প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
৫ জানুৱাৰীত দিল্লীত ১২,২০০ কোটিৰো অধিক মূল্যৰ একাধিক উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ উদ্বোধন আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
প্ৰকল্পসমূহৰ মূল কেন্দ্ৰবিন্দু: আঞ্চলিক সংযোগ বৃদ্ধি আৰু ভ্ৰমণৰ সহজতা নিশ্চিত কৰা
সাহিবাবাদ আৰু নিউ অশোক নগৰৰ মাজত নমো ভাৰত কৰিডৰ উদ্বোধন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
দিল্লীয়ে লাভ কৰিব প্ৰথম নমো ভাৰত সংযোগ
দিল্লী মেট্ৰ' চতুৰ্থ পৰ্যায়ৰ জনকপুৰী-কৃষ্ণ পাৰ্ক অংশ উদ্বোধন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
দিল্লী মেট্ৰ'ৰ চতুৰ্থ পৰ্যায়ৰ ৰিথালা-কুণ্ডলী অংশৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
দিল্লীৰ ৰোহিনীত কেন্দ্ৰীয় আয়ুৰ্বেদ গৱেষণা প্ৰতিষ্ঠানৰ বাবে অত্যাধুনিক সুবিধাৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
04 JAN 2025 5:00PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ৫ জানুৱাৰীৰ দিনৰ ১২:১৫ বজাত দিল্লীত ১২,২০০ কোটিৰো অধিক মূল্যৰ একাধিক উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ উদ্বোধন আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পুৱা প্ৰায় ১১:১৫ বজাত সাহিবাবাদ আৰআৰটিএছ ষ্টেচনৰ পৰা নিউ অশোক নগৰ আৰআৰটিএছ ষ্টেচনলৈ নমো ভাৰত ৰে’লতো যাত্ৰা গ্ৰহণ কৰিব।
আঞ্চলিক সংযোগ বৃদ্ধিৰ ক্ষেত্ৰত এক উল্লেখযোগ্য মাইলৰ খুঁটি চিহ্নিত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰায় ৪৬০০ কোটি টকাৰ সাহিবাবাদ আৰু নিউ অশোক নগৰৰ মাজৰ ১৩ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ দিল্লী-গাজিয়াবাদ-মীৰাট নমো ভাৰত কৰিডৰ উদ্বোধন কৰিব। উদ্বোধনী অনুষ্ঠানৰ সমান্তৰালভাৱে দিল্লীয়ে লাভ কৰিব প্ৰথম নমো ভাৰত সংযোগ। ইয়াৰ দ্বাৰা দিল্লী-মীৰাটৰ মাজত যাতায়ত যথেষ্ট সুগম হ’ব আৰু অতুলনীয় সুৰক্ষা আৰু নিৰ্ভৰযোগ্যতাৰ লগতে দ্ৰুতবেগী আৰু আৰামদায়ক ভ্ৰমণৰ জৰিয়তে লাখ লাখ লোক উপকৃত হ’ব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰায় ১২০০ কোটি টকাৰ দিল্লী মেট্ৰ’ৰ চতুৰ্থ পৰ্যায়ৰ জনকপুৰী আৰু কৃষ্ণ পাৰ্কৰ মাজৰ ২.৮ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ উদ্বোধন কৰিব। এইটোৱেই হ’ব দিল্লী মেট্ৰ’ৰ-চতুৰ্থ পৰ্যায়ৰ প্ৰথমটো অংশৰ উদ্বোধন। পশ্চিম দিল্লীৰ কৃষ্ণ উদ্যান, বিকাশপুৰী, জনকপুৰী আদিৰ কিছু অংশ উপকৃত হ’ব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দিল্লী মেট্ৰ’ৰ চতুৰ্থ পৰ্যায়ৰ ২৬.৫ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ ৰিথালা-কুণ্ডলী অংশৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব, যাৰ মূল্য প্ৰায় ৬,২৩০ কোটি টকা। এই কৰিড’ৰে দিল্লীৰ ৰিথালাক হাৰিয়ানাৰ নাথুপুৰ (কুণ্ডলী)ৰ সৈতে সংযোগ কৰি দিল্লী আৰু হাৰিয়ানাৰ উত্তৰ-পশ্চিম অংশৰ সংযোগ যথেষ্ট উন্নত কৰিব। ইয়াৰ দ্বাৰা উপকৃত হ’বলগীয়া মূল ক্ষেত্ৰসমূহৰ ভিতৰত ৰোহিনী, বাৱানা, নাৰেলা আৰু কুণ্ডলী, আৱাসিক, বাণিজ্যিক আৰু ঔদ্যোগিক অঞ্চল উল্লেখযোগ্য। এই লাইন কাৰ্যক্ষম হ’লে ইয়াৰ দ্বাৰা বৰ্ধিত ৰেড লাইনৰ জৰিয়তে দিল্লী, হাৰিয়ানা আৰু উত্তৰপ্ৰদেশ লোকসকলে সহজে যাতায়াত কৰিব পাৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে নতুন দিল্লীৰ ৰোহিনীত কেন্দ্ৰীয় আয়ুৰ্বেদ গৱেষণা প্ৰতিষ্ঠানৰ নতুন অত্যাধুনিক ভৱনৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব, যিটো প্ৰায় ১৮৫ কোটি টকা ব্যয়েৰে নিৰ্মাণ হ’ব। এই কেম্পাছত অত্যাধুনিক স্বাস্থ্যসেৱা আৰু চিকিৎসা বিজ্ঞানৰ আন্তঃগাঁথনি প্ৰদান কৰা হ’ব। নতুন ভৱনটোত প্ৰশাসনিক ব্লক, অ’পিডি ব্লক, আইপিডি ব্লক আৰু এটা নিৰ্দিষ্ট চিকিৎসা ব্লক থাকিব, যাৰ ফলত ৰোগী আৰু গৱেষকসকলৰ বাবে একেদৰেই এক সংহত আৰু নিৰৱচ্ছিন্ন স্বাস্থ্যসেৱাৰ অভিজ্ঞতা নিশ্চিত কৰা হ’ব।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate and lay foundation stone of multiple development projects in Delhi worth over Rs. 12,200 crore on 5 January
Key focus of projects: Enhancing regional connectivity and ensuring ease of travel
PM to inaugurate Namo Bharat corridor between Sahibabad and New Ashok Nagar
Delhi to get its first Namo Bharat connectivity
PM to inaugurate Janakpuri - Krishna park section of Delhi Metro Phase-IV
PM to lay foundation stone of Rithala - Kundli section of Delhi Metro Phase-IV
PM to lay foundation stone of State-of-the-art facility for Central Ayurveda Research Institute at Rohini in Delhi
04 JAN 2025 5:00PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate and lay the foundation stone of multiple development projects worth over Rs 12,200 crore at around 12:15 PM on 5 January in Delhi. Prime Minister will also undertake a ride in Namo Bharat Train at around 11:15 AM from Sahibabad RRTS Station to New Ashok Nagar RRTS Station.
Marking a significant milestone in enhancing regional connectivity, Prime Minister will inaugurate the 13 km stretch of Delhi-Ghaziabad-Meerut Namo Bharat corridor between Sahibabad and New Ashok Nagar, worth around Rs 4,600 crore. With this inauguration, Delhi will get its first Namo Bharat connectivity. This will significantly ease travel between Delhi and Meerut and will benefit millions of people through high-speed and comfortable travel along with unmatched safety and reliability.
Prime Minister will also inaugurate the 2.8 km stretch between Janakpuri and Krishna Park of Delhi Metro Phase-IV worth around Rs 1,200 crore. This will be the first stretch of Delhi Metro Phase-IV to be inaugurated. The areas of West Delhi such as Krishna Park, parts of Vikaspuri, Janakpuri among others will be benefitted.
Prime Minister will lay the foundation stone of 26.5 km Rithala - Kundli section of Delhi Metro Phase-IV, worth around Rs 6,230 crore. This corridor will connect Rithala in Delhi to Nathupur (Kundli) in Haryana, significantly enhancing connectivity in the North-Western parts of Delhi and Haryana. Key areas to benefit include Rohini, Bawana, Narela, and Kundli, improving access to residential, commercial, and industrial zones. Once operational, it will facilitate travel across Delhi, Haryana, and Uttar Pradesh through the extended Red Line.
Prime Minister will also lay the foundation stone for the new state-of-the-art building for the Central Ayurveda Research Institute (CARI) at Rohini, New Delhi, to be constructed at the cost of around Rs 185 crore. The campus will provide state of art healthcare and medicine infrastructure. The new building will house the Administrative Block, the OPD Block, the IPD Block, and a dedicated Treatment Block, ensuring an integrated and seamless healthcare experience for patients and researchers alike.