গৃহ মন্ত্ৰালয়
বিভিন্ন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল/চিএপিএফ/চিপিঅ’ৰ ৪৬৩ জন কৰ্মচাৰীক ২০২৪ বৰ্ষৰ বাবে ‘কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী দক্ষতা পদক’ প্ৰদান
‘কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী দক্ষতা পদকে উৎকৃষ্ট কামলৈ স্বীকৃতি দিয়াৰ উপৰি উচ্চ পেছাদাৰী মানদণ্ডৰ প্ৰসাৰ কৰে আৰু বিশেষ অভিযান, তদন্ত, চোৰাংচোৱা আৰু ফৰেনছিক বিজ্ঞানৰ ক্ষেত্ৰত বিষয়া - কৰ্মচাৰীসকলৰ মনোবল বৃদ্ধি কৰে
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোডীৰ নেতৃত্বত আৰু কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ নিৰ্দেশনাত আৰম্ভ কৰা ‘কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী দক্ষতা পদকে’ সকলো আৰক্ষী কৰ্মীৰ মনোবল বৃদ্ধি কৰিব
‘কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী দক্ষতা পদক’ ২০২৪ চনৰ ফেব্ৰুৱাৰী মাহত আৰম্ভ কৰিছিল গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ে
প্ৰতি বছৰে ৩১ অক্টোবৰত অৰ্থাৎ চৰ্দাৰ বল্লভভাই পেটেলৰ জন্ম বাৰ্ষিকী উপলক্ষে এই পদক ঘোষণা কৰা হ'ব
31 OCT 2024 10:17AM by PIB Guwahati
বিভিন্ন ৰাজ্য, কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল (কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল), কেন্দ্ৰীয় সশস্ত্ৰ আৰক্ষী বাহিনী, কেন্দ্ৰীয় আৰক্ষী সংগঠনৰ ৪৬৩ জন জোৱানক ২০২৪ বৰ্ষৰ বাবে ‘কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী দক্ষতা পদক’ প্ৰদান কৰা হৈছে।
উৎকৃষ্ট কামক স্বীকৃতি দিবলৈ, উচ্চ পেছাদাৰী মানদণ্ডক প্ৰসাৰিত কৰিবলৈ আৰু তলত উল্লেখ কৰা চাৰিটা ক্ষেত্ৰত সংশ্লিষ্ট বিষয়া/অফিচাৰৰ মনোবল বৃদ্ধি কৰিবলৈ এই পদক প্ৰদান কৰা হয়।
(ক) বিশেষ অভিযান।
(খ) তদন্ত।
(গ) বুদ্ধিমত্তা।
(ঘ) ফৰেনছিক বিজ্ঞান।
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোডীৰ নেতৃত্বত আৰু কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ নিৰ্দেশনাত আৰম্ভ হোৱা ‘কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী দক্ষতা পদক’ৰ লক্ষ্য হৈছে সকলো আৰক্ষী কৰ্মীৰ মনোবল বৃদ্ধি।
গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ে ২০২৪ চনৰ ১ ফেব্ৰুৱাৰী তাৰিখে প্ৰকাশ কৰা অধিসূচনাৰ জৰিয়তে আৰম্ভ কৰা ‘কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী দক্ষতা পদক’ শীৰ্ষক বঁটা আৰক্ষী বাহিনী, নিৰাপত্তা সংস্থা, চোৰাংচোৱা শাখা, ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ বিশেষ শাখা, চিপিঅ’, চিএপিএফ, ৰাষ্ট্ৰীয় নিৰাপত্তাৰক্ষী (এন এছ জি), অসম ৰাইফলছ, আৰু ফৰেনছিক বিজ্ঞান বিভাগ (কেন্দ্ৰীয়/ৰাজ্যিক/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল)ৰ সদস্যসকলক প্ৰদান কৰাৰ ব্যৱস্থা কৰা হৈছে। ই কাৰ্য পৰিচালনাৰ ক্ষেত্ৰত দেখুওৱা উৎকৃষ্টতা, তদন্ত ক্ষেত্ৰত অসাধাৰণ সেৱা, চোৰাংচোৱা কামত ব্যতিক্ৰমী প্ৰদৰ্শন, আৰু ফৰেনছিক বিজ্ঞানৰ ক্ষেত্ৰত চৰকাৰী বিজ্ঞানীসকলক সেৱাৰ মাজেৰে আগবঢ়োৱা উল্লেখযোগ্য অৱদানক স্বীকৃতি দিয়ে।
প্ৰতি বছৰে ৩১ অক্টোবৰত অৰ্থাৎ চৰ্দাৰ বল্লভভাই পেটেলৰ জন্ম বাৰ্ষিকী উপলক্ষে এই পদক ঘোষণা কৰা হ’ব।
বঁটাপ্ৰাপকৰ তালিকাখন MHA ৱেবছাইটত চাব পাৰিব - https://www.mha.gov.in
বঁটা প্ৰাপকৰ তালিকা চাবলৈ ইয়াত ক্লিক কৰক:

Ministry of Home Affairs
‘Kendriya Grihmantri Dakshata Padak’ awarded to 463 personnel of various States/UTs/CAPFs/CPOs for the year- 2024
‘Kendriya Grihmantri Dakshata Padak’ recognizes excellent work, promote high professional standards and boost the morale of the officials/officers in the fields of Special Operation, Investigation, Intelligence and Forensic Science
Initiated under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah, ‘Kendriya Grihmantri Dakshata Padak’ will boost the morale of all police personnel
‘Kendriya Grihmantri Dakshata Padak’ was instituted by Ministry of Home Affairs in February, 2024
Medal will be announced on 31st October every year, i.e., on the occasion of Birth Anniversary of Sardar Vallabhbhai Patel
31 OCT 2024 10:17AM by PIB Delhi
The ‘Kendriya Grihmantri Dakshata Padak’ has been awarded to 463 personnel of various States/Union Territories (UTs)/Central Armed Police Forces (CAPFs)/Central Police Organisations (CPOs) for the year 2024.
The medal is given to recognize excellent work, promote high professional standards and boost the morale of the concerned official/officer in the following four fields:
(i) Special Operation.
(ii) Investigation.
(iii) Intelligence.
(iv) Forensic Science.
Initiated under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah, ‘Kendriya Grihmantri Dakshata Padak’ will boost the morale of all police personnel
The ‘Kendriya Grihmantri Dakshata Padak’ has been instituted vide Ministry of Home Affairs’ Notification dated 1st February, 2024. It is to be conferred on members of the Police Forces, Security Organization, Intelligence Wing/Branch/Special Branch of State/UTs/CPOs/CAPFs/National Security Guard (NSG)/Assam Rifles; and Forensic Science (Central/State/Union Territories) in consideration for excellence in Operations, outstanding service in Investigation, exceptional performance indomitable & daring intelligence service, meritorious work done by Serving Government Scientists in the field of Forensic Science.
The medal will be announced on 31st of October every year, i.e., on the occasion of Birth Anniversary of Sardar Vallabhbhai Patel.
The list of awardees is available on MHA website - https://www.mha.gov.in
Click here to see the list of awardees: