মন্ত্রীমন্দল
লৌমীশিংদা অহোংবা মমলদা তুংকোইনা দি.এ.পি ফংহন্নবা 01.01.2025 দগী মখা তাবা ওর্দর অমা থোক্ত্রি ফাওবা এন.বি.এস সবসিদিগী মথক্ত দাই-এম্মোনিয়ম ফোস্পেত (দি এ পি)দা ৱান-তাইম স্পিসিএল পেকেজ শাংদোকপা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
01 JAN 2025 3:28PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা লৌমীশিংদা অহোংবা মমলদা তুংকোইনা দি.এ.পি ফংহন্নবা 01.01.2025 দগী মখা তাবা ওর্দর অমা থোক্ত্রি ফাওবা মেত্রিক তন অমদা লুপা 3,500 গী এন.বি.এস সবসিদিগী মথক্ত দাই-এম্মোনিয়ম ফোস্পেত (দি এ পি) দা ৱান-তাইম স্পিসিএল পেকেজ শাংদোক্নবা ফর্তিলাইজর দিপার্তমেন্তনা পুখৎলকপা ৱাফম অয়াবা পীরে।
কান্নবশিং:
লৌমীশিংদা সবসিদি য়াওরবা, মমল হোংলবা অমসুং চুনবা মমলদা দি.এ.পি ফংহনগনি।
থবক ওইনা পায়খৎনবা লাল্লোংশিং অমসুং পান্দমশিং :
01.01.2025 দগী মখা তাবা ওর্দর অমা থোক্ত্রি ফাওবা দি.এ.পিগী অখন্নবা পকেজ অসিদা মেত্রিক তন অমদা লুপা 3,500 দা ফংহনগনি অমসুং অয়াবা পীরবা এন.বি.এস সবসিদি অসিনা লৌমীশিংদা চুনবা মমলদা দি.এ.পি ফংহনগনি।
নুঙগীৱারোল:
হার মেনুফেকচররশিং/ইম্পোর্তরশিংগী খুৎথাংদা অহোংবা মমলদা গ্রেদ 28 অমসুং পি অমসুং কে হারশিং লৌমীশিংদা ফংহল্লে। পি অমসুং কেগী হারশিংগী সবসিদি অসি 01.04.2010 দগী এন.বি.এস স্কিমনা পুথোক্লে। লৌমীশিং য়াইফনবা মরুওইনা লৌদুনা, দাই-এম্মোনিয়ম ফোস্পেত (দি এ পি) হারগী মমল লেংদনা থমদুনা সরকারান লৌমীশিংদা য়াম্না চাউনা কান্নবা অমা পীরে।
মালেমগী রাজনিতিগী লৈতাদবা অমসুং মালেমগী কৈথেলশিংগী ফিবম হোংদোক-হোংজিন কয়া লৈরবশু, খারিফ অমসুং রবি 2024-25 দা লৌমীশিংদা চুনবা মমলদা দি.এ.পি ফংহন্নবা সরকারনা লৌমীশিংগী য়াইফনবা থবকশিং পায়খৎলে। চাউরাক্না লুপা করোর 2,625 রোম থাদদুনা 01.04.2024 দগী 31.12.2024 ফাওবা মেত্রিক তন অমদা লুপা 3,500 গী এন.বি.এস সবসিদিগী ৱান-তাইম স্পিসিএল জুলাই 2024 দা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীখ্রে।

Cabinet
Cabinet approves extension of One-time Special Package on Di-Ammonium Phosphate (DAP) beyond the NBS subsidy for the period from 01.01.2025 till further orders to ensure sustainable availability of DAP at affordable prices to the farmers
01 JAN 2025 3:28PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, has approved the proposal of the Department of Fertilizers for extension of One-time Special Package on Di-Ammonium Phosphate (DAP) beyond the NBS subsidy @ Rs 3,500 per MT for the period from 01.01.2025 till further orders to ensure sustainable availability of DAP at affordable prices to the farmers. The tentative budgetary requirement for above would be approximately upto Rs. 3,850 cr.
Background
28 grades of P&K fertilizers are made available to farmers at subsidized prices through fertilizer manufacturers/importers. The subsidy on P&K fertilizers is governed by NBS Scheme w.e.f 01.04.2010. Continuing top most priority in keeping farmers’ welfare in firm focus, Government of India has extended a massive relief to farmers in keeping the price of Di-Ammonium Phosphate (DAP) fertilizer unchanged. Inspite of geo-political constraints and volatility of global market conditions, Government kept its commitment towards farmer friendly approach by ensuring availability of DAP to farmers at affordable prices for Kharif and Rabi 2024-25. Cabinet in July, 2024 had approved one-time Special Package on DAP beyond the NBS subsidy @ Rs 3,500 per MT from 01.04.2024 to 31.12.2024 with approximate financial implication of Rs 2,625 cr. The Cabinet in its meeting held today (1.1.2025) has approved to extend the Special Package on DAP with approximate financial implication upto Rs. 3850 cr. With this the total amount of special package approved for DAP since April 2024 would be more than Rs. 6,475 cr. to ensure availability of DAP at affordable price to farmers.
Benefits: Availability of DAP to farmers at subsidized, affordable and reasonable prices will be ensured.
Implementation Strategy and targets: The Special package on DAP @ Rs 3,500 per MT will be provided for the period 01.01.2025 till further orders over and above the approved NBS subsidy to ensure smooth availability of DAP fertilizer to the farmers at affordable price.