Prime Minister's Office
Prime Minister meets the Amir of Kuwait
22 DEC 2024 5:00PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met today with the Amir of Kuwait, His Highness Sheikh Meshal Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah. This was the first meeting between the two leaders. On arrival at the Bayan Palace, he was given a ceremonial welcome and received by His Highness Ahmad Al-Abdullah Al-Ahmad Al-Sabah, Prime Minister of the State of Kuwait.
The leaders recalled the strong historical and friendly ties between the two countries and re-affirmed their full commitment to further expanding and deepening bilateral cooperation. In this context, they agreed to elevate the bilateral relationship to a ‘Strategic Partnership’.
Prime Minister thanked His Highness the Amir for ensuring the well-being of over one million strong Indian community in Kuwait. His Highness the Amir expressed appreciation for the contribution of the large and vibrant Indian community in Kuwait’s development.
Prime Minister appreciated the new initiatives being undertaken by Kuwait to fulfill its Vision 2035 and congratulated His Highness the Amir for successful holding of the GCC Summit earlier this month. Prime Minister also expressed his gratitude for inviting him yesterday as a ‘Guest of Honour’ at the opening ceremony of the Arabian Gulf Cup. His Highness the Amir reciprocated Prime Minister’s sentiments and expressed appreciation for India's role as a valued partner in Kuwait and the Gulf region. His Highness the Amir looked forward to greater role and contribution of India towards realisation of Kuwait Vision 2035.
⁠Prime Minister invited His Highness the Amir to visit India

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা কুৱেতকী অমির উনখ্রে
22 DEC 2024 5:00PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কুৱেতকী অমির সৈখ মেসাল অল-অহমদ অল-জাবর অল-সাবাহ উনখ্রে। হন্দক্কী অসিনা লুচিংবা অনিগী মরক্ত অহানবা উনবনি। বায়ান কোনুংদা থুংলবদা, কুৱেতকী প্রধান মন্ত্রী অহমদ অল-অবদুল্লাহ অল-অহমদ অল সাবাহনা চৎনবীগী মতুংইন্না প্রধান মন্ত্রী মোদী তরাম্না ওকখি।
লৈবাক অনিগী মরক্ত লৈনরিবা পুৱারিগী অমসুং মরুপ-মপাং ওইনা মরীশিং লুচিংবশিংনা নিংশিংখি অমসুং লৈবাক অনি মতেং পাংনবা মখা তানা পাকথোক-চাউথোক্নবা মখোয়গী থাজবা অমুক হন্না পীনখ্রে। ফিবম অসিদা, নাকল অনিগী মরী অসি ‘স্ত্রাতেজিক পার্তনরশিপ’ অমদা ওনখৎনবা মখোয়না য়ানখ্রে।
কুৱেত্ত লৈরিবা ভারতমচাশিংগী য়াইফনবা থবক পায়খৎপগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা অমির থাগৎপা ফোঙদোকখি। কুৱেতকী চাউখৎ-থৌরাংদা মশিং য়াম্লবা ভারতমচাশিংনা অচৌবা থৌদাং লৌবগীদমক অমিরনা থাগৎপা ফোঙদোকখি। লৈবাক অসিগী ভিজন ২০৩৫ মপুংফানবা কুৱেতনা পায়খৎলিবা অনৌবা থবকশিং প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং থা অসিগী অঙনবা শরুক্ত জি.সি.সি মীফম মাইপাক্না পাংথোকখিবগীদমক অমির থাগৎপা ফোঙদোকখি। অরাবিয়ান গল্ফ কপ হৌদোকপা থৌরমদা ঙরাং মহাক গেস্ত ওফ ওনর ওইনা শরুক য়ানবা চেবাউ পীরকপগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী তৌবীমল খঙবা উৎখি। কুৱেত অমসুং গল্ফ লমদমদা মরুওইবা মরুপ অমা ওইনা ভারতনা লৌরিবা থৌদাং অমিরনা থাগৎপা ফোঙদোকখি। কুৱেত ভিজন ২০৩৫ থবক ওইনা পাংথোক্নবা ভারতনা অচৌবা থৌদাং লৌগনি অমসুং মতেং পাংগনি হায়বগী থাজবা অমিরনা থমখি।
অমির ভারত্ত লাক্নবা প্রধান মন্ত্রীনা চেবাউ পীখ্রে।