যুৱ পৰিক্ৰমা আৰু ক্ৰীড়া মন্ত্ৰালয়
বিকশিত ভাৰত কুইজ প্ৰতিযোগিতাৰ সময়সীমা বৃদ্ধিৰ ঘোষণা কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী ড° মনসুখ মাণ্ডৱিয়াৰ; কুইজত অংশগ্ৰহণৰ অন্তিম তাৰিখ ২০২৪ চনৰ ১০ ডিচেম্বৰলৈ বৃদ্ধি
05 DEC 2024 2:30PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় যুৱ পৰিক্ৰমা আৰু ক্ৰীড়া তথা শ্ৰম আৰু নিয়োগ মন্ত্ৰী ড০ মনসুখ মাণ্ডৱিয়াই সমগ্ৰ দেশৰ যুৱ অংশগ্ৰহণকাৰীসকলৰ বিপুল উৎসাহ আৰু সঁহাৰিৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি বিকশিত ভাৰত কুইজ প্ৰতিযোগিতাৰ সময়সীমা ১০ ডিচেম্বৰ, ২০২৪ লৈ বৃদ্ধি কৰাৰ কথা ঘোষণা কৰিছে। যুৱপ্ৰজন্মই কুইজত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ মাই ইণ্ডিয়া প্লেটফৰ্ম (www.mybharat.gov.in) দৰ্শন কৰিব পাৰে।
২০২৪ চনৰ ১৮ নৱেম্বৰত অনুষ্ঠিত এক সংবাদমেলত কেন্দ্ৰীয় যুৱ পৰিক্ৰমা আৰু ক্ৰীড়া তথা শ্ৰম আৰু নিয়োগ মন্ত্ৰী ড০ মনসুখ মাণ্ডৱিয়াই ৰাষ্ট্ৰীয় যুৱ মহোৎসৱ-২০২৫ক "Viksit Bharat Young Leaders Dialogue"ত এক পৰিৱৰ্তনশীল পুনৰ কল্পনা কৰাৰ কথা ঘোষণা কৰে আৰু যুৱপ্ৰজন্মক বিকশিত ভাৰত কুইজ প্ৰতিযোগিতাত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ আমন্ত্ৰণ জনায়। এই পদক্ষেপে ভাৰতৰ ভৱিষ্যত গঢ়ি তোলাত অধিক যুৱ অংশগ্ৰহণ ৰক্ষা কৰাৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ দৃষ্টিভংগী প্ৰতিফলিত কৰিব বুলি তেওঁ গুৰুত্ব আৰোপ কৰে।
বিকশিত ভাৰত কুইজ প্ৰতিযোগিতা সকলো (১৫-২৯ বছৰ বয়সৰ)যুৱক-যুৱতীৰ বাবে মুকলি ৰখা হৈছে। যুৱ পৰিক্ৰমা আৰু ক্ৰীড়া মন্ত্ৰালয়ে ভাৰতৰ যুৱ শক্তিক এই অবিশ্বাস্য সুযোগত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ উৎসাহিত কৰে। বিজয়ী অংশগ্ৰহণকাৰীসকলে ১১-১২ জানুৱাৰী, ২০২৫ তাৰিখে নতুন দিল্লীৰ ভাৰত মণ্ডপমত ভাৰতৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ ওচৰত বিকশিত ভাৰতৰ বাবে তেওঁলোকৰ দৃষ্টিভংগী আৰু ধাৰণা উপস্থাপন কৰিব।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Dr. Mansukh Mandaviya Announces Extension of Viksit Bharat Quiz Competition; Last Date for Participation in Quiz Extended to 10th December, 2024
05 DEC 2024 2:30PM by PIB Delhi
In response to overwhelming enthusiasm and response from young participants across the country, Dr. Mansukh Mandaviya has announced the extension of the deadline for the ongoing Viksit Bharat Quiz Challenge till 10th December, 2024. The youth can visit MY Bharat Platform (www.mybharat.gov.in) to participate in the quiz.
At a press conference on 18th November, 2024, Dr. Mansukh Mandaviya, Union Minister of Youth Affairs & Sports and Labour & Employment, announced a transformative reimagining of the National Youth Festival-2025 into the "Viksit Bharat Young Leaders Dialogue" and invited youth to participate in the Viksit Bharat Quiz Challenge. He emphasized that this initiative reflects the Prime Minister's vision of fostering greater youth participation in shaping India's future.
The Viksit Bharat Quiz Challenge is open to all youth (aged 15-29 years) passionate about sharing their ideas for a Viksit Bharat. The Ministry of Youth Affairs and Sports encourages the youth of India to take part in this incredible opportunity and make their voice heard. The winning participants will present their vision and ideas for Viksit Bharat to the Prime Minister of India, Shri Narendra Modi at Bharat Mandapam, New Delhi on 11th-12th January, 2025.