Prime Minister's Office
Prime Minister remembers Rani Velu Nachiyar on her birth anniversary
03 JAN 2025 10:59AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi remembered the courageous Rani Velu Nachiyar on her birth anniversary today. Shri Modi remarked that she waged a heroic fight against colonial rule, showing unparalleled valour and strategic brilliance.
In a post on X, Shri Modi wrote:
"Remembering the courageous Rani Velu Nachiyar on her birth anniversary! She waged a heroic fight against colonial rule, showing unparalleled valour and strategic brilliance. She inspired generations to stand against oppression and fight for freedom. Her role in furthering women empowerment is also widely appreciated."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
রানি ভেলু নাচিয়ারগী মপোক নুমিত্ত মহাক প্রধান মন্ত্রীনা নিংশিংখ্রে
03 JAN 2025 10:59AM by PIB Imphal
ঙসি থৌনা ফরবী রানি ভেলু নাচিয়ারগী মপোক নুমিত্ত মহাক প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নিংশিংখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মহাক্না লোয়লম লৈঙাক্কী মায়োক্ত থৌনা ফনা লান্থেংনখি, লাম্বা লৈতবা থৌনা অমসুং লাল্লোং হৈবা উৎখি।
এক্স পোস্ত অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“মহাক্কী মপোক নুমিত্ত থৌনা ফরবী রানি ভেলু নাচিয়ার নিংশিংলি। মহাক্না লোয়লম লৈঙাক্কী মায়োক্ত থৌনা ফনা লান্থেংনখি, লাম্বা লৈতবা থৌনা অমসুং লাল্লোং হৈবা উৎখি। নৈহৎপগী মায়োক্ত লেপ্নবা অমসুং নিংতম্বগীদমক লান্থেন্নবা মীরোল কয়াদা মহাক্না ইথিল পীখি। নুপীশিংদা শক্তি পীবা হেনগৎহন্নবা হোৎনবদা মহাক্না লৌখিবা থৌদাং মীয়াম্না থাগৎনখি”।