Prime Minister's Office
The insights from the QS World Future Skills Index are valuable as we move further on this journey towards prosperity and youth empowerment: PM
16 JAN 2025 6:00PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has expressed his happiness as the QS World Future Skills Index ranks India 2nd for Digital Skills, ahead of Canada and Germany. "This is heartening to see! Over the last decade, our Government has worked on strengthening our youth by equipping them with skills that enable them to become self-reliant and create wealth", Shri Modi remarked. Prime Minister Shri Modi stated that the insights from the QS World Future Skills Index are valuable as we move further on this journey towards prosperity and youth empowerment.
Replying to Mr. Nunzio Quacquarelli, CEO and Managing Director of QS Quacquarelli Symonds Ltd, the Prime Minister posted on X:
"This is heartening to see!
Over the last decade, our Government has worked on strengthening our youth by equipping them with skills that enable them to become self-reliant and create wealth. We have also leveraged the power of technology to make India a hub for innovation and enterprise.
The insights from the QS World Future Skills Index are valuable as we move further on this journey towards prosperity and youth empowerment."

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଯେହେତୁ ଆମେ ସମୃଦ୍ଧି ଏବଂ ଯୁବ ସଶକ୍ତିକରଣ ଦିଗରେ ଏହି ଯାତ୍ରାରେ ଆଗକୁ ବଢ଼ୁଛୁ ତେଣୁ କ୍ୟୁଏସ୍ ବିଶ୍ୱ ଭବିଷ୍ୟତ ଦକ୍ଷତା ସୂଚକାଙ୍କ ଅନ୍ତର୍ଦୃଷ୍ଟି ମୂଲ୍ୟବାନ: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
16 JAN 2025 6:00PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଭାରତ କ୍ୟୁ.ଏସ୍. ବିଶ୍ୱ ଭବିଷ୍ୟତ ଦକ୍ଷତା ସୂଚକାଙ୍କରେ ଡିଜିଟାଲ ଦକ୍ଷତା କ୍ଷେତ୍ରରେ କାନାଡା ଏବଂ ଜର୍ମାନୀଠାରୁ ଆଗରେ ରହି ଦ୍ୱିତୀୟ ସ୍ଥାନରେ ରହିଥିବାରୁ ଖୁସି ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି। "ଏହା ଦେଖିବା ପାଇଁ ହୃଦୟସ୍ପର୍ଶୀ! ଗତ ଦଶନ୍ଧି ମଧ୍ୟରେ, ଆମ ସରକାର ଆମ ଯୁବକମାନଙ୍କୁ ଦକ୍ଷତା ସହିତ ସଜ୍ଜିତ କରି ସେମାନଙ୍କୁ ସଶକ୍ତ କରିବା ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଛନ୍ତି ଯାହା ସେମାନଙ୍କୁ ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳ ହେବାକୁ ଏବଂ ସମ୍ପଦ ସୃଷ୍ଟି କରିବାକୁ ସକ୍ଷମ କରେ। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଥିଲେ ଯେ କ୍ୟୁ. ଏସ୍. ବିଶ୍ୱ ଭବିଷ୍ୟତ ଦକ୍ଷତା ସୂଚକାଙ୍କର ଅନ୍ତର୍ଦୃଷ୍ଟି ମୂଲ୍ୟବାନ, କାରଣ ଆମେ ସମୃଦ୍ଧି ଏବଂ ଯୁବ ସଶକ୍ତିକରଣ ଦିଗରେ ଏହି ଯାତ୍ରାରେ ଆଗକୁ ବଢ଼ୁଛୁ।
କ୍ୟୁ.ଏସ୍. କ୍ୱାକ୍ୱାରେଲି ସାଇମଣ୍ଡସ୍ ଲିମିଟେଡର ସିଇଓ ତଥା ପରିଚାଳନା ନିର୍ଦ୍ଦେଶକ ଶ୍ରୀ ନୁଞ୍ଜିଓ କ୍ୱାକ୍ୱାରେଲିଙ୍କୁ ଉତ୍ତର ଦେଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସ. ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତିଃ
"ଏହା ଦେଖିବା ପାଇଁ ହୃଦୟସ୍ପର୍ଶୀ!
ଗତ ଦଶନ୍ଧି ମଧ୍ୟରେ, ଆମ ସରକାର ଆମ ଯୁବକମାନଙ୍କୁ ଦକ୍ଷତା ସହିତ ସଜ୍ଜିତ କରି ସେମାନଙ୍କୁ ସଶକ୍ତ କରିବା ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଛନ୍ତି ଯାହା ସେମାନଙ୍କୁ ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳ ହେବାକୁ ଏବଂ ସମ୍ପଦ ସୃଷ୍ଟି କରିବାକୁ ସକ୍ଷମ କରେ | ଭାରତକୁ ନବସୃଜନ ଏବଂ ଉଦ୍ୟୋଗର କେନ୍ଦ୍ରରେ ପରିଣତ କରିବା ପାଇଁ ଆମେ ଟେକ୍ନୋଲୋଜିର ଶକ୍ତିକୁ ମଧ୍ୟ ଉପଯୋଗ କରିଛୁ।
କ୍ୟୁଏସ୍ ବିଶ୍ୱ ଭବିଷ୍ୟତ ଦକ୍ଷତା ସୂଚକାଙ୍କରୁ ଅନ୍ତର୍ଦୃଷ୍ଟି ମୂଲ୍ୟବାନ, ଯେହେତୁ ଆମେ ସମୃଦ୍ଧି ଏବଂ ଯୁବ ସଶକ୍ତିକରଣ ଦିଗରେ ଏହି ଯାତ୍ରାରେ ଆଗକୁ ବଢ଼ୁଛୁ।