তেক্সতাইল মন্ত্রালয়
নেসনেল তেক্নিকেল তেক্সতাইল মিসনগী মখাদা তেক্সতাইল মিনিস্ত্রিনা লুপা করোর ১৩গী রিছার্স প্রোজেক ১২ অয়াবা পীরে
হৌজিক ফাওবদা মিসন অসিগী মখাদা লুপা করোর ৫০৯ গী অপুনবা রিছার্স প্রোজেক ১৬৮ অয়াবা পীখ্রে
12 NOV 2024 4:19PM by PIB Imphal
য়ুনিয়ন তেক্সতাইল মিনিস্তরনা লুচিংবা ১০শুবা মিসন স্তরিং গ্রুপকী মখাদা নেসনেল তেক্নিকেল তেক্সতাইল মিসনগী মখাদা তেক্সতাইল মিনিস্ত্রিনা লুপা করোর ১৩গী রিছার্স প্রোজেক ১২ অয়াবা পীরে। রিছার্স প্রোজেকশিং অদু মরুওইবা হিরমশিং হায়বদি জিওতেক্সতাইলশিং, স্তেনেবল অমসুং স্মার্দ তেক্সতাইলশিং, কম্পোজিতশিংদা য়াবা পীবনি। অয়াবা পীখ্রবা প্রোজেকশিং অদু আই.আই.তিশিং, সি.আর.আর.আই য়াওনা মমিং চৎলবা রিছার্স বোদিশিং অমসুং ইন্সতিতুসনশিংনা পুখৎলকপনি। হৌজিক ফাওবদা মিসন অসিগী মখাদা লুপা করোর ৫০৯ গী অপুনবা রিছার্স প্রোজেক ১৬৮ অয়াবা পীখ্রে।
মিসন অসিগী মখাদা অনৌবা আই.পি.আর চৎন-কাংলোনশিং ফোঙলদুনা, শ্রী গিরিরাজ সিংহনা হায়খি মদুদি রিছার্স প্রোজেকশিংদা উদ্যোগনা থৱায় য়াওনা শরুক য়াগদবনি।
অফবা মখলগী ফাইবর পুথোকপগী হিরমদা লমদম অসিগী উদ্যোগ চাউখৎনবা অমসুং থিজিনবগী থবক চাউখৎনবা মীৎয়েং থমদুনা নেসনেল তেক্সতাইল মিসন অসি তেক্সতাইল মিনিস্ত্রিগী মাঙজিল থাবা স্কিম অমনি।

Ministry of Textiles
Ministry of Textiles approves 12 research projects worth INR 13 Crores under the National Technical Textiles Mission
Total 168 Research Projects of value INR 509 Crores approved so far under the Mission
12 NOV 2024 4:19PM by PIB Delhi
The 10th Mission Steering Group under the chairmanship of Union Minister of Textiles has approved 12 research projects of value INR 13.3 Cr. under the National Technical Textiles Mission. The research projects were approved across key strategic areas of geotextiles, sustainable and smart textiles, composites, etc. The approved projects were proposed by eminent research bodies and institutions including IITs, NITs, CRRI, etc. The total number of approved research projects under the Mission now stands at 168 with a total value of approx. INR 509 Cr.
With the release of the new IPR guidelines under the Mission, Shri Giriraj Singh urged the industry to actively participate in research projects.
National Technical Textiles Mission is a flagship scheme of Ministry of Textiles focused on developing the research and development capabilities of the local industry, especially in the areas of high performance fibre development.