Prime Minister's Office
Prime Minister remembers Rani Velu Nachiyar on her birth anniversary
03 JAN 2025 10:59AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi remembered the courageous Rani Velu Nachiyar on her birth anniversary today. Shri Modi remarked that she waged a heroic fight against colonial rule, showing unparalleled valour and strategic brilliance.
In a post on X, Shri Modi wrote:
"Remembering the courageous Rani Velu Nachiyar on her birth anniversary! She waged a heroic fight against colonial rule, showing unparalleled valour and strategic brilliance. She inspired generations to stand against oppression and fight for freedom. Her role in furthering women empowerment is also widely appreciated."

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাণী ভেলু নাচিয়াৰৰ জয়ন্তীত তেওঁক স্মৰণ কৰে
03 JAN 2025 10:59AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি সাহসী ৰাণী ভেলু নাচিয়াৰক তেওঁৰ জয়ন্তীত স্মৰণ কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে মন্তব্য কৰে যে তেওঁ ঔপনিৱেশিক শাসনৰ বিৰুদ্ধে এক বীৰত্বপূৰ্ণ যুঁজ তৈয়াৰ কৰিছিল, যিয়ে অতুলনীয় বীৰত্ব আৰু কৌশলগত উজ্জ্বলতা প্ৰদৰ্শন কৰে।
এক্সৰ এটা পোষ্টত শ্ৰী মোদীয়ে লিখিছে:
"সাহসী ৰাণী ভেলু নাচিয়াৰক তেওঁৰ জন্ম বাৰ্ষিকীত স্মৰণ কৰিছো! তেওঁ ঔপনিৱেশিক শাসনৰ বিৰুদ্ধে এক বীৰত্বপূৰ্ণ যুঁজ দিছিল, অতুলনীয় বীৰত্ব আৰু কৌশলগত উজ্জ্বলতা প্ৰদৰ্শন কৰিছিল। তেওঁ প্ৰজন্মক উৎপীড়নৰ বিৰুদ্ধে থিয় দিবলৈ আৰু স্বাধীনতাৰ বাবে যুঁজ দিবলৈ অনুপ্ৰাণিত কৰিছিল। মহিলা সৱলীকৰণক আগুৱাই নিয়াৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁৰ ভূমিকা প্ৰসংশনীয়।"