শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
মন্ত্রী মন্দলনা PAN 2.0 প্রোজেক্ত অয়াবা পীখ্রে
25 NOV 2024 8:47PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেবিনেত কম্মিতী ওন ইকনমিক এফ্যার্স (CCEA) না ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তকী PAN 2.0 প্রোজেক্ত অয়াবা পীখ্রা‍।
PAN 2.0 প্রোজেক্তকী চঙগদবা শেল লুপা করোর ১৪৩৫ নি‍।
PAN 2.0 প্রোজেক্ত অসিনা তেক্নোলোজীনা তেক্সপেয়র রেজিস্ত্রেসন সর্ভিসশিংদা অওন্বা পুরকপা ঙমহনগনি অমদি মখাগীশিং অসি য়াওনা কান্নবা কয়া পুরক্কনি:
১. ক্বালিতী হেন্না লৈবা ইজ ওফ এক্সেস অমদি স্পীদী সর্ভিস দেলিভরী:
২. অচুম্বা অমদি দেতা কন্সিস্তেন্সীগী সিঙ্গল সোর্স
৩. ইকো-ফ্রেন্দলী প্রোসেস অমসুং কোস্ত ওপ্তিমাইজেসন; অমদি
৪. এজিলিতী হেন্না লৈনবা সিক্যুরিতী অমদি ইনফ্রাস্ত্রকচর ওপ্তিমাইজ তৌবা‍।
PAN 2.0 প্রোজেক্ত অসি তেক্সপেয়রশিংগী দিজিতেল এক্সপিরিএন্স হেনগৎহন্নবা PAN/TAN সর্ভিসশিং তেক্নোলোজীগী মতেঙনা অওন্বা পুরক্তুনা তেক্সপেয়র রেজিস্ত্রেসন সর্ভিসশিংগী বিজিনেস প্রোসেস রি-ইঞ্জিনিয়র তৌনবা ই-গভর্নেন্স প্রোজেক্ত অমনি‍। মসিনা কোর অমদি নন-কোর PAN/TAN এক্তিবিতীশিং অমদি PAN ভেলিদেসন সর্ভিস পুনশিল্লবা হৌজিক লৈরিবা PAN/TAN 1.0 ইকো-সিস্তেমদগী অপগ্রেদ তৌরকপা অমনি‍।
PAN 2.0 প্রোজেক্ত অসিদা PAN বু অকক্নবা লৈঙাক্কী এজেন্সীশিংগী দিজিতেল সিস্তেম পুম্বগী কম্মন আইদেন্তিফাইয়র ওইনা শীজিন্নবা য়াহন্দুনা দিজিতেল ইন্দিয়াদা লৈঙাক্না য়েংলিবা মীৎয়েঙগী মমি তারি‍।

Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves the PAN 2.0 Project
25 NOV 2024 8:47PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA), chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, has given its approval for the PAN 2.0 Project of the Income Tax Department.
The financial implications for the PAN 2.0 Project will Rs.1435 crore.
The PAN 2.0 Project enables technology driven transformation of Taxpayer registration services and has significant benefits including:
i. Ease of access and speedy service delivery with improved quality;
ii. Single Source of Truth and data consistency
iii. Eco-friendly processes and cost optimization; and
iv. Security and optimization of infrastructure for greater agility.
PAN 2.0 Project is an e-Governance project for re-engineering the business processes of taxpayer registration services through technology driven transformation of PAN/TAN services for enhanced digital experience of the taxpayers. This will be an upgrade of the current PAN/TAN 1.0 eco-system consolidating the core and non-core PAN/TAN activities as well as PAN validation service.
The PAN 2.0 Project resonates with the vision of the Government enshrined in Digital India by enabling the use of PAN as Common Identifier for all digital systems of specified government agencies.