ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଡକ୍ଟର ପିଏରେ- ସିଲ୍‌ଭେନ୍ ଫିଲିଓଜେଟ୍‌ଙ୍କ ବିୟୋଗରେ ଶୋକ ପ୍ରକାଶ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
31 DEC 2024 1:45PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଡକ୍ଟର ପିଏରେ- ସିଲ୍‌ଭେନ୍ ଫିଲିଓଜେଟ୍‌ଙ୍କ ବିୟୋଗରେ ଶୋକ ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ବିଶେଷକରି ସାହିତ୍ୟ ଏବଂ ବ୍ୟାକରଣ କ୍ଷେତ୍ରରେ, ସଂସ୍କୃତ ଅଧ୍ୟୟନକୁ ଲୋକପ୍ରିୟ କରିବା ଦିଗରେ ତାଙ୍କର ଆଦର୍ଶ ଉଦ୍ୟମ ପାଇଁ ତାଙ୍କୁ ସ୍ମରଣ କରାଯିବ ।
ଏକ୍ସରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ସେ ଲେଖିଛନ୍ତି :
“ଡ. ପିଏରେ- ସିଲ୍‌ଭେନ୍ ଫିଲିଓଜେଟ୍‌ଙ୍କୁ, ବିଶେଷକରି ସାହିତ୍ୟ ଏବଂ ବ୍ୟାକରଣ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସଂସ୍କୃତ ଅଧ୍ୟୟନକୁ ଲୋକପ୍ରିୟ କରିବା ଦିଗରେ ଆଦର୍ଶ ଉଦ୍ୟମ ପାଇଁ ସ୍ମରଣ କରାଯିବ । ସେ ଭାରତ ଏବଂ ଭାରତୀୟ ସଂସ୍କୃତି ସହିତ ଗଭୀର ଭାବରେ ଜଡିତ ଥିଲେ । ତାଙ୍କର ବିୟୋଗରେ ଗଭୀର ଦୁଖିଃତ । ଦୁଃଖର ଏହି ସମୟରେ ତାଙ୍କର ପରିବାର ଏବଂ ବନ୍ଧୁମାନଙ୍କ ସହ ମୋର ସମବେଦନା ରହିଛି ।

Prime Minister's Office
Prime Minister condoles the demise of Dr. Pierre-Sylvain Filliozat
31 DEC 2024 1:45PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today condoled the demise of Dr. Pierre-Sylvain Filliozat and remarked that he will be remembered for his exemplary efforts to popularise Sanskrit studies, especially in the field of literature and grammar.
He wrote in a post on X:
“Dr. Pierre-Sylvain Filliozat will be remembered for his exemplary efforts to popularise Sanskrit studies, especially in the field of literature and grammar. He was deeply connected with India and Indian culture. Pained by his passing away. My thoughts are with his family and friends in this hour of grief.”