প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না জনুৱারী 5দা দিল্লীদা লুপা করোর 12,200 হেনবগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রোজেক্তশিংগী মরু ওইবা মীৎয়েং: রিজনেল কন্নেক্তিবিতী হেনগৎহনবা অমসুং ইজ ওফ ত্রেবেল ফংহনবা
পি.এম.না সাহিবাবাদ অমসুং ন্যু অশোক নগরগী মরক্তা নমো ভারত কোরিদোর শঙ্গাগনি
দিল্লীনা মাগী অহানবা নমো ভারত কন্নেক্তিবিতী ফংলগনি
পি.এম.না দিল্লী মেত্রো ফেস-IVগী জনকপুরী-কৃষ্ণ পার্ক সেক্সন শঙ্গাগনি
পি.এম.না দিল্লী মেত্রো ফেস-IVগী রিথালা-কুন্দলি সেক্সন উরেপ-উয়ুং তমগনি
পি.এম.না দিল্লীগী রোহিনিদা সেন্ত্রেল আয়ুর্বেদ রিসর্চ ইন্সতিত্যুতকী স্তেৎ-ওফ-দি-আর্ত ফেসিলিতীগী উরেপ-উয়ুং তমগনি
04 JAN 2025 5:00PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জনুৱারী 5গী নুংমিৎ য়ুংবা পুং 12:15 রোম তাবদা দিল্লীদা লুপা করোর 12,200 হেনবগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়া শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ উয়ুং তমগনি। প্রধান মন্ত্রীনা নমো ভারত ত্রেনদা তোংদুনা অয়ুক পুং 11:15 রোম তাবদা সাহিবাবাদ RRTS স্তেসনদগী ন্যু অশোক নগর RRTS স্তেসন ফাওবা চৎকনি।
রিজনেল কন্নেক্তিবিতী হেনগৎহনবদা মরুওইবা মাইলস্তোন অমা ওইনা, প্রধান মন্ত্রীনা চাউরাক্না লুপা করোর 4600গী শেনফম থাদদুনা সাহিবাবাদ অমসুং ন্যু অশোক নগরগী মরক্তা কিলোমিতর 13 শাংবা দিল্লী-গাজিয়াবাদ-মীরুত নমো ভারত কোরিদোর শঙ্গাগনি। মসি শঙ্গাবগা লোয়ননা দিল্লীনা মাগী অহানবা নমো ভারত কন্নেক্তিবিতী ফংলগনি। মসিনা দিল্লী অমসুং মীরুতকী মরক্তা চৎথোক-চৎশিনদা য়াম্না লাইথোকহনগনি অমসুং মীওই লাখ কয়াবু হায়-স্পীদ অমসুং কম্ফোর্তেবল ওইবা ত্রেবেলগী খুত্থাংদা অতৈগা মান্নদবা সেফতী অমসুং রিলাইএবিলিতী ফংহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা দিল্লী মেত্রোগী ফেজ-IVগী ওইনা লুপা করোর 1,200 রোমগী শেনফম থাদদুনা জনকপুরী অমসুং কৃষ্ণ পার্কগী মরক্তা 2.8 km শাংবা স্ত্রেচ অমসু শঙ্গাগনি। মসি দিল্লী মেত্রোগী ফেজ-IVগী অহানবা স্তেসন ওইগনি। নোংচুপ দিল্লীগী মফমশিং হায়বদি কৃষ্ণ পার্ক, বিকাসপুরী, জনকপুরীগী শরুকশিং অমসুং অতোপ্পা মফমশিংনা কান্নবা ফংলগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর 6,230 রোম চংগদবা দিল্লী মেত্রো ফেজ-IVগী 26.5 km রিথালা-কুন্দলী সেক্সনগী উরেপ উয়ুং তমগনি। কোরিদোর অসিনা দিল্লীগী রিথালাবু হরিয়ানাগী নাথুপুর (কুন্দলি) গা শম্নহল্লগনি। মসিনা দিল্লী অমসুং হরিয়ানাগী অৱাং নোংচুপ থংবা শরুকশিংদা কন্নেক্তিবিতী য়াম্না হেনগৎহল্লগনি। কান্নবা ফংলগদবা মরুওইবা লমশিং অদুদি রোহিনি, বাৱানা, নরেলা অমসুং কুন্দলি অসিনি, মসিনা রেসিদেন্সিএল, কম্মর্সিএল অমসুং ইন্দস্ত্রীএল জোনশিংদা এক্সেস ফগৎহনগনি। মথৌ তৌবা হৌরবা মতুংদা, মসিনা দিল্লী, হরিয়ানা অমসুং উত্তর প্রদেশ শিনবা থুংনা এক্সতেন্দ রেদ লাইনগী খুত্থাংদা চৎথোক-চৎশিন তৌবদা মতেং পাংগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর 185 রোম চংদুনা নই দিল্লীগী রোহিনিদা সেন্ত্রেল আয়ুর্বেদ রিসর্চ ইন্সতিত্যুৎ (CARI) গী অনৌবা স্তেৎ-ওফ-দি-আর্ত বিল্দিং শানবা উরেপ উয়ুংসু তমগনি। কেম্পস অসিদা খ্বাইদগী নৌবা হেল্থকেয়র অমসুং মেদিসিন ইনফ্রাস্ত্রকচর ফংহনগনি। অনৌবা বিল্দিং অসিদা এদমিনিস্ত্রেতিব ব্লোক, OPD ব্লোক, IPD ব্লোক অমসুং দিদিকেতেদ ত্রিৎমেন্ত ব্লোক অমা লৈগনি। মসিনা অনাবশিং অমসুং রিসর্চ তৌরিবশিংগীদমক্তা ইন্তিগ্রেতেদ অমসুং অপনবা লৈতবা হেল্থকেয়র এক্সপরিয়েন্স অমা ফংহল্লগনি।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate and lay foundation stone of multiple development projects in Delhi worth over Rs. 12,200 crore on 5 January
Key focus of projects: Enhancing regional connectivity and ensuring ease of travel
PM to inaugurate Namo Bharat corridor between Sahibabad and New Ashok Nagar
Delhi to get its first Namo Bharat connectivity
PM to inaugurate Janakpuri - Krishna park section of Delhi Metro Phase-IV
PM to lay foundation stone of Rithala - Kundli section of Delhi Metro Phase-IV
PM to lay foundation stone of State-of-the-art facility for Central Ayurveda Research Institute at Rohini in Delhi
04 JAN 2025 5:00PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate and lay the foundation stone of multiple development projects worth over Rs 12,200 crore at around 12:15 PM on 5 January in Delhi. Prime Minister will also undertake a ride in Namo Bharat Train at around 11:15 AM from Sahibabad RRTS Station to New Ashok Nagar RRTS Station.
Marking a significant milestone in enhancing regional connectivity, Prime Minister will inaugurate the 13 km stretch of Delhi-Ghaziabad-Meerut Namo Bharat corridor between Sahibabad and New Ashok Nagar, worth around Rs 4,600 crore. With this inauguration, Delhi will get its first Namo Bharat connectivity. This will significantly ease travel between Delhi and Meerut and will benefit millions of people through high-speed and comfortable travel along with unmatched safety and reliability.
Prime Minister will also inaugurate the 2.8 km stretch between Janakpuri and Krishna Park of Delhi Metro Phase-IV worth around Rs 1,200 crore. This will be the first stretch of Delhi Metro Phase-IV to be inaugurated. The areas of West Delhi such as Krishna Park, parts of Vikaspuri, Janakpuri among others will be benefitted.
Prime Minister will lay the foundation stone of 26.5 km Rithala - Kundli section of Delhi Metro Phase-IV, worth around Rs 6,230 crore. This corridor will connect Rithala in Delhi to Nathupur (Kundli) in Haryana, significantly enhancing connectivity in the North-Western parts of Delhi and Haryana. Key areas to benefit include Rohini, Bawana, Narela, and Kundli, improving access to residential, commercial, and industrial zones. Once operational, it will facilitate travel across Delhi, Haryana, and Uttar Pradesh through the extended Red Line.
Prime Minister will also lay the foundation stone for the new state-of-the-art building for the Central Ayurveda Research Institute (CARI) at Rohini, New Delhi, to be constructed at the cost of around Rs 185 crore. The campus will provide state of art healthcare and medicine infrastructure. The new building will house the Administrative Block, the OPD Block, the IPD Block, and a dedicated Treatment Block, ensuring an integrated and seamless healthcare experience for patients and researchers alike.