Prime Minister's Office
Prime Minister pays homage to Maulana Azad on his birth anniversary
11 NOV 2024 9:24AM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi today paid homage to Maulana Azad on his birth anniversary. Shri Modi hailed him as beacon of knowledge and for his role in India’s freedom movement.
In a post on X, he said:
“On his birth anniversary today, we pay homage to Maulana Azad. He is fondly remembered as a beacon of knowledge and for his role in India’s freedom movement. He was also a deep thinker and prolific writer. We remain motivated by his vision for a developed and empowered India.”

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মৌলানা আজাদৰ জয়ন্তীত শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে
11 NOV 2024 9:24AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি মৌলানা আজাদৰ জয়ন্তীত শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে তেওঁক জ্ঞানৰ আলোকচিত্ৰ বুলি অভিহিত কৰে আৰু ভাৰতৰ স্বাধীনতা আন্দোলনত তেওঁৰ ভূমিকাৰ বাবে প্ৰশংসা কৰে।
এক্সৰ এটা পোষ্টত তেওঁ কয় :
"আজি তেওঁৰ জয়ন্তীত আমি মৌলানা আজাদক শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰিছো। তেওঁক জ্ঞানৰ আলোকচিত্ৰ হিচাপে আৰু ভাৰতৰ স্বাধীনতা আন্দোলনত তেওঁৰ ভূমিকাৰ বাবে আন্তৰিকতাৰে স্মৰণ কৰা হয়। তেওঁ এজন গভীৰ চিন্তাবিদ আৰু প্ৰসিদ্ধ লেখকো আছিল। এখন উন্নত আৰু শক্তিশালী ভাৰতৰ বাবে আমি তেওঁৰ দৃষ্টিভংগীৰ দ্বাৰা অনুপ্ৰাণিত হৈ আহিছো।"