প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
হান্নগী প্রধান মন্ত্রী দোক্তর মনমোহন সিংহ লৈখিদবদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে
দোক্তর সিংহগী পুন্সিনা খুদোংচাদবশিং অমসুং অৱাবশিং মায়োক্নদুনা কমদৌনা মাইপাকপশিং পুরকপা ঙমগনি হায়বা তুংগী মীরোলশিংদা তম্বীরে: প্রধান মন্ত্রী
দোক্তর সিংহ পুকচেল য়াওবা মীওই অমা ওইনা, নিংথিংনা খঙলবা ইকোনোমিস্ত অমা ওইনা অমসুং অওনবশিং পুরক্নবা কৎথোক্লবা লুচিংবা অমা ওইনা মহাক মতম পুম্নমক্ত নিংশিংদুনা লৈহৌরগনি: প্রধান মন্ত্রী
দোক্তর সিংহগী চমজবা, ইং-তপ্পা অমসুং ৱাখল তাবা অসি মহাক্কী সংসদকী মেম্বর ওইরিঙৈগী খুদমশিংনি: প্রধান মন্ত্রী
দোক্তর সিংহ মতম পুম্নমক্ত রাজনিতিগী খেন্নবা থিদনা, মহাক্না মতম পুম্নমক্ত দল খুদিংমক্কী মীওইগা উনখি অমসুং মীওই খুদিংমক্কা লাইনা উনখি: প্রধান মন্ত্রী
27 DEC 2024 11:37AM by PIB Imphal
ঙসি নিউ দিল্লিদা ভিদিও মেসেজ অমগী খুৎথাংদা হান্নগী প্রধান মন্ত্রী দোক্তর মনমোহন সিংহ লৈখিদবদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মহাক লৈখিদবা অসি লৈবাক অমা ওইনা ঐখোয় পুম্নমক্কী অচৌবা মাঙজবা অমনি। লৈবাক অনি থোক্না খায়দোক্নবা মনুংদা মাঙবা য়াবা মাঙলবা মতুংদা ভারত্ত লাখি অমসুং মফম অসিদা মহৌশাগী ফিবম লৈত্রিঙৈদা হিরম খুদিংমক্ত মাইপাকখি। খুদোংচাদবশিং অমসুং অৱাবশিং মায়োক্নদুনা কমদৌনা মাইপাকপশিং পুরকপা ঙমগনি হায়বা তুংগী মীরোলশিংদা মহাক্কী পুন্সিনা মখা তানা তম্বীগনি। পুকচেল য়াওবা মীওই অমা ওইনা, নিংথিংনা খঙলবা ইকোনোমিস্ত অমা ওইনা অমসুং অওনবশিং পুরক্নবা কৎথোক্লবা লুচিংবা অমা ওইনা মহাক মতম পুম্নমক্ত নিংশিংদুনা লৈহৌরগনি। ইকোনোমিস্ত অমা ওইনা, তোঙান-তোঙানবা ফমশিংদা মহাক্না ভারত সরকারগী থবক তৌখি। খুদোংচাদবা মতম অমদা মহাক্না রিজার্ব বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়গী গভর্নরগী থৌদাং লৌখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি হান্নগী প্রধান মন্ত্রী ভারত রত্ন শ্রী পি.ভি নরসিমহা রাও জিগী মতমদা ফাইনান্স মিনিস্তর ওইনা, লৈবাক অসিনা শেন-থুমগী অৱাবা মায়োক্নবা মতমদা মহাক্না অনৌবা শেন্মিৎলোন অমগী লম্বী শেমখি। প্রধান মন্ত্রী অমা ওইনা লৈবাক অসি চাউখৎনবা মহাক্না পাংথোকখিবা থবকশিং নিংশিংদুনা লৈহৌরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি দোক্তর মনমোহন সিংহগী পুন্সিদা মহাক্কী পুকচেল শেংবা অমসুং চমজবগী মমি তাখি। মহাক তোপ-তোপ্পা সংসদগী মেম্বর অমনি। মহাক্কী চমজবা, ইং-তপ্পা অমসুং ৱাখল তাবা অসি মহাক্কী সংসদকী মেম্বর ওইরিঙৈগী খুদমশিংনি। চহি অসিদা মহাক্কী রাজ্য সভাগী মতম লোইখিবা অদু ঐ নিংশিংলি, এম.পি অমা ওইনা দোক্তর সাহেবকী কৎথোকপা অসি মীওই খুদিংমক পুক্নিং থৌগৎলগনি হায়না ঐনা ফোঙদোকখি। মীফম মনুংদা মরুওইবা থৌরমশিংদা, মহাক হুইল চিয়ারদা লাকখি অমসুং মহাক্কী সংসদকী মথৌশিং পাংথোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মালেমগী মমিং লৈরবা মহৈলোয়শঙশিংদগী লাইরিক তম্লক্লবশু অমসুং সরকারগী অচৌবা ফমশিং পায়রবশু, মহাক্না কৈদৌঙৈদা মহাক্কী চম্না হৌরকফম কাউখিদে। রাজনিতিগী খেন্নবা থিদনা, মহাক্না মতম পুম্নমক্ত দল খুদিংমক্কী মীওইগা উনখি অমসুং মীওই খুদিংমক্কা লাইনা উনখি। ঐনা চীফ মিনিস্তর ওইরিঙৈদা, লৈবাক্কী অমসুং মালেমগী তোঙান-তোঙানবা ৱাফমশিংদা ঐনা দোক্তর মনমোহন সিংহ জিগা খন্ন-নৈনখি। দিল্লিদা লাক্লবা মতুংদা, ঐনা মতম মতমগী ওইনা মহাক্কা উনখি। ঐনা মহাক্কা উনখিবা অমসুং ঐখোয় লৈবাক্কী ৱাফমশিং খন্নখিবা অদুজ ঐনা মতম পুম্নমক্ত নিংশিংদুনা লৈহৌরগনি। হন্দক ইকুই কুইদনা ঐনা মহাক্কী মপোক নুমিত্ত মহাক্কা ৱারি শানখি। ঙসি, অৱাবা মতম অসিদা, মহাক্কী ইমুং-মনুংগী অৱাবদা ঐনা শরুক য়াজরি। লৈবাক অসিগী মীয়ামগী মহুৎশীন্দুনা ঐনা দোক্তর মনমোহন সিংহ জিগী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎচরি।

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi condoles the passing of former PM Dr. Manmohan Singh
Dr. Singh's life teaches future generations how to rise above adversity and achieve great heights: PM
Dr. Singh will always be remembered as a kind person, a learned economist, and a leader dedicated to reforms: PM
Dr. Singh's distinguished parliamentary career was marked by his humility, gentleness, and intellect: PM
Dr. Singh always rose above party politics, maintaining contact with individuals from all parties and being easily accessible to everyone: PM
27 DEC 2024 11:37AM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi expressed deep sorrow over the passing of former Prime Minister Dr. Manmohan Singh in a video message from New Delhi today. He remarked that Dr. Singh's demise is a significant loss for the nation. The Prime Minister said that achieving success in every field of life is not an ordinary feat and Dr. Singh was an achiever despite having lost much after he came to India during the partition. He added that Dr. Singh's life teaches future generations how to rise above adversity and achieve great heights.
Shri Modi emphasized that Dr. Singh will always be remembered as a kind person, a learned economist, and a leader dedicated to reforms and highlighted Dr. Singh's numerous contributions to the Indian government at various levels as an economist. The Prime Minister lauded Dr. Singh's role as the Governor of the Reserve Bank of India during challenging times.
The Prime Minister noted that as Finance Minister in the government of former Prime Minister and Bharat Ratna Shri P.V. Narasimha Rao, Dr. Manmohan Singh guided the country out of a financial crisis and onto a new economic path. He emphasized that Dr. Singh's contributions to the nation's development and progress as Prime Minister will always be remembered. He added that Dr. Singh's commitment to the people and the country's development was always held in high regard.
Shri Modi underscored that Dr. Singh's life was a reflection of his honesty and simplicity. He highlighted Dr. Singh's distinguished parliamentary career was marked by his humility, gentleness, and intellect. The Prime Minister recalled that even at the end of Dr. Singh's tenure in the Rajya Sabha earlier this year, he had praised Dr. Singh's dedication as an inspiration to all. Despite his physical challenges, Dr. Singh attended important sessions in a wheelchair, fulfilling his parliamentary duties.
The Prime Minister remarked that despite receiving education from prestigious global institutions and holding top government positions, Dr. Singh never forgot the values of his humble background. He added that Dr. Singh always rose above party politics, maintaining contact with individuals from all parties and being easily accessible to everyone. The Prime Minister fondly remembered his open discussions with Dr. Singh on national and international issues during his tenure as Chief Minister and later in Delhi. He expressed his condolences to Dr. Singh's family and paid tribute to him on behalf of all citizens.