প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
কুৱেইটৰ আমীৰক সাক্ষাৎ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
22 DEC 2024 5:00PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি কুৱেইটৰ আমিৰ মহামহিম শ্বেখ মেছাল আল আহমদ আল জাবেৰ আল ছাবাহক সাক্ষাৎ কৰে। উল্লেখ্য যে এইখনেই আছিল দুয়োগৰাকী নেতাৰ প্ৰথমটো সাক্ষাৎ। প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী বায়ান প্ৰাসাদত উপস্থিত হোৱাৰ লগে লগে তেওঁক আনুষ্ঠানিকভাৱে উষ্ম আদৰণি জনোৱা হয় আৰু কুৱেইটৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী মহামহিম আহমদ আল আব্দুল্লাহ আল আহমদ আল ছাবাহে সাদৰ সম্ভাষনেৰে আদৰি আনে।
দুয়োখন দেশৰ মাজৰ ঐতিহাসিক আৰু বন্ধুত্বপূৰ্ণ সম্পৰ্কক সুঁৱৰি দুয়োগৰাকী নেতাই দ্বিপাক্ষিক সহযোগিতা আৰু অধিক সম্প্ৰসাৰণ কৰাৰ লগতে সুদৃঢ় কৰি তোলাৰ বাবে তেওঁলোকৰ পূৰ্ণ প্ৰতিশ্ৰুতি পুনৰবাৰ উল্লেখ কৰে। এই প্ৰেক্ষাপটত তেওঁলোকে দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্কক ‘কৌশলগত অংশীদাৰিত্ব’লৈ উন্নীত কৰিবলৈ সন্মত হয়।
কুৱেইটত ১০ লাখৰো অধিক শক্তিশালী ভাৰতীয় সমুদায়ৰ লোকসকলৰ কল্যাণ সুনিশ্চিত কৰাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মহামহিম আমিৰক ধন্যবাদ জনায়। মহামহিম আমিৰে কুৱেইটৰ উন্নয়নত ভাৰতীয় সমুদায়ৰ অনবদ্য অৱদানৰ বাবে শলাগ লয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কুৱেইটে নিজৰ ভিজন ২০৩৫ লাভৰ বাবে ৰূপায়ণ কৰা নতুন পদক্ষেপক প্ৰশংসা কৰে আৰু চলিত মাহৰ আৰম্ভণিতে জিচিচি শীৰ্ষ সন্মিলন সফলতাৰে আয়োজন কৰাৰ বাবে মহামহিম আমিৰক অভিনন্দন জনায়। ইফালে, আগদিনা আৰব উপসাগৰীয় কাপৰ উদ্বোধনী সভাত ‘সন্মানীয় অতিথি’ হিচাপে আমন্ত্ৰণ জনোৱাৰ বাবেও তেওঁ কৃতজ্ঞতা প্ৰকাশ কৰে। আনফালে, মহামহিম আমিৰে কুৱেইট আৰু উপসাগৰীয় অঞ্চলত বিশ্বাসযোগ্য অংশীদাৰ হিচাপে ভাৰতৰ ভূমিকাৰ বাবে শলাগ লয়। কুৱেইটৰ ভিজন ২০৩৫ বাস্তৱায়িত কৰাৰ দিশত ভাৰতৰ বৰ্ধিত অংশীদাৰীত্ব আৰু অৱদানৰ বাবেও আশা প্ৰকাশ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়েও মহামহিম আমিৰক ভাৰত ভ্ৰমণৰ বাবে আমন্ত্ৰণ জনায়

Prime Minister's Office
Prime Minister meets the Amir of Kuwait
22 DEC 2024 5:00PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met today with the Amir of Kuwait, His Highness Sheikh Meshal Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah. This was the first meeting between the two leaders. On arrival at the Bayan Palace, he was given a ceremonial welcome and received by His Highness Ahmad Al-Abdullah Al-Ahmad Al-Sabah, Prime Minister of the State of Kuwait.
The leaders recalled the strong historical and friendly ties between the two countries and re-affirmed their full commitment to further expanding and deepening bilateral cooperation. In this context, they agreed to elevate the bilateral relationship to a ‘Strategic Partnership’.
Prime Minister thanked His Highness the Amir for ensuring the well-being of over one million strong Indian community in Kuwait. His Highness the Amir expressed appreciation for the contribution of the large and vibrant Indian community in Kuwait’s development.
Prime Minister appreciated the new initiatives being undertaken by Kuwait to fulfill its Vision 2035 and congratulated His Highness the Amir for successful holding of the GCC Summit earlier this month. Prime Minister also expressed his gratitude for inviting him yesterday as a ‘Guest of Honour’ at the opening ceremony of the Arabian Gulf Cup. His Highness the Amir reciprocated Prime Minister’s sentiments and expressed appreciation for India's role as a valued partner in Kuwait and the Gulf region. His Highness the Amir looked forward to greater role and contribution of India towards realisation of Kuwait Vision 2035.
⁠Prime Minister invited His Highness the Amir to visit India