ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ରାଣୀ ଭେଲୁ ନଚିୟାରଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀରେ ତାଙ୍କୁ ସ୍ମରଣ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
03 JAN 2025 10:59AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଜୟନ୍ତୀ ଅବସରରେ ସାହସୀ ରାଣୀ ଭେଲୁ ନଚିୟାରଙ୍କୁ ସ୍ମରଣ କରିବା ସହ ତାଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି । ସେ ଅନନ୍ୟ ବୀରତ୍ୱ ଏବଂ ରଣନୀତିକ ପ୍ରତିଭାର ପରିଚୟ ଦେଇ ଔପନିବେଶକ ଶାସନ ବିରୋଧରେ ବୀରତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଯୁଦ୍ଧ ଲଢ଼ିଥିଲେ ବେଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ।
ଏକ୍ସରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଲେଖିଛନ୍ତି :
“ସାହସୀ ରାଣୀ ଭେଲୁ ନଚିୟାରଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀ ଅବସରରେ ସ୍ମରଣ କରୁଛି ! ସେ ଅସାଧାରଣ ବୀରତ୍ୱ ଏବଂ ରଣନୀତିକ ପ୍ରତିଭାର ପରିଚୟ ଦେବା ସହ ଔପନିବେଶକ ଶାସନ ବିରୋଧରେ ବରତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଯୁଦ୍ଧ ଲଢ଼ିଥିଲେ । ସେ ପିଢ଼ୀମାନଙ୍କୁ ଉତ୍ପୀଡନ ବିରୋଧରେ ସ୍ୱର ଉତ୍ତୋଳନ କରିବା ଏବଂ ସ୍ୱାଧୀନତା ପାଇଁ ଲଢ଼ିବାକୁ ପ୍ରେରିତ କରିଥିଲେ । ମହିଳା ଶସକ୍ତିକରଣକୁ ଆଗକୁ ବଢ଼ାଇବା ପାଇଁ ତାଙ୍କର ଭୂମିକାକୁ ମଧ୍ୟ ବ୍ୟାପକ ଭାବେ ପ୍ରଶଂସା କରାଯାଇଥାଏ ।”

Prime Minister's Office
Prime Minister remembers Rani Velu Nachiyar on her birth anniversary
03 JAN 2025 10:59AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi remembered the courageous Rani Velu Nachiyar on her birth anniversary today. Shri Modi remarked that she waged a heroic fight against colonial rule, showing unparalleled valour and strategic brilliance.
In a post on X, Shri Modi wrote:
"Remembering the courageous Rani Velu Nachiyar on her birth anniversary! She waged a heroic fight against colonial rule, showing unparalleled valour and strategic brilliance. She inspired generations to stand against oppression and fight for freedom. Her role in furthering women empowerment is also widely appreciated."