ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
୧୭ ଜାନୁଆରୀରେ ଭାରତ ମୋବିଲିଟି ଗ୍ଲୋବାଲ୍ ଏକ୍ସପୋ ୨୦୨୫ର ଉଦ୍ଘାଟନ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଏକ୍ସପୋର ଲକ୍ଷ୍ୟ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ମୋବିଲିଟି ମୂଲ୍ୟ ଶୃଙ୍ଖଳାକୁ ଏକତ୍ର କରିବା
ଏକ୍ସପୋରେ ୯ରୁ ଅଧିକ ଏକକାଳୀନ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ, ୨୦ରୁ ଅଧିକ ସମ୍ମିଳନୀ ଓ ପାଭିଲିୟନ୍ ସହ ମୋବିଲିଟି ସେକ୍ଟରରେ ନୀତି ଏବଂ ପଦକ୍ଷେପ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିବାକୁ ରାଜ୍ୟ ଅଧିବେଶନ ମଧ୍ୟ ଆୟୋଜନ କରାଯିବ
16 JAN 2025 4:35PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ୧୭ ଜାନୁଆରୀ ୨୦୨୫ ସକାଳ ପ୍ରାୟ ୧୦:୩୦ରେ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ ସ୍ଥିତ ଭାରତ ମଣ୍ଡପମରେ ଭାରତ ମୋବିଲିଟି ଗ୍ଲୋବାଲ୍ ଏକ୍ସପୋ ୨୦୨୫ର ଉଦ୍ଘାଟନ କରିବେ। ଏହା ଭାରତର ସର୍ବବୃହତ ମୋବିଲିଟି ଏକ୍ସପୋ ।
ଏହି ଏକ୍ସପୋ ୧୭ ଜାନୁଆରୀରୁ ୨୨ ଜାନୁଆରୀ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ତିନିଟି ପୃଥକ ସ୍ଥାନରେ ଆୟୋଜିତ ହେବ । ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ ଭାରତ ମଣ୍ଡପମ୍ ଏବଂ ଯଶୋଭୂମି ତଥା ଗ୍ରେଟର ନୋଏଡାରେ ଇଣ୍ଡିଆ ଏକ୍ସପୋ ଆଣ୍ଡ ମାର୍ଟରେ ଏହା ଆୟୋଜିତ ହେବ । ଏହି ଏକ୍ସପୋରେ ୯ଟି ଏକକାଳୀନ ୯ରୁ ଅଧିକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ, ୨୦ରୁ ଅଧିକ ସମ୍ମିଳନୀ ଏବଂ ପାଭିଲିୟନ୍ର ଆୟୋଜିତ ହେବ । ଏଥିସହ, ଏକ୍ସପୋରେ ଶିଳ୍ପ ଏବଂ ଆଞ୍ଚଳିକ ସ୍ତର ମଧ୍ୟରେ ସହଯୋଗକୁ ସକ୍ରିୟ କରିବାକୁ ମୋବିଲିଟି ସେକ୍ଟରରେ ନୀତି ଏବଂ ପଦକ୍ଷେପ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିବାକୁ ରାଜ୍ୟ ଅଧିବେଶନ ମଧ୍ୟ ଆୟୋଜନ କରାଯିବ ।
ଭାରତ ମୋବିଲିଟି ଗ୍ଲୋବାଲ୍ ଏକ୍ସପୋ ୨୦୨୫ର ଲକ୍ଷ୍ୟ ସମଗ୍ର ମୋବିଲିଟି ମୂଲ୍ୟ ଶୃଙ୍ଖଳାକୁ ଏକତ୍ର କରିବା ରହିଛି । ଚଳିତ ବର୍ଷର ପ୍ରଦର୍ଶନୀରେ ପ୍ରଦର୍ଶକ ଏବଂ ପରିଦର୍ଶକ ଭାବରେ ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱରୁ ଅଂଶଗ୍ରହଣ ସହିତ ବିଶ୍ୱ ମହତ୍ତ୍ୱ ଉପରେ ବିଶେଷ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦିଆଯିବ । ଏହା ଏକ ଶିଳ୍ପ-ନେତୃତ୍ୱାଧିନ ତଥା ସରକାରୀ ସମର୍ଥିତ ପଦକ୍ଷେପ ଏବଂ ବିଭିନ୍ନ ଶିଳ୍ପ ସଂସ୍ଥା ତଥା ସହଭାଗୀ ସଂଗଠନର ମିଳିତ ସହଯୋଗରେ ଭାରତୀୟ ଇଞ୍ଜିନିୟରିଂ ରପ୍ତାନି ପ୍ର୍ରୋତ୍ସାହନ ପରିଷଦ ଦ୍ୱାରା ସମନ୍ୱିତ ହେଉଛି ।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate Bharat Mobility Global Expo 2025 on 17th January
Expo aims to unite the entire mobility value chain under one umbrella
Expo to host over 9 concurrent shows, 20+ conferences & pavilions and also feature states sessions to showcase policies and initiatives in the mobility sector
16 JAN 2025 4:35PM by PIB Delhi
Prime Minister Narendra Modi will inaugurate the Bharat Mobility Global Expo 2025, the largest mobility expo in India, on 17th January, 2025 at 10:30 AM at Bharat Mandapam, New Delhi.
The Expo will be held from 17-22 January, 2025 across three separate venues: Bharat Mandapam & Yashobhoomi in New Delhi and India Expo Center & Mart, Greater Noida. Expo will host over 9 concurrent shows, 20+ conferences and pavilions. In addition, the Expo will also feature states sessions to showcase policies and initiatives in the mobility sector to enable collaboration between industry and regional levels.
Bharat Mobility Global Expo 2025 aims to unite the entire mobility value chain under one umbrella. This year’s expo will have a special emphasis on the global significance with participation from across the globe as exhibitors and visitors. It is an industry-led and government-supported initiative and is being coordinated by Engineering Export Promotion Council of India with the joint support of various industry bodies and partner organizations.