Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi pays homage to Subramania Bharati
Shri Modi to release a compendium of his works at his residence
11 DEC 2024 10:27AM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi paid homage to poet and writer Subramania Bharati on his birth anniversary today.
Shri Modi also announced to release a compendium of his works at a programme in 7, Lok Kalyan Marg at 1 PM.
The Prime Minister posted on X:
"I pay homage to the great Subramania Bharati on his birth anniversary. A visionary poet, writer, thinker, freedom fighter and social reformer, his words ignited the flames of patriotism and revolution among countless people. His progressive ideals on equality and women’s empowerment are equally inspiring.
Today, I will release a compendium of his works at a programme in 7, Lok Kalyan Marg at 1 PM. I compliment Shri Seeni Viswanathan Ji for undertaking this effort."

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ସୁବ୍ରମଣିଆ ଭାରତୀଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ
ତାଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟର ଏକ ସଂକଳନ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ତାଙ୍କ ବାସଭବନରେ ଉନ୍ମୋଚନ କରିବେ
11 DEC 2024 10:27AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି କବି ତଥା ଲେଖକ ସୁବ୍ରମଣିଆ ଭାରତୀଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀ ଅବସରରେ ତାଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି ।
ଏହି ଅବସରରେ ଲୋକ କଲ୍ୟାଣ ମାର୍ଗରେ ୧ଟା ସମୟରେ ତାଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟର ଏକ ସଂକଳନ ଉନ୍ମୋଚନ କରିବାକୁ ଶ୍ରୀ ଘୋଷଣା କରିଥିଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି :
“ଜୟନ୍ତୀ ଅବସରରେ ମହାନ ସୁବ୍ରମଣିଆ ଭାରତୀଙ୍କୁ ମୁଁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରୁଛି । ଜଣେ ଦୂରଦୃଷ୍ଟି ସମ୍ପନ୍ନ କବି, ଲେଖକ, ଚିନ୍ତକ, ସ୍ୱାଧୀନତା ସଂଗ୍ରାମୀ ତଥା ସାମାଜିକ ସଂସ୍କାରକ ଭାବରେ ତାଙ୍କର ଶବ୍ଦ ଅସଂଖ୍ୟ ଲୋକଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଦେଶଭକ୍ତି ଓ ବିପ୍ଳବର ନିଆଁ ପ୍ରଜ୍ୱଳିତ କରିଛି। ସମାନତା ଏବଂ ମହିଳା ସଶକ୍ତିକରଣ ଉପରେ ତାଙ୍କର ପ୍ରଗତିଶୀଳ ଆଦର୍ଶ ମଧ୍ୟ ସମାନ ଭାବରେ ପ୍ରେରଣାଦାୟକ ।
ଆଜି ଦିନ ୧ଟା ସମୟରେ ୭ ଲୋକ କଲ୍ୟାଣ ମାର୍ଗରେ ଆୟୋଜିତ ଏକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ତାଙ୍କର ରଚନାଗୁଡିକର ସଂକଳନ ଉନ୍ମୋଚନ କରିବି । ଏହି ପ୍ରୟାସ କରିଥିବାରୁ ମୁଁ ସିନି ବିଶ୍ୱନାଥନ୍‌ଙ୍କୁ ପ୍ରଶଂସା କରୁଛି ।”