কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
গভর্নমেন্ত ই মার্কেতপ্লেস (জি ই এম) পোর্তেলদা মরু কাংলুপ ১৭০ য়াওরে
04 NOV 2024 11:36AM by PIB Imphal
এগ্রিকলচর অমসুং হোর্তিকলচরগী অফবা মরুশিং ফংহন্নবা পান্দম অমদা, গভর্নমেন্ত ই মার্কেতপ্লেস (জি ই এম) পোর্তেলদা মরু কাংলুপ ১৭০ য়াওহল্লে। লাক্লিবা লৌরোক থা অসিগী মাংওইন্না শেমদুনা, অনৌবা শেম্লবা কাংলুপশিং অসিদা কেন্দ্র/রাজ্যগী পি.এস.য়ুশিং অমসুং লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা অতোপ্পা ভর্নিং বোদিশিংনা লৈবা য়ানবা চাউরাক্না মরু মখল ৮,০০০ রোম য়াওরে।
স্তেৎ সিদ কোর্পোরেসনশিং অমসুং রিছার্স বোদিশিং য়াওনা মরী লৈনবশিংগা তারনগা শেমদুনা, জি.ই.এম পোর্তেলদা য়াওরিবা মরু কাংলুপশিং অসিনা মরু লৈনবা, ভারত সরকারগী চৎন-কাংলোনশিং ঙাক্নবা অমসুং মরু লৈরিবা ওথোরিতিশিংগী থবক লাইহন্নবা থৌরাং তৌরবা ফ্রেমৱার্ক অমা পীরে।
পোর্তেলগী খুৎথাংদা কাংলুপ্তা য়ুম্ফম ওইরবা লৈবা পুক্নিং থৌগৎনবা জি.ই.এমগী লাল্লোংগী শরুক অমা ওইনা হায়রিবা অনৌবা কাংলুপশিং অসি চৎনহনবনি। থবক ফজনা পাংথোকপা হেনগৎহন্নবা পান্দম অমগা লোয়ননা, কাংলুপ্তা য়ুম্ফম ওইরগা মরু লৈনবা অসিনা তেন্দরগী থবকশিংদা মতম চঙবা হন্থহন্নবা, সরকারনা মরু লৈবদা অরোন-অথুপ লৈহন্দনবা অমসুং লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা মরু য়োনবশিং শরুক য়াহন্নবা পান্দম থম্লি।
জি.ই.এমগী দিপুতি সি.ই.ও শ্রীমতি রোলি খারেনা হায়খি মদুদি হায়রিবা অনৌবা মরু কাংলুপশিং অসিদা য়াওনবা ঐখোয়না মরু য়োল্লিবশিংদা খঙহল্লি অমসুং সরকারগী তেন্দরশিং অপনবা লৈতনা শরুক য়ানবা মখোয়গী মরুশিংগী মমিং পীগৎনবা খঙহল্লি। মমল হোংনা মরুশিং লৈনবা হায়রিবা অনৌবা কাংলুপশিং অসি শীজিন্ননবা ঐখোয়না সিদ কোর্পোরেসনশিং/স্তেৎ বোদিশিংগী পুক্নিং থৌগৎলি।

Ministry of Commerce & Industry
Government e Marketplace (GeM) launches 170 Seed Categories on the portal
04 NOV 2024 11:36AM by PIB Delhi
On a mission to simplify access to quality agricultural & horticulture seeds, Government e Marketplace (GeM) has revamped & introduced 170 Seed categories on the portal. Created ahead of the upcoming cropping season, the newly populated categories feature nearly 8,000 seed varieties that can be procured by Central/State PSUs and other governing bodies for further dissemination across the country.
Created after consultation with stakeholders including state seed corporations and research bodies, seed categories on GeM portal offer a ready framework for seed procurement, incorporating the extant rules & regulations by Government of India and necessary parameters, easing the entire process for procuring authorities.
The roll out of these new categories is a part of GeM’s broader strategy to promote category based procurement through the portal. With an emphasis on increasing efficiency, category based procurement of seeds aims to reduce time consumed in tendering processes, stimulate transparency & accountability in government procurement, while facilitating increased participation of sellers across the country.
“We invite sellers to leverage these new seed categories and list their offerings to participate freely in government tenders. We also encourage seed corporations/state bodies to utilise these new categories for cost-effective procurement of quality seeds” said Smt. Roli Khare, Deputy CEO, GeM