ইলেক্ট্ৰনিক্স আৰু তথ্য প্ৰযুক্তি মন্ত্ৰী, শ্ৰী অশ্বিনী বৈষ্ণৱে দাভোছত বিশ্ব অৰ্থনৈতিক মঞ্চ ২০২৫ ত অংশগ্ৰহণ কৰিব
শ্ৰী অশ্বিনী বৈষ্ণৱে দাভোছত ভাৰতৰ উন্নয়ন আৰ্হিৰ ওপৰত আলোকপাত কৰিব; বিশ্ব অৰ্থনৈতিক মঞ্চ ২০২৫-ত সামগ্ৰিক বিকাশ আৰু ডিজিটেল পৰিৱৰ্তনৰ বাবে ভাৰতৰ দৃষ্টিভংগী মুখ্য আকৰ্ষণ হ'ব
19 JAN 2025 7:54AM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় ৰে'লৱে, তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ আৰু ইলেক্ট্ৰনিক্স আৰু তথ্য প্ৰযুক্তি মন্ত্ৰী শ্ৰী অশ্বিনী বৈষ্ণৱে দাভোছত অনুষ্ঠিত বিশ্ব অৰ্থনৈতিক মঞ্চ (ডব্লিউইএফ) ২০২৫ত অংশগ্ৰহণ কৰিব। তেওঁৰ এই ভ্ৰমণে ভাৰতৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কল্পনা কৰা সামগ্ৰিক বিকাশ আৰু পৰিৱৰ্তনশীল উন্নয়নৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে।
ভাৰতৰ অন্তৰ্ভুক্ত বিকাশৰ আৰ্হি
দাভোছলৈ ৰাওনা হোৱাৰ পূৰ্বে শ্ৰী বৈষ্ণৱে সমাজৰ সকলো শ্ৰেণীৰ বাবে, বিশেষকৈ ঐতিহাসিকভাৱে প্ৰগতিৰ পৰা বাদ পৰা লোকসকলৰ বাবে উন্নয়ন নিশ্চিত কৰাৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ পদক্ষেপৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। "ভাৰতৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সামগ্ৰিক উন্নয়নৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰিছে যিয়ে পিৰামিডৰ তলত থকা লোকসকলৰ জীৱনত পৰিৱৰ্তনশীল পৰিৱৰ্তন আনিছে। বেংক একাউণ্টৰ জৰিয়তে বিত্তীয় অন্তৰ্ভুক্তিৰ পৰা শৌচালয়, গেছ সংযোগ, নলৰ পানী আদিৰ দৰে অত্যাৱশ্যকীয় সেৱা প্ৰদান কৰা আৰু গ্ৰাম্য আৰু নগৰ দুয়োটা অঞ্চলতে আন্তঃগাঁথনি উন্নত কৰালৈকে, এই সকলো বিশ্বই বুজিব বিচাৰে", তেওঁ কয়।
কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে উল্লেখ কৰে যে সামগ্ৰিক বিকাশ, সামাজিক, ভৌতিক আৰু ডিজিটেল আন্তঃগাঁথনিত বিনিয়োগ আৰু প্ৰযুক্তিৰ গণতান্ত্ৰিককৰণ সম্পৰ্কে বিশ্ব অৰ্থনৈতিক মঞ্চত এক বিতং আলোচনা হ'ব।
স্পটলাইটত ভাৰতৰ ডিজিটেল বিপ্লৱ
কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী অশ্বিনী বৈষ্ণৱে দাভোছত অনুষ্ঠিত বিশ্ব অৰ্থনৈতিক মঞ্চ ২০২৫লৈ প্ৰস্থান কৰাৰ পূৰ্বে ভাৰতৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত ভাৰতৰ পৰিৱৰ্তনশীল ডিজিটেল যাত্ৰাৰ প্ৰতি বিশ্বজুৰি আগ্ৰহৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। "বিশ্বই ভাৰতৰ অৰ্থনৈতিক নীতি, ডিজিটেল ইণ্ডিয়া কাৰ্যসূচীৰ দ্বাৰা অনা ডিজিটেল পৰিৱৰ্তন আৰু সমাজৰ সকলো স্তৰৰ নাগৰিকসকলক শক্তিশালী কৰাৰ বাবে প্ৰযুক্তিক গণতান্ত্ৰিক কৰণৰ পদ্ধতি বুজিবলৈ আগ্ৰহী," মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয়।
ডিজিটেল ইণ্ডিয়া উদ্যোগৰ অংশ হিচাপে বিকশিত ভাৰতৰ অভিনৱ ডিজিটেল স্থাপত্যই সামগ্ৰিক বিকাশৰ বাবে প্ৰযুক্তিৰ ব্যৱহাৰৰ বাবে এক বিশ্বব্যাপী মানদণ্ড স্থাপন কৰিছে, যি হৈছে মঞ্চত আলোচনাৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ কেন্দ্ৰবিন্দু।
ডব্লিউইএফ ২০২৫-ত ভাৰতৰ অংশগ্ৰহণৰ লক্ষ্য হৈছে অংশীদাৰীত্ব শক্তিশালী কৰা, বিনিয়োগ আকৰ্ষিত কৰা, আৰু বহনক্ষম উন্নয়ন আৰু প্ৰযুক্তিগত উদ্ভাৱনৰ ক্ষেত্ৰত দেশক এক বিশ্বৰ আগশাৰীৰ দেশ হিচাপে স্থান দিয়া।

Ministry of Information & Broadcasting
Union Minister of Railways, Information & Broadcasting, Electronics and IT, Sh. Ashwini Vaishnaw to participate in World Economic Forum 2025 at Davos
Sh. Ashwini Vaishnaw to highlight India’s Development Model at Davos; India’s vision for inclusive growth and digital transformation to be key highlights at WEF 2025
19 JAN 2025 7:54AM by PIB Delhi
Union Minister for Railways, Information & Broadcasting, and Electronics & Information Technology, Shri Ashwini Vaishnaw, will be participating in the World Economic Forum (WEF) 2025 at Davos. His visit highlights India’s commitment to driving inclusive growth and transformative development, as envisioned by the Prime Minister of India Shri Narendra Modi.
India’s model of Inclusive Growth
Before departing to Davos, Shri Vaishnaw emphasized India’s significant strides in ensuring development for all sections of society, particularly those historically left out of progress. “The Prime Minister of India has focused on inclusive development that brings transformative changes in the lives of those at the bottom of the pyramid. From financial inclusion through bank accounts to providing essential services like toilets, gas connections, tap water, and improving infrastructure in both rural and urban areas, this is something which the world wants to understand”, he stated.
The Union Minister mentioned that the will be a detailed discussion in the World Economic Forum about inclusive growth, about the investment in social, physical and digital infrastructure and on democratising technology.
India’s Digital Revolution in Spotlight
Union Minister Shri Ashwini Vaishnaw, ahead of his departure to the World Economic Forum 2025 in Davos, emphasized the global interest in India’s transformative digital journey under the leadership of the Prime Minister of India Shri Narendra Modi. “The world is keen to understand India’s economic policies, the digital transformation brought about by the Digital India programme, and the way technology has been democratized to empower citizens across all strata of society,” the Minister stated.
India’s innovative digital architecture, developed as part of the Digital India initiative, has set a global benchmark for leveraging technology to drive inclusive development, a key focus of discussions at the forum.
India’s participation in WEF 2025 aims to strengthen partnerships, attract investment, and position the country as a global leader in sustainable development and technological innovation.