ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
୧୧ ଡିସେମ୍ବର ୨୦୨୪ରେ ତାମିଲ କବି ତଥା ସ୍ୱାଧିନତା ସଂଗ୍ରାମୀ ସୁବ୍ରମଣିଆ ଭାରତୀଙ୍କ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ କାର୍ଯ୍ୟ ସଂକଳନ ଉନ୍ମୋଚନ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
10 DEC 2024 5:12PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ୧୧ ଡିସେମ୍ବର, ଦିନ ପ୍ରାୟ ୧ଟା ସମୟରେ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀର ୭ ଲୋକ କଲ୍ୟାଣ ମାର୍ଗରେ ତାମିଲ କବି ତଥା ସ୍ୱାଧୀନତା ସଂଗ୍ରାମୀ ସୁବ୍ରମଣିଆ ଭାରତୀଙ୍କ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ କାର୍ଯ୍ୟଗୁଡିକର ସଂକଳନ ଉନ୍ମୋଚନ କରିବେ ।
ସୁବ୍ରମଣିଆ ଭାରତୀଙ୍କ ଲୋଖା ଲୋକମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଦେଶପ୍ରେମ ସୃଷ୍ଟି କରିଥିଲା, ଭାରତୀୟ ସଂସ୍କୃତି ତଥା ଦେଶର ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ଐତିହ୍ୟର ମହତ୍ୱକୁ ଏକ ଭାଷା ଜରିଆରେ ଜନସାଧାରଣଙ୍କ ନିକଟରେ ପହଞ୍ଚାଇଥିଲେ, ଯାହାଦ୍ୱାରା ଲୋକମାନେ ଏକତା ସୁତ୍ରରେ ବାନ୍ଧି ହୋଇପାରିବେ । ତାଙ୍କର ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ କାର୍ଯ୍ୟଗୁଡିକର ୨୩ ଖଣ୍ଡ ସେଟ୍ ସଂଗ୍ରହ ସିନି ବିଶ୍ୱନାଥନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ସଂକଳିତ ଏବଂ ସମ୍ପାଦିତ କରାଯାଇଛି ଓ ଆଲିଆନ୍ସ ପ୍ରକାଶକମାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରକାଶିତ ହୋଇଛି । ଏଥିରେ ସୁବ୍ରମଣିଆ ଭାରତୀଙ୍କ ଲେଖାଗୁଡିକର ସଂସ୍କରଣ, ବ୍ୟାଖ୍ୟା, ଦସ୍ତାବିଜ, ପୃଷ୍ଠଭୂମି ସୂଚନା ଏବଂ ଦାର୍ଶନିକ ଉପସ୍ଥାପନା ରହିଛି ।

Prime Minister's Office
PM to release the compendium of complete works of great Tamil poet and freedom fighter Subramania Bharati on 11 December 2024
10 DEC 2024 5:12PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will release the compendium of complete works of great Tamil poet and freedom fighter Subramania Bharati on 11th December, at around 1 PM, at 7 Lok Kalyan Marg, New Delhi.
Subramania Bharati’s writings instilled patriotism in people, brought the essence of Indian culture and spiritual heritage of the country to masses in a language that the masses can relate to. The 23-volume set compendium of his complete works has been compiled and edited by Seeni Viswanathan and published by Alliance Publishers. It contains details of the editions, explanations, documents, background information and philosophical presentation, among others, of the writings of Subramania Bharati.