Ministry of Development of North-East Region
Union Minister Shri Jyotiraditya Scindia, Chief Ministers Professor (Dr.) Manik Saha & Shri Conrad K. Sangma participate in The North East Trade and Investment Roadshow in Mumbai, urges people to invest in NE
“North East (NE) is India's gateway to the South, Investing in NE will give you access to the vast Southeast Asian markets,” - Shri Jyotiraditya Scindia
MDoNER is organising investment roadshows across the country to attract investments to North East India
17 DEC 2024 9:16AM by PIB Delhi
The Ministry of Development of North Eastern Region (MDoNER) hosted the North East Trade and Investment Roadshow in Mumbai. Following a yearlong series of roadshows across top Indian cities, the Roadshow in Mumbai garnered tremendous attention from the economic hub of India. The event was attended by Shri Jyotiraditya M. Scindia, Union Minister for Communications and MDoNER; Professor (Dr.) Manik Saha, Chief Minister of Tripura; and Shri Conrad K. Sangma, Chief Minister of Meghalaya, along with senior officials from MDoNER, including Shri Chanchal Kumar, Secretary, MDoNER, and Ms. Monalisa Dash, Joint Secretary, MDoNER, Government officials from North Eastern States, alongside Senior representatives from Ministry of DONER.
While addressing the event, Union Minister Shri Jyotiraditya M. Scindia praised the transformation of North East India under the leadership of Hon’ble Prime Minister and acknowledged the leadership of the Chief Ministers of the region, whose vision and commitment have brought about significant change over the past decade. He emphasised the region’s immense potential, which now stands ready to contribute to India’s growth, with an impressive 11% GDP growth rate. The development of infrastructure, human resources, and specialized sectors has positioned North East India as a key player in the nation’s future. Highlighting the region’s unique advantages, he underlined that North East is a gateway and offers access to Southeast Asian markets. Hon’ble Union Minister emphasised the importance of building bridges between the vibrant business ecosystems of Mumbai and North East India thereby ensuring a seamless path for growth and innovation. The Minister further outlined the region’s progress in various sectors, including tourism, renewable energy, sports, & IT and emphasized the need for a focused quality-driven approach for development of the region. He assured investors that the region’s youth, high literacy rates, and abundant natural resources make it an ideal destination for investment, particularly in areas like sustainable agriculture, manufacturing, and technology. With policies in place to support business growth and a commitment to reducing red tape, North East India is now offering a red carpet to investors, which will contribute to the growth of India especially its youth. In his concluding remarks he invited investors to the North Eastern Region and play a key role in shaping the future of the region.
The Chief Minister of Tripura, Professor (Dr.) Manik Saha, reaffirmed that under the leadership of the Hon'ble Prime Minister, North East India, particularly Tripura, is witnessing remarkable growth. Further, the Act East Policy of Government of India is driving development in the region. Tripura, recognised as one of the most peaceful states, has demonstrated impressive economic performance with a per capita income of ₹1,77,000, making it the second-largest GSDP contributor in North East India. With robust infrastructure, including excellent road, water, air, and rail connectivity, and a supportive investment climate, the state is becoming a preferred destination for investors. Tripura's abundant natural resources, such as bamboo, rubber, and aromatic resin, along with its sustainable agricultural practices, create endless possibilities for growth in industries like horticulture, tourism, and manufacturing. He also underlined that the state's focus on technological advancement is evident with its IT policy, introduction of e-office and e-cabinet systems, and widespread 4G connectivity in villages. In order to reap the benefits of high literacy rate of 95.16%, Tripura is investing in healthcare, education, and skill development. The state's commitment to providing time-bound clearances for investors and leveraging the UNNATI 2024 scheme further strengthens its position as an investment hub. Tripura is set to become a major player in India's growth story, offering attractive incentives and a conducive environment for businesses to thrive.
The Chief Minister of Meghalaya, Shri Conrad K. Sangma informed that Meghalaya is witnessing transformative growth, driven by strong leadership with a focused investment and development strategy. Under the guidance of Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi, the state has developed investor-friendly policies and attracted significant responses, particularly in sectors like tourism, food processing, and infrastructure. The completion of a new airport in Shillong and investment in luxury accommodations has positioned Meghalaya as a premier tourism destination. With vast untapped resources, a skilled workforce, and thriving sectors like agriculture, IT, and sports, the state is poised for continued growth and development. The government’s focus on youth empowerment with initiatives like training nurses for domestic as well as international placement and creation of IT opportunities has strengthen its growth potential. With a vibrant tourism sector, high-end hospitality projects, and a rapidly growing sports industry, the state offers immense opportunities for investors. The ongoing developments are a testament to the government’s commitment to making Meghalaya a key player in India’s growth story.
Shri. Chanchal Kumar, Secretary of MDoNER underlined the region's remarkable progress driven by infrastructure development of the region. He mentioned that NER GDP contribution stands at 2.9%, yet the CAGR of the North Eastern Region exceeds the national average. With better infrastructure, stable and consistent policy regimes across NER states and conducive climate for growth and investment in the region, NER is poised for further accelerated growth. He highlighted that over the last 10 years, connectivity of the region has been transformed whether its roads, rail, air, water, and digital links, reaching even the most remote areas. Further, the North Eastern States have tailored, attractive policies aligned with the central government to encourage investment. He informed about the immense potential of the region and urged investors to invest in the North Eastern region.
Smt. Monalisa Dash, Joint Secretary of MDoNER highlighted about the decade-long development initiatives and projects, which have directly benefited local communities. She underlined that North East of India is emerging as a land of boundless opportunities, rich in minerals, biodiversity, and hydropower potential. With 17 operational airports, an expanding road and rail network, and 20 waterways, the region is experiencing a transformational journey. Supported by key initiatives like the UNNATI Scheme, PM DevINE, and Ayushman Bharat, the region is set for sustainable growth and development. She underlined that North East, a home to a vibrant culture, has a high literacy rate, a booming sports sector, and thriving tourism industry for attracting investment. As infrastructure improves and policies align, the North East is poised to become a hub for investment and growth, offering endless possibilities for investors.
Government officials from North Eastern States, alongside representatives from FICCI, shared valuable insights into opportunities across various sectors. The event attracted significant interest from leading businesses, showcasing the strong investment potential in the region.
As part of the pre-summit activities of the North East Investors Summit, various activities have been conducted including State roundtables, roadshows in major cities etc. which have attracted significant interest from potential investors.
The Mumbai roadshow witnessed considerable interest, with several B2G meetings generating potential investments for the North East Region.

উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী জ্যোতিৰাদিত্য সিন্ধিয়া, মুখ্যমন্ত্ৰী অধ্যাপক (ড০) মাণিক সাহা আৰু শ্ৰী কনৰাড কে চাংমাই মুম্বাইৰ নৰ্থ ইষ্ট ট্ৰেড এণ্ড ইনভেষ্টমেণ্ট ৰোড শ্ব'ত অংশগ্ৰহণ কৰি জনসাধাৰণক উত্তৰ-পূবত বিনিয়োগ কৰিবলৈ আহ্বান জনায়
"উত্তৰ-পূব (এন ই) হৈছে দক্ষিণৰ বাবে ভাৰতৰ প্ৰৱেশদ্বাৰ, উত্তৰ-পূবত বিনিয়োগে আপোনালোকক দক্ষিণ-পূব এছিয়াৰ বিশাল বজাৰসমূহত প্ৰৱেশাধিকাৰ প্ৰদান কৰিব," - শ্ৰী জ্যোতিৰাদিত্য সিন্ধিয়া
ড'নাৰ মন্ত্ৰালয়ে উত্তৰ-পূব ভাৰতলৈ বিনিয়োগ আকৰ্ষিত কৰিবলৈ সমগ্ৰ দেশতে বিনিয়োগ ৰোড শ্ব'ৰ আয়োজন কৰিছে
17 DEC 2024 9:16AM by PIB Guwahati
উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়ে মুম্বাইত উত্তৰ-পূব বাণিজ্য আৰু বিনিয়োগ ৰোড শ্ব'ৰ আয়োজন কৰে। ভাৰতৰ শীৰ্ষ চহৰসমূহত বছৰজোৰা ৰোড শ্ব'ৰ শৃংখলাৰ পাছত মুম্বাইৰ ৰোড শ্ব'য়ে ভাৰতৰ অৰ্থনৈতিক কেন্দ্ৰৰ পৰা যথেষ্ট মনোযোগ আকৰ্ষণ কৰে। এই অনুষ্ঠানত কেন্দ্ৰীয় যোগাযোগ আৰু ড'নাৰ মন্ত্ৰী শ্ৰী জ্যোতিৰাদিত্য এম সিন্ধিয়া উপস্থিত আছিল। অনুষ্ঠানত ত্ৰিপুৰাৰ মুখ্যমন্ত্ৰী অধ্যাপক (ড০) মাণিক সাহা, মেঘালয়ৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী কনৰাড কে চাংমাৰ লগতে ড'নাৰ মন্ত্ৰ্যালয়ৰ সচিব শ্ৰী চঞ্চল কুমাৰ, উত্তৰ-পূবৰ ৰাজ্যসমূহৰ চৰকাৰী বিষয়াসকলৰ যুটীয়া সচিব শ্ৰীমতী মনালিছা দাশ আৰু ড'নাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ জ্যেষ্ঠ প্ৰতিনিধিসকল উপস্থিত থাকে।
অনুষ্ঠানত ভাষণ দি কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী জ্যোতিৰাদিত্য এম সিন্ধিয়াই মাননীয় প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ নেতৃত্বত উত্তৰ-পূব ভাৰতৰ পৰিবৰ্তনৰ প্ৰশংসা কৰে আৰু অঞ্চলটোৰ মুখ্যমন্ত্ৰীসকলৰ নেতৃত্বৰ কথা স্বীকাৰ কৰে, যাৰ দৃষ্টিভংগী আৰু প্ৰতিশ্ৰুতিয়ে বিগত দশকত গুৰুত্বপূৰ্ণ পৰিবৰ্তন আনিছে। তেওঁ অঞ্চলটোৰ অপৰিসীম সম্ভাৱনাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে, আকৰ্ষণীয় ১১% মুঠ ঘৰুৱা উৎপাদন বৃদ্ধিৰ হাৰৰ সৈতে যি এতিয়া ভাৰতৰ বিকাশত অৰিহণা যোগাবলৈ সাজু হৈ আছে। আন্তঃগাঁথনি, মানৱ সম্পদ আৰু বিশেষ খণ্ডৰ বিকাশে উত্তৰ-পূব ভাৰতক দেশৰ ভৱিষ্যতৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ প্ৰতিযোগী হিচাপে স্থান দিছে। অঞ্চলটোৰ অনন্য সুবিধাসমূহৰ ওপৰত আলোকপাত কৰি তেওঁ উল্লেখ কৰে যে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল হৈছে এক প্ৰৱেশদ্বাৰ আৰু ই দক্ষিণ-পূব এছিয়াৰ বজাৰসমূহত প্ৰৱেশাধিকাৰ প্ৰদান কৰে। মাননীয় কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে মুম্বাই আৰু উত্তৰ-পূব ভাৰতৰ ব্যৱসায়িক পৰিস্থিতিতন্ত্ৰৰ মাজত সংযোগ স্থাপনৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে, যাৰ দ্বাৰা বিকাশ আৰু উদ্ভাৱনৰ বাবে এক নিৰ্বিঘ্ন পথ নিশ্চিত কৰা হয়। মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে পৰ্যটন, নৱীকৰণযোগ্য শক্তি, ক্ৰীড়া আৰু তথ্য প্ৰযুক্তিকে ধৰি বিভিন্ন ক্ষেত্ৰত অঞ্চলটোৰ অগ্ৰগতিৰ কথা উল্লেখ কৰে আৰু অঞ্চলটোৰ উন্নয়নৰ বাবে এক গুৰুত্বপূৰ্ণ মানসম্পন্ন দৃষ্টিভংগীৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। তেওঁ বিনিয়োগকাৰীসকলক আশ্বাস দিয়ে যে অঞ্চলটোৰ যুৱ, সাক্ষৰতাৰ উচ্চ হাৰ আৰু প্ৰচুৰ প্ৰাকৃতিক সম্পদে ইয়াক বিনিয়োগৰ বাবে এক আদৰ্শ গন্তব্য স্থান কৰি তুলিছে, বিশেষকৈ বহনক্ষম কৃষি, উৎপাদন আৰু প্ৰযুক্তিৰ দৰে ক্ষেত্ৰত। ব্যৱসায়ৰ বিকাশত সহায় কৰাৰ বাবে নীতি প্ৰস্তুত কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰে উত্তৰ-পূব ভাৰতে এতিয়া বিনিয়োগকাৰীসকলক এখন ৰঙা দলিচা আগবঢ়াইছে, যি ভাৰতৰ বিশেষকৈ ইয়াৰ যুৱপ্ৰজন্মৰ বিকাশত অৰিহণা যোগাব। ভাষণৰ অন্তত তেওঁ বিনিয়োগকাৰীসকলক উত্তৰ-পূব অঞ্চললৈ আমন্ত্ৰণ জনায় আৰু অঞ্চলটোৰ ভৱিষ্যত গঢ়াত গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিবলৈ কয়।
ত্ৰিপুৰাৰ মুখ্যমন্ত্ৰী অধ্যাপক (ড০) মানিক সাহাই কয় যে মাননীয় প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ নেতৃত্বত উত্তৰ-পূব ভাৰতে বিশেষকৈ ত্ৰিপুৰাই উল্লেখযোগ্য বিকাশ দেখিছে। লগতে, ভাৰত চৰকাৰৰ এক্ট ইষ্ট নীতিয়ে অঞ্চলটোত উন্নয়ন ৰক্ষা কৰিছে। আটাইতকৈ শান্তিপূৰ্ণ ৰাজ্য হিচাপে স্বীকৃত ত্ৰিপুৰাই ১,৭৭,০০০ টকা জনমূৰি উপাৰ্জনৰ সৈতে আকৰ্ষণীয় অৰ্থনৈতিক প্ৰদৰ্শন কৰিছে, যাৰ ফলত ই উত্তৰ-পূব ভাৰতৰ দ্বিতীয় সৰ্ববৃহৎ মুঠ ৰাজ্যিক ঘৰুৱা উৎপাদক হৈ পৰিছে। উৎকৃষ্ট পথ, পানী, বায়ু আৰু ৰে'ল সংযোগ আৰু এক সহায়ক বিনিয়োগৰ পৰিবেশকে ধৰি শক্তিশালী আন্তঃগাঁথনিৰ সৈতে ৰাজ্যখন বিনিয়োগকাৰীসকলৰ বাবে এক পছন্দৰ গন্তব্য স্থান হৈ পৰিছে। ত্ৰিপুৰাৰ প্ৰচুৰ প্ৰাকৃতিক সম্পদ, যেনে বাঁহ, ৰবৰ, আৰু সুগন্ধি ৰেজিন, ইয়াৰ বহনক্ষম কৃষি পদ্ধতিৰ সৈতে, উদ্যানশস্য, পৰ্যটন আৰু উৎপাদনৰ দৰে উদ্যোগত বিকাশৰ অন্তহীন সম্ভাৱনাৰ সৃষ্টি কৰে। তেওঁ লগতে উল্লেখ কৰে যে প্ৰযুক্তিগত উন্নতিৰ ওপৰত ৰাজ্যৰ গুৰুত্ব ইয়াৰ তথ্য প্ৰযুক্তি নীতি, ই-কাৰ্যালয় আৰু ই-কেবিনেট প্ৰণালী প্ৰৱৰ্তন তথা গাওঁসমূহত ব্যাপক ৪জি সংযোগৰ দ্বাৰা স্পষ্ট হৈ পৰে। ৯৫.১৬% সাক্ষৰতাৰ উচ্চ হাৰৰ লাভ কৰাৰ বাবে ত্ৰিপুৰাই স্বাস্থ্যসেৱা, শিক্ষা আৰু দক্ষতা বিকাশত বিনিয়োগ কৰি আছে। বিনিয়োগকাৰীসকলৰ বাবে সময়-সীমাবদ্ধ অনুমোদন প্ৰদান কৰা আৰু উন্নতি-২০২৪ আঁচনিৰ সুবিধা লোৱাৰ বাবে ৰাজ্যৰ প্ৰতিশ্ৰুতিয়ে বিনিয়োগ কেন্দ্ৰ হিচাপে ইয়াৰ স্থিতি অধিক শক্তিশালী কৰে। ত্ৰিপুৰা ভাৰতৰ বিকাশৰ কাহিনীত এক মুখ্য প্ৰতিযোগী হ'বলৈ সাজু হৈছে, যি আকৰ্ষণীয় উদগনি আৰু ব্যৱসায়ৰ বিকাশৰ বাবে এক অনুকূল পৰিবেশ আগবঢ়াইছে।
মেঘালয়ৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী কনৰাড কে চাংমাই জানিবলৈ দিয়ে যে মেঘালয়ত এক গুৰুত্বপূৰ্ণ বিনিয়োগ আৰু উন্নয়ন কৌশলেৰে শক্তিশালী নেতৃত্বৰ দ্বাৰা পৰিচালিত পৰিবৰ্তনশীল বিকাশ দেখা গৈছে। মাননীয় প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নিৰ্দেশনাত ৰাজ্যখনে বিনিয়োগকাৰী-অনুকূল নীতি বিকশিত কৰিছে আৰু বিশেষকৈ পৰ্যটন, খাদ্য প্ৰক্ৰিয়াকৰণ আৰু আন্তঃগাঁথনিৰ দৰে ক্ষেত্ৰত গুৰুত্বপূৰ্ণ সঁহাৰি আকৰ্ষণ কৰিছে। শ্বিলঙত এটা নতুন বিমানবন্দৰ সম্পূৰ্ণ হোৱা আৰু বিলাসী আৱাসত বিনিয়োগে মেঘালয়ক এক মুখ্য পৰ্যটন গন্তব্য স্থান হিচাপে স্থান দিছে। বিশাল অব্যৱহৃত সম্পদ, এক দক্ষ কৰ্মশক্তি, আৰু কৃষি, তথ্য প্ৰযুক্তি তথা ক্ৰীড়াৰ দৰে সমৃদ্ধ খণ্ডৰ সৈতে, ৰাজ্যখন নিৰন্তৰ বিকাশৰ বাবে সাজু হৈছে। ঘৰুৱাৰ লগতে আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় পৰ্যায়ত নাৰ্ছসকলক প্ৰশিক্ষণ দিয়া আৰু তথ্য প্ৰযুক্তিৰ সুযোগ সৃষ্টিৰ দৰে পদক্ষেপৰ সৈতে যুৱ সৱলীকৰণৰ ওপৰত চৰকাৰৰ গুৰুত্বই ইয়াৰ বিকাশৰ সম্ভাৱনা শক্তিশালী কৰিছে। এক জীৱন্ত পৰ্যটন খণ্ড, উচ্চ স্তৰৰ আতিথ্য প্ৰকল্প, আৰু দ্ৰুতগতিত বিকশিত ক্ৰীড়া উদ্যোগৰ সৈতে, ৰাজ্যখনে বিনিয়োগকাৰীসকলৰ বাবে অপৰিসীম সুযোগ প্ৰদান কৰে। চলিত উন্নয়নবোৰে মেঘালয়ক ভাৰতৰ বিকাশৰ কাহিনীৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ প্ৰতিযোগী হিচাপে গঢ়ি তোলাৰ চৰকাৰৰ প্ৰতিশ্ৰুতিক প্ৰমাণ কৰে।
ড'নাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ সচিব শ্ৰী চঞ্চল কুমাৰে অঞ্চলটোৰ আন্তঃগাঁথনি উন্নয়নৰ দ্বাৰা পৰিচালিত অঞ্চলটোৰ উল্লেখযোগ্য প্ৰগতিৰ কথা উল্লেখ কৰে। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্লৰ মুঠ ঘৰুৱা উৎপাদনৰ অৱদান হৈছে ২.৯%, তথাপিও উত্তৰ-পূব অঞ্চলৰ চক্ৰবৃদ্ধি বাৰ্ষিক বিকাশৰ হাৰ ৰাষ্ট্ৰীয় গড়তকৈ অধিক। উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্লৰ ৰাজ্যবোৰত উন্নত আন্তঃগাঁথনি, স্থিৰ আৰু স্থিৰ নীতি ব্যৱস্থা তথা অঞ্চলটোত বিকাশ আৰু বিনিয়োগৰ বাবে অনুকূল বতৰৰ সৈতে, উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্ল অধিক ত্বৰান্বিত বিকাশৰ বাবে সাজু হৈছে। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে যোৱা ১০ বছৰত অঞ্চলটোৰ সংযোগ পৰিৱৰ্তন হৈছে, ইয়াৰ পথ, ৰে'ল, বায়ু, পানী আৰু ডিজিটেল সংযোগ, আনকি আটাইতকৈ দূৰৱৰ্তী অঞ্চলসমূহলৈও উপনীত হৈছে। লগতে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ ৰাজ্যসমূহে বিনিয়োগক উৎসাহিত কৰাৰ বাবে কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ সৈতে একত্ৰিত হৈ আকৰ্ষণীয় নীতি প্ৰস্তুত কৰিছে। তেওঁ অঞ্চলটোৰ অপৰিসীম সম্ভাৱনাৰ বিষয়ে অৱগত কৰে আৰু বিনিয়োগকাৰীসকলক উত্তৰ-পূব অঞ্চলত বিনিয়োগ কৰিবলৈ আহ্বান জনায়।
ড'নাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ যুটীয়া সচিব শ্ৰীমতী মনালিছা দাশে দশকজোৰা উন্নয়নমূলক পদক্ষেপ আৰু প্ৰকল্পসমূহৰ বিষয়ে আলোকপাত কৰে, যিবোৰে স্থানীয় সম্প্ৰদায়সমূহক পোনপটীয়াকৈ লাভান্বিত কৰিছে। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে ভাৰতৰ উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল খনিজ, জৈৱ বৈচিত্ৰ্য আৰু জলবিদ্যুৎ সম্ভাৱনাৰে সমৃদ্ধ সীমাহীন সুযোগৰ অঞ্চল হিচাপে উদীয়মান হৈছে। ১৭ টা কাৰ্যকৰী বিমানবন্দৰ, এক সম্প্ৰসাৰিত পথ আৰু ৰে'ল নেটৱৰ্ক তথা ২০ টা জলপথৰ সৈতে অঞ্চলটোৱে এক পৰিবৰ্তনশীল যাত্ৰাৰ অভিজ্ঞতা লাভ কৰিছে। উন্নতি আঁচনি, প্ৰধানমন্ত্ৰী ডিভাইন আৰু আয়ুষ্মান ভাৰতৰ দৰে গুৰুত্বপূৰ্ণ পদক্ষেপৰ দ্বাৰা সমৰ্থিত এই অঞ্চলটো বহনক্ষম বিকাশৰ বাবে সাজু হৈছে। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল, এক জীৱন্ত সংস্কৃতিৰ ঘৰ, সাক্ষৰতাৰ উচ্চ হাৰ, এক উদীয়মান ক্ৰীড়া খণ্ড আৰু বিনিয়োগ আকৰ্ষিত কৰাৰ বাবে ইয়াত সমৃদ্ধ পৰ্যটন উদ্যোগ আছে। আন্তঃগাঁথনি উন্নত হোৱা আৰু নীতিবোৰ একত্ৰিত হোৱাৰ লগে লগে, উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল বিনিয়োগ আৰু বিকাশৰ কেন্দ্ৰ হিচাপে পৰিগণিত হ'বলৈ সাজু হৈছে, যি বিনিয়োগকাৰীসকলৰ বাবে অন্তহীন সম্ভাৱনা প্ৰদান কৰিছে।
উত্তৰ-পূবৰ ৰাজ্যসমূহৰ চৰকাৰী বিষয়াসকলে এফআইচিচিআইৰ প্ৰতিনিধিসকলৰ সৈতে বিভিন্ন ক্ষেত্ৰত সুযোগৰ বিষয়ে মূল্যৱান অন্তৰ্দৃষ্টি ভাগ বতৰা কৰে। এই অনুষ্ঠানটোৱে আগশাৰীৰ ব্যৱসায়সমূহৰ পৰা গুৰুত্বপূৰ্ণ আগ্ৰহ আকৰ্ষণ কৰে, যি অঞ্চলটোত শক্তিশালী বিনিয়োগৰ সম্ভাৱনা প্ৰদৰ্শন কৰে।
উত্তৰ-পূব বিনিয়োগকাৰী সন্মিলনৰ প্ৰাক-সন্মিলন কাৰ্যকলাপৰ অংশ হিচাপে ৰাজ্যিক ঘূৰণীয়া মেজমেল, মুখ্য চহৰসমূহত ৰোড শ্ব' আদিকে ধৰি বিভিন্ন কাৰ্যকলাপ পৰিচালনা কৰা হৈছে যিয়ে সম্ভাব্য বিনিয়োগকাৰীসকলৰ পৰা গুৰুত্বপূৰ্ণ আগ্ৰহ আকৰ্ষণ কৰিছে।
মুম্বাই ৰ'ড শ্ব'ত যথেষ্ট আগ্ৰহ দেখা গৈছিল, কেইবাখনো বি২জি বৈঠকৰ ফলত উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ বাবে সম্ভাব্য বিনিয়োগ সৃষ্টি হৈছে।