Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi participates in 200th year celebrations of Shree Swaminarayan Mandir in Vadtal, Gujarat
The saints have made huge contribution to our society, when the whole society and country comes together to fulfil a purpose, it definitely gets accomplished:PM
The whole country is moving forward with a definite goal, This is the goal of developed India:PM
The yearning and the consciousness which was there during the freedom movement has to be there, every moment, among the 140 crore countrymen for a Developed India:PM
The first condition for becoming a Developed India is to become “Atmanirbhar” by being Vocal for Local: PM
The whole world is attracted by the potential of India's youth , These skilled youth will be ready to meet the needs of not only the country but also the world: PM
Any country can move forward only by being proud of its heritage and preserving it , Our mantra is development as well as heritage: PM
11 NOV 2024 1:31PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today participated in the 200th anniversary celebration of Shree Swaminarayan Mandir in Vadtal, Gujarat. Addressing the gathering through video conferencing, he said it was with the grace of Shree Swaminarayan that the 200th anniversary celebrations were being held. Welcoming all the disciples from across the globe, Shri Modi remarked that service is foremost in the tradition of Swaminarayan Mandir and the disciples were immersed in the service today. The Prime Minister said he was pleased to see the celebrations in the media recently.
Noting that the 200th year celebrations in Vadtal dham was not mere history, Shri Modi remarked that it was an event of a huge importance for many disciples including him who had grown up with utmost faith in Vadtal Dham. He added that this occasion was a testimony to the eternal flow of Indian culture. Shri Modi underlined that even after 200 years of establishing the Vadtal Dham by Shree Swaminarayan, the spiritual consciousness has been kept alive and the teachings and energy of Shree Swaminarayan can be experienced, even till date. Shri Modi extended his warm greetings to all the saints and the disciples on the 200th year celebrations of the Mandir. The Prime Minister was pleased that the Government of India had released a silver coin of Rupees Two hundred (200) and a postal stamp of the memorial. He added that these symbols will keep the memories of this great occasion alive in the minds of generations to come.
The Prime Minister underlined that every individual related to the Swaminarayan is aware of his strong personal, spiritual and social relationship with this tradition. He added that he enjoyed the divine company of the saints in the past as well as now along with the opportunity for meaningful reflection for the development of the nation. The Prime Minister remarked that he could not attend the event in person due to other engagements, however, he was mentally present at Vadtal dham.
Shri Modi remarked that revered saint tradition has been the specialty of India and a sage or saint or Mahatma had always appeared during difficult times. He added that Lord Swaminarayan had also come at a time when the country had become weak after hundreds of years of slavery and had lost faith in itself. Shri Modi highlighted that Lord Swaminarayan and all the saints of that period not only gave a new spiritual energy, but also awakened our self-respect and revived our identity. He emphasised the contribution of ShikshaPatri and Vachanamrit was huge in this direction and it was the duty of all of us to imbibe their teachings and take them forward. Shri Modi said he was pleased that Vadtal Dham had become a great inspiration with a huge contribution to the service of humanity and building of a new era. He added that the same Vadtal Dham had given great disciples like Sagaram ji from the deprived society. Shri Modi underlined that today many children were given food, shelter, education along with services and projects in the far-flung tribal areas were being undertaken by the Vadthal Dham. He added that important campaigns like female education in the tribal areas were being undertaken. Shri Modi highlighted the other services of Vadtal Dham like serving the poor, building a new generation, preserving the Indian culture by combining modernity and spirituality. Shri Modi lauded the saints and devotees of Vadtal Dham for never disappointing him and undertaking the campaigns ranging from cleanliness to environment for a better future. He added that they had accepted it as their own responsibility and engaged in fulfilling it with all their heart and soul. Shri Modi also noted that the disciples of Swaminarayan tradition have planted more than one lakh trees under the Ek Ped Maa ke Naam campaign.
The Prime Minister remarked that every person has a purpose in life which also determines one’s life. He added that this purpose influences our mind, action and words and when one finds the purpose of life, then the whole life changes. He said that saints and sages have made people aware of the purpose of their life in every era. Shri Modi highlighted the huge contribution of saints and sages to our society and added that when the whole society and country unites to fulfil a purpose, it would definitely be accomplished. He added that there were many examples of the same. The Prime Minister underlined that the religious institutions had today given a huge purpose to the youth and the whole country was moving forward with a defined goal of developed India. Shri Modi urged the saints and sages of Vadtal and the entire Swaminarayan family to take this sacred purpose of developed India to the people.Citing a reference of the freedom movement, the Prime Minister said that the desire for freedom, the spark of freedom kept inspiring the countrymen from different corners of the society for a century and not a single day or single moment passed when people gave up their intentions of freedom, their dreams, their resolutions. He added that the same kind of desire which was found in the freedom movement, was necessary for 140 crore countrymen every moment for a developed India. He urged all the saints and disciples to inspire people that for the coming 25 years to live the goal of a developed India and keep ourselves connected to it every moment. The Prime Minister further emphasised that everyone should contribute to developed India irrespective of their place. He added that the first condition for a developed India was to make it a self-reliant India and no outsider was needed to achieve this but for the 140 crore citizens of India. Shri Modi urged the disciples present at the event to contribute by promoting Vocal for Local. Highlighting the importance of unity & integrity of the country for a developed India, Shri Modi remarked that vested interests were conspiring to destroy the society. He added that it was imperative to understand the seriousness of this attempt to defeat such attempts in an united manner.
Shri Modi emphasised Lord Shri Swaminarayan’s teachings of how big goals are achieved through hard penance, how a young mind has the ability to take a decisive direction to build the nation and how the youth can and will build the nation. He added that for this, it was necessary to create competent, capable and educated youth. Shri Modi underlined that empowered and skilled youth is the biggest strength for a developed India. He also added that the global demand for India’s youth will increase further. The Prime Minister highlighted that the demand of skilled manpower of India in the world was huge and the whole world was attracted by the strong youth power of India. He expressed confidence that these youth will not only be ready to fulfil the needs of the country but also the world .Highlighting the efforts of Swaminarayan sect on de-addiction, Shri Modi urged the saints and disciples to contribute in keeping the youth away from addiction and making them drug-free. He added that campaigns and efforts to save the youth from drug addiction are always necessary not just in India but across the globe and had to be done continuously.
Remarking that any country can progress only when it's proud of its heritage and preserving it, Shri Modi said “India’s mantra is development as well as its heritage”. Shri Modi was pleased that the glory of thousands of years old India’s heritage centres was being redeveloped which was once considered destroyed, citing the example of Ayodhya. He also cited the examples of the transformation of Kashi, Kedarnath, Pavgadh, Sun temple of Modhera, Somnath. He added that a new consciousness and a new revolution was evident all around. Shri Modi also noted that hundreds of years old stolen idols of Gods and Goddesses were being returned to India. Citing the re-development project of Lothal, the Prime Minister remarked that the campaign of cultural consciousness was not only the Government's responsibility but of all the citizens who love this land, this country, who love its traditions, who take pride in its culture, who praise our heritage. Shri Modi was pleased that Akshar Bhuvan, a museum of artefacts of Lord Swaminarayan in Vadtal Dham, was also a part of this campaign. Congratulating the congregation, Shri Modi expressed confidence that Akshar Bhuvan will become a grand temple of India's immortal spiritual heritage.
Shri Modi remarked that the objective of a developed India will be achieved easily only when 140 crore Indians join together to fulfil a common objective. He added that the guidance of our saints was very important in completing this journey. The Prime Minister urged all the saints, who had come from across the globe, to spread the word about Purna Kumbh, held every 12 years and a beacon of India’s heritage, to the world. He requested the saints to educate the people across the world and explain it to the foreigners of non- Indian origin about the Purna Kumbh to be held in Prayagraj. He urged them to try to get at least 100 foreigners from each of their branches abroad to visit the upcoming Kumbh Mela with great reverence. He added that this will be a task of spreading awareness in the whole world which could be done with ease by the saints.
Concluding the speech, Shri Modi apologised for being unable to be present in person and wished all the saints and disciples of Swaminarayan Mandir for the bicentenary celebrations.
Background
Prime Minister Shri Narendra Modi participated in the 200th anniversary celebration of Shree Swaminarayan Mandir in Vadtal, Gujarat on 11th November 2024, through video conferencing. Shree Swaminarayan Mandir in Vadtal has been influencing the social and spiritual life of people for many decades.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী গুজরাতকী ভাদতালদা শ্রী শ্বামীনারায়ন মন্দির চহি ২০০ শুরকপগী থৌরম শরুক য়াখ্রে
পান্দম অমা ফংনবা খুন্নাই পুম্নমক অমসুং লৈবাক অসি পুনশিল্লকপা মতমদা, সাধুশিংনা ঐখোয়গী খুন্নাইদা অচৌবা মতেং পাংখি, মসিনা মাইপাকপা ঙমখি: প্রধান মন্ত্রী
অকক্নবা পান্দম অমগা লোয়ননা লৈবাক অসি মাঙলোমদা চঙশিল্লি, পান্দম অদুদি চাউখৎলবা ভারতনি: প্রধান মন্ত্রী
নিংতম ইহৌ মনুংদা ফংখিবা লৌশিং অমসুং করিগুম্বা ফংনবা লাংতক্নবা অদু, চাউখৎলবা ভারত অমা শেমগৎনবা লৈবাক অসিগী মীওই করোর ১৪০ গী মরক্তা মিকুপ খুদিংদা লৈরে: প্রধান মন্ত্রী
চাউখৎলবা ভারত অমা ওইহন্নবা অহানবা ফিবমদি লমদম অসিগী পোৎথোকশিং শীজিন্নদুনা ‘অত্মানির্ভর’ ওইহনবনি: প্রধান মন্ত্রী
ভারতকী নহারোলশিংগী থবক ঙম্বদা মালেম শীনবা থুংনা পুক্নিং চিংশিল্লে, হৈথোই-শিংথোইরবা নহারোলশিং অসিনা লৈবাক অসিগী দরকার ওইবশিং ফংহনবা খক নত্তনা মালেমগী দরকার ওইবশিং ফংহনগনি: প্রধান মন্ত্রী
লৈবাক অদুগী হেরিতেচগী চাউথোকচবা ফাওরবা অমসুং মদু ঙাক্তুনা থম্লবা মতম খক্তদা লৈবাক অমা চাউখৎপা ঙমগনি, ঐখোয়গী লাইৱাদি চাউখৎপা অমসুং হেরিতেচ অনিমক চৎমিন্নবনি: প্রধান মন্ত্রী
11 NOV 2024 1:31PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী গুজরাতকী ভাদতালদা শ্রী শ্বামীনারায়ন মন্দির চহি ২০০ শুরকপগী থৌরম শরুক য়াখ্রে। ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা থৌরম অদুদা তিনখিবা মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি শ্রী শ্বামীনারায়নগী থৌজালদগী চহি ২০০ মপুংফারকপগী থৌরম পাংথোকপা ঙম্লিবনি। থৌরম অসিদা শরুক য়ারিবা মালেম শীনবা থুংবগী ভক্তশিং তরাম্না ওকচরি। মীয়ামগী থবক তৌবা হায়বসিনা শ্বামীনারায়ন মন্দিরগী খ্বাইদগী মরুওইবনি অমসুং ঙসিদি সেবকশিং থবক তৌবদা লুপ্লে। হন্দক মেদিয়াদা থৌরম কয়া পাংথোকপা উখিবদা মহাক অপেনবা ফাওই।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভাদতাল ধামদা চহি ২০০ শুরকপগী থৌরমশিং পাংথোকপা অসি অচম্বা পুৱারি নত্তে। মসি ভাদতাল ধামদা থাজবা থমদুনা হৌরকখিবা মহাকগুম্বা সেবক কয়াগী মরুওইবা থৌরম অমনি। থৌরম অসি ভারতকী নাত লেপ্তনা চেন্থরকপগী খুদম অমনি। শ্রী শ্বামীনারায়ন্না ভাদতাল ধাম লিংখৎখিবা চহি ২০০গী মতুংদা ফাওবা, অধ্যাতিক্কী ৱাখল্লোন হৌজিক ফাওবা হিংদুনা লৈরি অমসুং ঙসি ফাওবা শ্রী শ্বামীনারায়নগী পাউতাকশিং অমসুং শক্তি ফংলি। লাইশঙ অসিগী চহি ২০০ শুবা থৌরমদা সাধুশিং অমসুং সেবকশিং তরাম্না ওকচরি। ভারত সরকারনা লুপা ২০০ গী চান্দিগী শেনয়েক অমা অমসুং নিংশিংনবা পোস্তেল স্তাম্প অমা ফোঙবদা অপেনবা ফাওই। হায়রিবা খুদমশিং অসিনা অচৌবা থৌরম অসি তুংগী মীরোলশিংদা নিংশিংদুনা লৈহৌরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি শ্রী শ্বামীনারায়নগা মরী লৈনবা লনাই মীওই খুদিংমক্না মহাক্কী মগুন, চৎনবী অসিগা অধ্যাতিক অমসুং খুন্নাইগা লৈনবা মরী খঙই। লৈবাক অসি চাউখৎনবা মমি তাবগা লোয়ননা হৌখিবা মতমদা অমসুং হৌজিক সাধুশিংগা লোয়ননা মহাক্না পামখি। মহাক্কী অচিনবা থবকশিং লৈবদগী মহাক থৌরম অসি মশা লাক্তুনা শরুক য়াবা ঙমখিদবনি, অদুবু মহাক্কী ৱাখলদি ভাদতাল ধামদা লৈরি।
শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি শেংলবা সাধুগী চৎনবী অসি ভারতকী অখন্নবনি অমসুং অৱাবা তারবা মতম পুম্নমক্তা সাধু অমা নত্ত্রগা মুনি অমা নত্ত্রগা মহাত্মা অমা থোক্লকই। চহি চা কয়া মীনাই ওইরবা মতুংদা লৈবাক অসি শোন্থরকপা মতমদা অমসুং লৈবাক অসিনা থাজবা মাংলক্লবা মতমদা ভগবান শ্রী শ্বামীনারায়ন লাকখি। মতম অদুগী ভগবান শ্রী শ্বামীনারায়ন অমসুং সাধু পুম্নমক্না অনৌবা অধ্যাতিক্কী থৌনা অমা পীবা খক নত্তনা, ঐখোয় ইশানা ইশাবু ইকায়খুম্নবা উৎচবা অমসুং ঐখোয়গী শক্তম অমুক হিঙ্গৎহন্নবা মিকপ থোকহনখি। মাইকৈ অসিদা সিক্ষাপাত্রি অমসুং ভাচানামরিতগী থৌদাং য়াম্না চাউই অমসুং মখোয়গী পাউতাকশিং থবক ওইনা পাংথোকপা অসি ঐখোয় খুদিংমক্কী থৌদাংনি। মীওইবা খুন্নাইগী থবক তৌবা অমসুং অনৌবা যুগ অমা শেমগৎপদা অচৌবা থৌদাং অমা লৌবগা লোয়ননা ভাদতাল ধাম্না অচৌবা ইথিল অমা পীরে। হায়রিবা ধাম অসিনা তোল্লবা খুন্নাইদগী সাগারামগুম্বা মমিং লৈরবা সেবকশিং পুথোক্লে। ঙসিদি অঙাং কয়াদা চাক, লৈফম, লাইরিক তম্বগী খুদোংচাবা পীরে অমসুং ধাম অসিনা মনুং হুঞ্জিনবা ত্রাইবেলশিংগী মফমশিংদা প্রোজেক কয়া পায়খৎলে। ত্রাইবেলশিংগী মফমশিংদা নুপীমচাশিং লাইরিক তমহন্নবা মরুওইবা খোঙজংশিং পায়খৎলে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভাদতাল ধামগী অতোপ্পা থবকশিংদি লায়রবগী সেবা তৌবা, অনৌবা মীরোল অমা শেমগৎপা, অনৌবা মতম অমসুং অধ্যাতিক পুনশিন্দুনা ভারতকী নাত ঙাক-শেনবা অসিনি। ভাদতাল ধামগী সাধুশিং অমসুং ভাক্তশিংনা কৈদৌঙৈদা মহাক্কী নিংবা কায়হনখিদে অমসুং অফবা তুংলমচৎ অমগীদমক লু-নানবদগী হৌরগা মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবম ফাওবগী খোঙজং কয়া পায়খৎখি। থবকশিং অসি মখোয়গী থৌদাংনি খন্না মখোয়না পাংথোকখি অমসুং থৱায় হকচাং য়াওনা মসি পাংথোক্নবা থবক তৌখি। এক পের মা কে নাম কেম্পেনগী মখাদা শ্বামীনারায়নগী ভক্তশিংনা উ পাম্বী লাখ ১ হেন্না থাখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মীওই খুদিংমক্কী পুন্সিগী পান্দমনা কনাগুম্বা অমগী পুন্সি মশক তাকই। থবক অসিনা ঐখোয়গী ৱাখল, থবক অমসুং ৱাহৈশিংদা ইথিল পী অমসুং কনাগুম্বা অমা পুন্সিগী পান্দম ফংবা মতমদা, মতম অদুদা পুন্সি চুপ্পা অহোংবা লাকই। পান্দম অমা ফংনবা খুন্নাই পুম্নমক অমসুং লৈবাক অসি পুনশিল্লকপা মতমদা, সাধুশিংনা ঐখোয়গী খুন্নাইদা অচৌবা মতেং পাংখি, মসিনা মাইপাকপা ঙমখি। মসিগী চপ মান্নবা খুদম কয়া লৈরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ঙসিদি লাইনিংগা মরী লৈনবা লোয়শঙশিংনা নহারোলশিংদা অচৌবা ইথিল অমা পীরে অমসুং বিকসিত ভারত অমগী পান্দম অমগা লোয়ননা লৈবাক শীনবা থুংনা মাঙলোমদা চঙশিল্লে। ভাদতালগী সাধুশিং অমসুং শ্বামীনারায়ন ইমুং-মনুং শীনবা থুংবনা চাউখৎলবা ভারত অমগী পান্দম অসি মীয়ামদা য়ৌহনগদবনি। নিংতম্নিংবগী অপাম্বা, নিংতম্বগী মৈরিনা চহি ১০০ লৈবাক অসিগী তোঙান-তোঙানবা মফমশিংগী মীয়ামদা ইথিল পীখি অমসুং মীয়াম্না নিংতম্বা পাম্বগী ৱাখল, মখোয়গী মঙলানশিং, মখোয়গী ৱাশকশিং অতম্ননা থাদোকপা নোংমা নত্ত্রগা মিকুপ অমা ফাওবা লৈখিদে। নিংতম ইহৌ মনুংদা ফংখিবা লৌশিং অমসুং করিগুম্বা ফংনবা লাংতক্নবা অদু, চাউখৎলবা ভারত অমা শেমগৎনবা লৈবাক অসিগী মীওই করোর ১৪০ গী মরক্তা মিকুপ খুদিংদা লৈরে। বিকসিত ভারত অমগী পান্দম ফংবা ঙম্নবা লাক্লিবা চহি ২৫ অসিদা সাধুশিং অমসুং ভক্তশিংনা মীয়ামগী পুক্নিং থৌগৎকদবনি। মখোয়না লৈরিবা মফম অদুগী খেন্নবা লৈতনা মীওই খুদিংমক্না বিকসিত ভারতকী থবকশিংদা মতেং পাংগদবনি। চাউখৎলবা ভারত অমা ওইহন্নবা অহানবা ফিবমদি লমদম অসিগী পোৎথোকশিং শীজিন্নদুনা ‘অত্মানির্ভর’ ওইহনবনি।
শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি থৌরম অসিদা শরুক য়ারিবা ভক্তশিংনা লমদম অসিগী পোৎথোকশিং শীজিন্নবদা মতেং পাংগদবনি। বিকসিত ভারত অমগীদমক লৈবাক অসিগী অপুনবা অমসুং ঙমখৈগী অপুনবা শক্তম য়াম্না মরুওই। মশাগী য়াইফনবা খক খনবশিংনা খুন্নাই অসি মাঙহন্নবা লৌতুনরি। অসিগুম্বা থবকশিং অসি অমতা ওইনা পুনশিন্দুনা মাইথিবা পীনবা হোৎনবা অসি তঙাইফদে। অৱাবা খাংদুনা কমদৌনা অচৌবা পান্দমশিং ফংগনি, লৈবাক অমা শেমগৎনবা নহা অমনা কমদৌনা অচুম্বা মাইকৈদা চৎগনি অমসুং কমদৌনা নহা অমনা লৈবাক শেমগৎপা ঙমগনি হায়বগী পাউতাকশিং ভগবান শ্রী শ্বামীনারায়ন্না তাকপীরমখি। মসি মতিক চাবা, থবক ঙম্বা অমসুং লাইরিক-লাইশু হৈবা নহারোলশিং শেমগৎনবা দরকার ওই। থৌনা লৈরবা অমসুং হৈথোই-শিংথোইবা নহারোলশিং অসি বিকসিত ভারত অমগী খ্বাইদগী কনবা মপাঙ্গলনি। মালেমদা মখা তানা ভারতকী নহারোলশিংগী দরকার ওইবা হেনগৎলক্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মালেমদা ভারতকী হৈথোই-শিংথোইবা মীওইশিংগী দরকার ওইরিবা অসি য়াম্না য়াম্মী অমসুং ভারতকী নহারোলশিংগী অকনবা থৌনা অসি মালেম শীনবা থুংনা পাম্নরে। ভারতকী নহারোলশিংগী থবক ঙম্বদা মালেম শীনবা থুংনা পুক্নিং চিংশিল্লে, হৈথোই-শিংথোইরবা নহারোলশিং অসিনা লৈবাক অসিগী দরকার ওইবশিং ফংহনবা খক নত্তনা মালেমগী দরকার ওইবশিং ফংহনগনি। নহারোলশিং ময়াই কাবা চীঞ্জাকশিংদগী কন্নবা অমসুং লাইচুবা ফনবা সাধুশিং অমসুং সেবকশিংনা থবক পায়খৎকদবনি। নহারোলশিং ময়াই কাবা চীঞ্জাকশিং লাইচুবা ফংনবা থবকশিং অসি মতম পুম্নমক্তা ভারত খক্তগী দরকার ওইবা খক নত্তনা মালেম শীনবা থুংবগী দরকার ওইরি অমসুং মসি লেপ্তনা পাংথোক্কদবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লৈবাক অদুগী হেরিতেচগী চাউথোকচবা ফাওরবা অমসুং মদু ঙাক্তুনা থম্লবা মতম খক্তদা লৈবাক অমা চাউখৎপা ঙমগনি, ঐখোয়গী লাইৱাদি চাউখৎপা অমসুং হেরিতেচ অনিমক চৎমিন্নবনি। মতম অমদা মাং-তাক্লে হায়না খন্নরম্বা চহি লিশিং কয়া শুরবা ভারতকী হেরিতেচগী মফমশিং অমুক হন্না শেমগৎলে। মখোয়গী মনুংদা অয়োধ্যা য়াওরি। কাসি, কেদরনাথ, পাবগাধ, মোধেরাগী সন তেম্পল অমসুং সোমনাথ অমুক হন্না শেমগৎলে। মফম শীনবা থুংনা অনৌবা ৱাখল্লোন অমসুং অনৌবা অওনবা অমা লৈরে। চহি চা কয়াগী মমাঙদা হুরান্দুনা পুখিবা লাইনিংথৌ অমসুং লাইরেম্বীশিংগী মীতমশিং ভারত্তা অমুক পুরক্লে। লোথাল অমুক হন্না শেমগৎনবা প্রোজেক পায়খৎলে। নাতকী ৱাখল তানবা খোঙজং চঙশিনবা অসি সরকারগী থৌদাং খক নত্তনা লৈবাক অসিগী নুংশিজবা, লৈবাক অসিগী নাত নুংশিজবা, লৈবাক অসিগী নাতকী চাউথোকচবা ফাওরিবা, ঐখোয়গী নাতকী পুক্কৈগী চাউথোকচরিবা মীওই খুদিংমক্কী থৌদাংনি। ভাদতাল ধামদা ভগবান শ্বামীনারায়নগী কলাগী পোৎলমশিংগী অক্ষার ভুবান কৌবা ম্যুজিয়ম অমা লৈরিবা অসি খোঙজং অসিগী শরুক অমনি। অক্ষার ভুবান অসি ভারতকী মুৎপা নাইদ্রবা অধ্যাতিক্কী হেরিতেচগী অচৌবা লাইশঙ অমা ওইরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মান্নবা পান্দম অমা ফংনবা ভারতমচা করোর ১৪০ অমতা ওইনা পুল্লবা মতমদা বিকসিত ভারত অমগী পান্দম ইরাই লাইনা ফংবা ঙমগনি। খোঙচৎ অসি মপুংফানবা ঐখোয়গী সাধুশিংগী পাউতাকশিং য়াম্না মরুওই। থৌরম অসি শরুক য়ানবা মালেম শীনবা থুংবা মফমশিংদগী লাক্লিবা সাধুশিংনা, চহি ১২ খুদিংগী পাংথোকপা পুর্না কুম্ভ অমসুং ভারতকী হেরিতেচগী মৈরা অসি মালেমদা শন্দোক্কদবনি। সাধুশিংনা মালেম শীনবা থুংবগী মীওইশিংদা প্রায়াগ্রাজদা পাংথোক্কদৌরিবা পুর্না কুম্ভগী মরমদা ভারত্তগী হৌখিবা মীওইশিং নত্তবা মালেমগী লৈবাকশিংগী মীওইশিংদা শন্দোক্নবা তাক্কদবনি। পাংথোক্কদৌরিবা কুম্ভ মেলা অসিদা মখোয়না মশা লোয়শঙশিংদগী য়ামদ্রবা মপান লৈবাক্কী মীওই ১০০ পুরক্নবা হোৎনগদবনি। থবক অসিনা মালেম শীনবা থুংনা সাধুশিংনা য়াম্না লাইনা পাংথোকপা ঙমগনি।
লোইশিল্লকপগী ৱারোলদা, থৌরম অসি হকথেংননা শরুক য়াবা ঙমখিদবদা ঙাকপীনবা শ্রী মোদীনা হায়জখি অমসুং চহি ২০০শুবা থৌরম অসিগীদমক শ্বামীনারায়ন মন্দিরগী সাধুশিং অমসুং সেবকশিংগী মফমদা য়াইফ-পাউজেল পীখি।
নুঙগীৱারোল
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নবেম্বর ১১,২০২৪ দা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা গুজরাতকী ভাদতালদা শ্রী শ্বামীনারায়ন মন্দিরগী ২০০শুবা মপোক কুমওন থৌরম শরুক য়াখ্রে। ভাদতালদা লৈবা শ্রী শ্বামীনারায়ন মন্দিরনা চহি কয়া খুন্নাই অমসুং মীয়ামগী অধ্যতিক্কী পুন্সিদা ইথিল পীদুনা লাক্লি।