ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ବ୍ରିଟେନର ରାଜା ଚାର୍ଲ୍ସ ତୃତୀୟଙ୍କ ସହ କଥା ହେଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ
ଭାରତ ଓ ବ୍ରିଟେନ୍ ମଧ୍ୟରେ ବ୍ୟାପକ ରଣନୀତିକ ଭାଗିଦାରୀ ପାଇଁ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ଦୋହରାଇଲେ
ରାଜ୍ୟଗୋଷ୍ଠୀ, ଜଳବାୟୁ କାର୍ଯ୍ୟକାରିତା ଏବଂ ସ୍ଥିରତା ଉପରେ ଆଲୋଚନା କଲେ
ଉଭୟ ଉଭୟଙ୍କୁ ବଡଦିନ ଓ ନୂଆବର୍ଷର ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇଲେ
19 DEC 2024 6:15PM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ବ୍ରିଟେନର ରାଜା ଚାର୍ଲ୍ସ ତୃତୀୟଙ୍କ ସହ କଥା ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଦୁଇ ଦେଶ ମଧ୍ୟରେ ଥିବା ଐତିହାସିକ ସମ୍ପର୍କକୁ ମନେ ପକାଇ, ଉଭୟ ଭାରତ ଓ ବ୍ରିଟେନ୍ ମଧ୍ୟରେ ବ୍ୟାପକ ରଣନୀତିକ ଭାଗିଦାରୀ ସୁଦୃଢ଼ କରିବାକୁ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ନିଶ୍ଚିତ କରିଥିଲେ ।
ରାଜ୍ୟଗୋଷ୍ଠୀ ଦେଶ ସମୂହ ଏବଂ ସମୋଆରେ ନିକଟରେ ଶେଷ ହୋଇଥିବା ରାଜ୍ୟଗୋଷ୍ଠୀ ଦେଶ ମୁଖ୍ୟଙ୍କ ବୈଠକ ଉପରେ ଉଭୟ ନିଜର ବିଚାର ଆଦାନ-ପ୍ରଦାନ କରିଥିଲେ ।
ଏହାଛଡା ଜଳବାୟୁ କାର୍ଯ୍ୟକାରିତା ଏବଂ ସ୍ଥିରତା ସହିତ ପାରସ୍ପରିକ ଆଗ୍ରହର ଅନେକ ବିଷୟ ଉପରେ ମଧ୍ୟ ଆଲୋଚନା ହୋଇଥିଲା । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏହି ପ୍ରସଙ୍ଗରେ ମହାରାଜ ଚାର୍ଲ୍ସ ତୃତୀୟଙ୍କର ନିରନ୍ତର ସମର୍ଥନ ଓ ପଦକ୍ଷେପ ପାଇଁ କୃତଜ୍ଞତା ଜଣାଇଥିଲେ ଏବଂ ଭାରତ ଦ୍ୱାରା ନିଆଯାଇଥିବା ଏକାଧିକ ପଦକ୍ଷେପ ବିଷୟରେ ତାଙ୍କୁ ସୂଚନା ଦେଇଥିଲେ ।
ଆଗାମୀ ବଡଦିନ ଏବଂ ନୂଆବର୍ଷର ଉତ୍ସବଗୁଡିକ ପାଇଁ ଉଭୟ ଉଭୟଙ୍କୁ ଶୁଭକାମନା ଜଣାଇଥିଲେ ।
ଏହି ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଚାର୍ଲ୍ସ ତୃତୀୟଙ୍କୁ ତାଙ୍କର ଉତ୍ତମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଏବଂ ସମୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇଥିଲେ ।

Prime Minister's Office
Prime Minister Narendra Modi speaks with His Majesty King Charles III of the UK
Reaffirm commitment to Comprehensive Strategic Partnership between India and the UK
Exchanged views on Commonwealth, Climate Action and Sustainability initiatives
*Exchanged New Year and Christmas greetings *
19 DEC 2024 6:15PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi spoke today with His Majesty King Charles III of the United Kingdom.
Recalling the historic relations between the two countries, they both reaffirmed commitment to further strengthen the Comprehensive Strategic Partnership between India and the UK.
They exchanged views on Commonwealth of Nations and the recently concluded Commonwealth Heads of Government Meeting in Samoa.
Discussions were also held on a number of subjects of mutual interest, including Climate Action and sustainability. Prime Minister expressed his appreciation for His Majesty’s sustained advocacy and initiatives on these issues and briefed him on the multiple initiatives undertaken by India.
They both exchanged greetings on the upcoming festive occasions of Christmas and the New Year.
Prime Minister conveyed his best wishes to the King for his good health and well being.