Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi interacts with SVAMITVA beneficiaries
18 JAN 2025 5:33PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi distributed over 65 lakh property cards under SVAMITVA Scheme to property owners in over 50000 villages in more than 230 districts across 10 States and 2 Union territories today through video conferencing. During the event, he interacted with five beneficiaries to know their experiences related to the SVAMITVA scheme.
Interacting with Shri Manohar Mewada, a SVAMITVA beneficiary from Sehore, Madhya Pradesh, the Prime Minister asked him to share his experience related to SVAMITVA scheme. He asked Shri Manohar how the loan borrowed using property papers has helped him and what changes it brought to his life. Shri Manohar explained that he took a loan of 10 lakh for his dairy farm, which helped him start the business. He mentioned that he, his children, and even his wife work in the dairy farm, and it has brought additional income. Shri Manohar also highlighted that having property papers made it easier for him to get a loan from the bank. The Prime Minister remarked that the Union Government's schemes have reduced the hardships in people's lives. He expressed his happiness in seeing that the Swamitva Yojana has increased the income of lakhs of families. He emphasized that the Government's priority was to ensure that every citizen held their head high with pride and experience ease in their lives. He highlighted that the Swamitva Yojana is an extension of this vision.
The Prime Minister then interacted with Smt Rachana, a SVAMITVA beneficiary from Shri Ganganagar, Rajasthan. When asked by the PM about her experience of the scheme, she said that she had been living in his small house for 20 years without any property documents. She mentioned that she took a loan of Rupees 7.45 lakh under the Swamitva Yojana and started a shop, which has brought additional income. Expressing her happiness, she said that she never expected to get the property documents despite residing for 20 years in the same house. When asked further to describe the other benefits received due to SVAMITVA scheme, she further informed that she was a beneficiary of Swachh Bharat scheme and took a loan of Rs 8 lakh under the PM MUDRA Yojana and was also working under the Aajeevika scheme as well as the family benefited from Ayushman scheme. She further expressed her desire to send her daughter for higher studies to Australia. The Prime Minister wished her the best and her daughter's dreams to come true. He appreciated the sentiment that the Swamitva Yojana is not just fulfilling basic needs but also empowering citizens by giving wings to their aspirations. The Prime Minister acknowledged that the true success of any scheme lies in its ability to connect with people and make them stronger. He thanked Smt Rachana for sharing her story and encouraged the other villagers to benefit from the opportunities provided by the Government.
Shri Modi then interacted with Shri Roshan Sambha Patil, a beneficiary of SVAMITVA from Nagpur, Maharashtra. He asked Shri Roshan to explain how he got the card, how it helped him, and what benefits he has gained from it. Shri Roshan informed the Prime Minister that he had a big, old house in the village, and the property card helped him secure a loan of 9 lakh, which he used to rebuild his house and improve the irrigation for farming. He said that there was a significant increase in his income and crop yield, highlighting the positive impact of the Swamitva Yojana on his life. Upon the Prime Minister’s inquiry of the ease of securing a loan with SVAMITVA card, Shri Roshan said that there were a lot of difficulties with documents and securing a loan was a tough task. He added that the Swamitva card alone was sufficient without the need of other documents to secure a loan. Expressing his gratitude to Shri Modi for the SVAMITVA scheme, Shri Roshan said that he grows vegetables and three crops, which gives him profit, enabling him to easily repay the loan. Upon the Prime Minister’s inquiry of benefits from other schemes of the Union Government, Shri Roshan said that he was a beneficiary of the PM Ujjwala Yojana, PM Samman Nidhi scheme and the PM Crop Insurance scheme. He further informed that many people from his village were benefiting a lot from the Swamitva scheme and getting loans easily to do their own small businesses and farming. The Prime Minister remarked that it was heartening to see how much the Swamitva Yojana is helping people. He highlighted that people are building their homes and using loan money for farming. The Prime Minister noted that having a roof over their heads is improving the standard of living in villages. He emphasized that people can now focus on their personal, societal, and national prosperity. The Prime Minister pointed out that being free from these worries is highly beneficial for the country.
Interacting with Smt Gajendra Sangeetha, a SVAMITVA beneficiary from Raigadh, Odisha, the Prime Minister asked her to share the experience related to SVAMITVA scheme. She said there had been a big change as there were no proper documents for the past 60 years and now with the SVAMITVA cards, their confidence was boosted as well as made them happy. She added that she wished to take a loan and expand her tailoring business and expressed her gratitude to the Prime Minister. Extending his best wishes for the expansion of her work and home, Shri Modi highlighted that the Swamitva Yojana has alleviated a major concern by providing property documents. He noted that she was also a member of a Self Help Group (SHG), and the government continues to support women's SHGs. He emphasized that the Swamitva Yojana is set to transform entire villages.
The Prime Minister interacted with Shri Varinder Kumar, a SVAMITVA beneficiary from Sambha, Jammu & Kashmir. When asked by the PM about his experience of the scheme, he said he was a farmer and he and his family were very happy to have received the property card. He added that they were living on their land for many generations, and now having the documents made them feel proud. Expressing his gratitude to the PM, he informed that no one in his village had any documents, despite living in the village for over 100 years. He added that the property card he received helped resolve his land dispute and now he could mortgage the land and take a loan from the bank, which could help with home repairs and strengthen his family's financial situation. When enquired about the positive changes under the Swamitva Yojana, he said that the property cards received by his village had clearly defined ownership rights for everyone and many disputes related to land and property were resolved to a great extent. Therefore, he added that the villagers could mortgage their land and property to take loans. He sincerely thanked the PM on behalf of the villagers. The Prime Minister remarked that it was a pleasure to speak with everyone. He expressed happiness that people are not just considering the Swamitva Yojana card as a mere document but are also using it as a means for progress. The Prime Minister highlighted that the SVAMITVA initiative was paving the way for their development.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা SVAMITVA বেনিফিসরীশিংগা ৱারী শানখ্রে
18 JAN 2025 5:33PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা রাজ্য 10 অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরী 2গী জিলা 230দা লৈবা খুঙ্গং 50,000 হেনবদা লৈরিবা প্রোপর্তী ওনরশিংদা প্রোপর্তী কার্দ লাখ 65গী মথক্তা SVAMITVA স্কিমগী মখাদা য়েন্থোকখ্রে। থৌরম অদুগী মনুংদা, মহাক্না বেনিফিসরী মঙাগা লোয়ননা SVAMITVA স্কিমগা মরী লৈনবা মখোয়গী এক্সপরিয়েন্সশিং খঙনবগীদমক ৱারী শানখি।
মধ্য প্রদেশকী সেহোরদগী SVAMITVAগী কান্নবা ফংলবা শ্রী মনোহর মেৱাদাগা ৱারী শানবদা প্রধান মন্ত্রীনা SVAMITVA স্কিমগা মরী লৈনবা মহাক্কী এক্সপরিয়েন্স শেয়র তৌনবা হায়খি। মহাক্না শ্রী মনোহরদা প্রোপর্তী পেপরশিং শীজিন্নদুনা লোন লৌখিবনা মহাকপু করম্না মতেং পাংলি অমসুং মসিনা মহাক্কী পুন্সিদা করি অহোংবা পুরক্লে হায়না হংখি। শ্রী মনোহরনা হায়খি মদুদি মহাক্না মহাক্কী দাইরী ফার্মগীদমক লুপা লাখ 10গী লোন লৌখি, মসিনা মহাক্না বিজিনেস অসি হৌবদা মতেং পাংখি। মহাক্না হায়খি মদুদি মহাক, মহাক্কী অঙাংশিং অমসুং মহাক্কী লোয়নবীনা দাইরী ফার্মদা থবক তৌরি, অমসুং মসিনা অহেনবা শেন্দোং ফংহল্লি। শ্রী মনোহরনা হায়খি মদুদি প্রোপর্তী পেপরশিং লৈবনা বেঙ্কতগী লোন লৌবদা মতেং পাংলি। কেন্দ্র সরকারগী স্কিমশিংনা মীয়ামগী পুন্সিদা অৱাবা হন্থহনখ্রে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। SVAMITVA য়োজনা অসিনা ইমুং লাখ কয়াগী শেন্থোক হেনগৎহনবদা মহাক্না নুংঙাইবা ফোংদোকখি। মহাক্না অকনবা ৱাফম থমখি মদুদি গবর্নমেন্তকী প্রাইওরিতী অসি নাগরিক খুদিংমকপু মখোয়গী পুন্সিদা চাউথোকচবা অমসুং নুংঙাইবা ফাওহনবনি। মহাক্না ফোংদোকখি মদুদি SVAMITVA য়োজনা অসি মসিগী ভিজন অসিগী এক্সতেন্সন অমনি।
প্রধান মন্ত্রীনা রাজস্থানগী শ্রী গঙ্গানগরদা লৈবা SVAMITVAগী কান্নবা ফংলবা শ্রীমতি রাচানাগা ৱারী শানখি। প্রধান মন্ত্রীনা স্কিম অসিগী মতাংদা মহাক্কী এক্সপরিয়েন্সকী মতাংদা হংবদা মহাক্না হায়খি মদুদি মহাক্না মহাক্কী অপীকপা য়ুমদা চহি 20গী মমাংদগী প্রোপর্তীগী দোক্যুমেন্ত অমত্তা য়াওদনা লৈরক্লি। মহাক্না হায়খি মদুদি মহাক্না SVAMITVA য়োজনাগী মখাদা লুপা লাখ 7.45গী লোন লৌখি অমসুং দুকান অমা হৌখি, মসিনা অহেনবা শেন্দোং ফংহনখি। মহাক্না মহাক্কী নুংঙাইবা ফোংদোক্লদুনা হায়খি মদুদি মহাক্না চহি 20 চুপ্না চপ মান্নবা য়ুম অমদা লৈরবসু প্রোপর্তী দোক্যুমেন্তশিং অসি ফংলগনি হায়না মহাক্না খল্লমদে। SVAMITVA স্কিমনা মরম ওইদুনা ফংলকপা অতোপ্পা কান্নবশিং অদু শন্দোক্না তাক্নবা হংবদা, মহাক্না SVAMITVA স্কিমগী কান্নবা ফংলবা মীওই অমনি অমসুং পি.এম. মুদ্রা য়োজনাগী মখাদা লুপা লাখ 8গী লোন লৌখি অমসুং অজীবিকা স্কিমগী মখাদা থবক তৌরি অমসুং ইমুং অদুনা আয়ুশ্মান স্কিমদগী কান্নবা ফংলি। মহাক্না মখা তানা মহাক্কী মচানুপীবু ওস্ত্রেলিয়াদা অৱাংবা থাক্কী মহৈ তম্নবা থানীংবগী অপাম্বা ফোংদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা মহাকপু য়াইফ-পাউজেল পীখি অমসুং মহাক্কী মচানুপীগী মঙলানশিং অদু মংফাওনবা য়াইফ-পাউজেল পীখি। SVAMITVA য়োজনা অসিনা মরুওইবা মথৌ তাবশিং মপুং ফাহনবতা নত্তনা মখোয়গী এস্পিরেসনশিং অদুদা শাফু পীদুনা নাগরিকশিংবু মপাঙ্গল কনখৎহল্লি হায়বা ৱাখল্লোন অদু মহাক্না থাগৎপা ফোংদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা খঙখি মদুদি স্কিম অমহেক্তগী অশেংবা মায় পাকপা অসি মীয়ামগা শম্নবা অমসুং মখোয়বু মপাঙ্গল কনখৎহনবা ঙম্বদা য়ুম্ফম ওইরি। মহাক্না শ্রীমতি রাচানাগী ৱারী শান্নবগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং সরকারনা পীরিবা খুদোংচাবশিং অসিদগী কান্নবা লৌনবা অতোপ্পা খুঙ্গংগী মীওইশিংবু পুক্নিং থৌগৎখি।
শ্রী মোদীনা মহারাস্ত্রগী নাগপুরদগী SVAMITVAগী বেনিফিসরী শ্রী রোশন সাম্বা পাতিলগা ৱারী শানখি। মহাক্না শ্রী রোশনদা করম্না কার্দ অসি ফংখিবগে, মসিনা মতৌ করম্না মতেং পাংখিবগে অমসুং কান্নবা করম্না ফংখিবগে হায়বদু শন্দোক্না তাক্নবা হায়খি। শ্রী রোশন্না প্রধান মন্ত্রীদা হায়খি মদুদি মহাক্না খুঙ্গংদা অচৌবা, অরিবা য়ুম অমা লৈ অমসুং প্রোপর্তী কার্দনা মহাক্কী য়ুম অমুক হন্না শাগৎনবা অমসুং লৌউ-শিংউগীদমক্তা ঈথৈ লৌখোংগী ফিবম ফগৎহন্নবা লুপা লাখ 9গী লোন অমা ফংহনবদা মতেং পাংখি। মহাক্না হায়খি মদুদি মহাক্কী ইনকম অমসুং মহৈ-মরোংগী পোত্থোক মশক থোক্না হেনগৎলক্লি। মহাক্না মহাক্কী পুন্সিদা SVAMITVA য়োজনাগী অফবা ইথিল অদু পনখি। প্রধান মন্ত্রীনা SVAMITVA কার্দকী খুত্থাংদা লোন য়াম্না লায়না লৌবা য়াবগী মতাংদা হংলকপদা, শ্রী রোশন্না হায়খি মদুদি দোক্যুমেন্তশিংগা লোয়ননা খুদোংচাদবা কয়া অমা লৈখি অমসুং লোন লৌবা অসি অরুবা থবক অমনি। মহাক্না মখা তাখি মদুদি লোন অমা ফংনবগীদমক্তা SVAMITVA কার্দ অমখক্তনা অতোপ্পা দোক্যুমেন্তশিং অমত্তা য়াওদনা লোন লায়না লৌবা য়ারে। শ্রী রোশন্না শ্রী মোদীবু SVAMITVA স্কিমগীদমক থাগৎপা ফোংদোক্লদুনা হায়খি মদুদি মহাক্না মনা-মশিং অমসুং মহৈ-মরোং অহুম থাই, মসিনা শেন্দোং ফংহন্দুনা লোন লায়না শীংদোকপা ঙমহল্লি। কেন্দ্র সরকারগী অতোপ্পা স্কিমশিংগী কান্নবশিংগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হংলকপদা, শ্রী রোশননা হায়খি মদুদি মহাক্না পি.এম. উজ্জ্বলা য়োজনা, পি.এম. সম্মান নিধি স্কিম অমসুং পি.এম. ক্রোপ ইন্সুরেন্স স্কিমগী কান্নবা ফংলবা মীওই অমনি। মহাক্না মখা তানা হায়খি মদুদি মহাক্কী খুঙ্গংগী মীওই কয়া অমা SVAMITVA স্কিমদগী কান্নবা ফংলি অমসুং মখোয়গী অপীকপা ললোন-ইতিক অমসুং লৌউ-শিংউগী থবকশিং পায়খৎনবা লোনশিং লায়না ফংলি। প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি মদুদি SVAMITVA য়োজনানা মীওইশিংদা কয়া য়াম্না মতেং পাংলি হায়বদু উবদা নুংঙাইবা ফাওই। মহাক্না হায়খি মদুদি মীয়াম্না মখোয়গী য়ুমশিং শেমগৎলি অমসুং লৌউ-শিংউবদা লোনগী শেনফম শীজিন্নরি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মখোয়গী য়ুম লৈবনা খুঙ্গংশিংদা পুন্সি মহিং ফগৎহল্লি। মহাক্না মীপুম খুদিংমক্না হৌজিক্তি মখোয় মশাগী, খুন্নাইগী অমসুং লৈবাক্কী য়াইফনবা মীৎয়েং চংবা ঙম্লে হায়না মরুওইনা ফোংদোকখি। অসিগুম্বা অৱাবা অসিদগী লাপথোকপা হায়বসি লৈবাক অসিগীদমক য়াম্না কান্নগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি।
ওদিরিশাগী রাইগাদতগী SVAMITVAগী কান্নবা ফংলবা শ্রীমতি গজেন্দ্রা সঙ্গিতাগা ৱারী শানদুনা প্রধান মন্ত্রীনা SVAMITVA স্কিমগা মরী লৈনবা মহাক্কী এক্সপরিয়েন্স অদু শেয়র তৌনবা হায়খি। মহাক্না হায়খি মদুদি হৌখিবা চহি 60 অসিদা চুনবা দোক্যুমেন্তশিং লৈতবনা অচৌবা অহোংবা অমা লাক্লে। হৌজিক্তি SVAMITVA কার্দশিং অসি লৈবনা মখোয়গী থাজবা হেনগৎলক্লি অমসুং মখোয়বু নুংঙাইহল্লি। মহাক্না হায়খি মদুদি মহাক্না লোন লৌদুনা মহাক্কী তেলরিংগী বিজিনেস পাকথোক চাউথোকহন্নবা পাম্মি অমসুং মহাক্না প্রধান মন্ত্রীদা থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্কী থবক অমসুং য়ুম চাউথোকহন্নবগীদমক মহাক্কী য়াইফ পাউজেল পীরদুনা শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি SVAMITVA য়োজনা অসিনা প্রোপর্তী দোক্যুমেন্তশিং পীরদুনা মরুওইবা শীংনবশিং কোকহল্লে। মহাক্না হায়খি মদুদি মহাক সেল্ফ হেল্প গ্রুপ (SHG) অমগী মেম্বর অমসুনি, অমসুং সরকারনা নুপীশিংগী SHGশিংদা মতেং পাংদুনা লৈরি। মহাক্না অকনবা ৱাফম থমখি মদুদি SVAMITVA য়োজনা অসিনা অপুনবা খুঙ্গংশিংবু ওন্থোকপা ঙমগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা জম্মু অমসুং কাশ্মীরগী সাম্বাদগী SVAMITVAগী কান্নবা ফংলবা শ্রী বরিন্দর কুমারগা ৱারী শানখি। প্রধান মন্ত্রীনা স্কিম অসিগী মতাংদা মহাক্কী এক্সপরিএন্সকী মতাংদা হংবদা মহাক্না হায়খি মদুদি মহাক লৌমী অমনি অমসুং মহাক অমসুং মহাক্কী ইমুং-মনুংনা প্রোপর্তী কার্দ ফংবদা য়াম্না নুংঙাইবা ফাওই। মহাক্না মখা তাখি মদুদি মখোয়না মখোয়গী লমদা চহি কয়াদগী লৈরি, অমসুং হৌজিক দোক্যুমেন্তশিং অসি মখোয়দা চাউথোকচবা পোকহল্লি। প্রধান মন্ত্রীদা মহাক্কী থাগৎপা ফোংদোক্লদুনা মহাক্না হায়খি মদুদি মহাক্কী খুঙ্গংদা চহি 100 হেন্না লৈরবসু মহাক্কী খুঙ্গংদা মীওই অমত্তনা দোক্যুমেন্ত অমত্তা পাইদে। মহাক্না মখা তাখি মদুদি মহাক্না ফংখিবা প্রোপর্তী কার্দনা মহাক্কী লমগী ৱাথোক অদু লোইশিন্নবা মতেং পাংখি অমসুং হৌজিক্তি মহাক্না লম অদু বন্ধোপ থমদুনা বেঙ্কতগী লোন লৌবা ঙম্লে, মসিনা ময়ুম শেমজিনবদা মতেং পাংলি অমসুং মহাক্কী ইমুংগী শেল-থুমগী ফিভম অদু মপাঙ্গল কনখৎহল্লি। SVAMITVA য়োজনাগী মখাদা ওইরক্লিবা পোজিতিব ওইবা অহোংবশিংগী মতাংদা হংবদা মহাক্না হায়খি মদুদি মহাক্কী খুঙ্গংদা ফংলিবা প্রোপর্তী কার্দশিংদা মীপুম খুদিংমক্কী মপু ওইবা হকশিং অদু ময়েক শেংনা তাক্লি অমসুং লম অমসুং প্রোপর্তীগা মরী লৈনবা ৱাথোক কয়া অমা মপুং ফানা লোইশিনখি। মরম অদুনা, খুঙ্গংগী মীওইশিংনা লোন লৌনবগীদমক্তা মখোয়গী লম অমসুং পোৎ-চৈশিং বন্ধোপ থম্বা য়াই হায়না মহাক্না মখা তাখি। মহাক্না খুঙ্গংগী মীয়ামগী মায়কৈদগী প্রধান মন্ত্রীদা থাগৎপা ফোংদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মীপুম খুদিংগা ৱারী শানবদা নুংঙাইবা ফাওখি। মহাক্না নুংঙাইবা ফোংদোকখি মদুদি মীয়াম্না SVAMITVA য়োজনা কার্দ অসি দোক্যুমেন্ত অমা ওইনা খক লৌবা নত্তনা চাউখৎপগী পাম্বৈ অমা ওইনা শীজিন্নরি। প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি মদুদি SVAMITVAগী খোংথাং অসিনা মখোয়গী চাউখৎপগী লম্বী য়াৎলি।