ନୂତନ ଓ ଅକ୍ଷୟ ଶକ୍ତି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ପ୍ରହଲାଦ ଜୋଶୀ ୨୦୦ ଗିଗାୱାଟ୍ ଅକ୍ଷୟ ଶକ୍ତି ମାଇଲ୍‌ଖୁଣ୍ଟ ହାସଲ ସମ୍ମାନରେ ସୁଦର୍ଶନ ପଟ୍ଟନାୟକଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରସ୍ତୁତ ବାଲୁକା କଳାକୃତି ଶେୟାର କଲେ
15 NOV 2024 9:52AM by PIB Bhubaneshwar
କେନ୍ଦ୍ର ନୂତନ ଓ ନବୀକରଣ ଯୋଗ୍ୟ ଶକ୍ତି ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ପ୍ରହଲାଦ ଜୋଶୀ ଓଡ଼ିଶାର ପୁରୀ ବେଳାଭୂମିରେ ଜଣାଶୁଣା ବାଲୁକା ଶିଳ୍ପୀ ଶ୍ରୀ ସୁଦର୍ଶନ ପଟ୍ଟନାୟକଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରସ୍ତୁତ କାଳକୃତିକୁ ଶେୟାର କରିଛନ୍ତି ।
କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଯୋଶୀ ଏକ୍ସରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ଲେଖିଛନ୍ତି ଯେ, “ନବୀକରଣ ଯୋଗ୍ୟ ଶକ୍ତିରେ ୨୦୦ ଗିଗାୱାଟ୍ କ୍ଷମତାର ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ଅତିକ୍ରମ କରିବାର ଭାରତର ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ସଫଳତାର ସମ୍ମାନ ! @sudarsansand #RenewablesPeChintan #REChintanShivir "
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ‘ପଞ୍ଚାମୃତ’ ଲକ୍ଷ୍ୟ ଅନୁଯାୟୀ ଅକ୍ଟୋବରରେ ଅକ୍ଷୟ ଶକ୍ତିରେ ଭାରତ ୨୦୦ ଗିଗାୱାଟ୍‌ର ମାଇଲ୍‌ଖୁଣ୍ଟ ହାସଲ କରିଛି । ଏହି ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ୨୦୩୦ ସୁଦ୍ଧା ଅଣ-ଜୀବାଶ୍ମ ଉତ୍ସରୁ ୫୦୦ ଗିଗାୱାଟ୍ ହାସଲ କରିବାର ଦେଶର ଉଚ୍ଚକୋଟୀର ଅକ୍ଷୟ ଶକ୍ତି ଲକ୍ଷ୍ୟ ସହିତ ଅନୁରୂପ ରହିଛି ।

Ministry of New and Renewable Energy
Union Minister Pralhad Joshi shares Sudarsan Pattnaik's sand art honoring 200 GW RE Milestone
15 NOV 2024 9:52AM by PIB Delhi
Union Minister of New and Renewable Energy Shri Pralhad Joshi shared the artwork of renowned sand artist Shri Sudarsan Pattnaik at Puri beach, Odisha.
Union Minister Joshi posted on X " Honoring India's remarkable achievement of surpassing the 200 GW milestone in renewable energy! @sudarsansand #RenewablesPeChintan #REChintanShivir "
India achieved a 200 GW milestone in renewable energy in October in line with the 'Panchamrit' goal of Prime Minister Shri Narendra Modi. This remarkable growth aligns with the country's ambitious renewable energy target of achieving 500 GW from non-fossil sources by 2030.