Ministry of Home Affairs
‘Kendriya Grihmantri Dakshata Padak’ awarded to 463 personnel of various States/UTs/CAPFs/CPOs for the year- 2024
‘Kendriya Grihmantri Dakshata Padak’ recognizes excellent work, promote high professional standards and boost the morale of the officials/officers in the fields of Special Operation, Investigation, Intelligence and Forensic Science
Initiated under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah, ‘Kendriya Grihmantri Dakshata Padak’ will boost the morale of all police personnel
‘Kendriya Grihmantri Dakshata Padak’ was instituted by Ministry of Home Affairs in February, 2024
Medal will be announced on 31st October every year, i.e., on the occasion of Birth Anniversary of Sardar Vallabhbhai Patel
31 OCT 2024 10:17AM by PIB Delhi
The ‘Kendriya Grihmantri Dakshata Padak’ has been awarded to 463 personnel of various States/Union Territories (UTs)/Central Armed Police Forces (CAPFs)/Central Police Organisations (CPOs) for the year 2024.
The medal is given to recognize excellent work, promote high professional standards and boost the morale of the concerned official/officer in the following four fields:
(i) Special Operation.
(ii) Investigation.
(iii) Intelligence.
(iv) Forensic Science.
Initiated under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah, ‘Kendriya Grihmantri Dakshata Padak’ will boost the morale of all police personnel
The ‘Kendriya Grihmantri Dakshata Padak’ has been instituted vide Ministry of Home Affairs’ Notification dated 1st February, 2024. It is to be conferred on members of the Police Forces, Security Organization, Intelligence Wing/Branch/Special Branch of State/UTs/CPOs/CAPFs/National Security Guard (NSG)/Assam Rifles; and Forensic Science (Central/State/Union Territories) in consideration for excellence in Operations, outstanding service in Investigation, exceptional performance indomitable & daring intelligence service, meritorious work done by Serving Government Scientists in the field of Forensic Science.
The medal will be announced on 31st of October every year, i.e., on the occasion of Birth Anniversary of Sardar Vallabhbhai Patel.
The list of awardees is available on MHA website - https://www.mha.gov.in
Click here to see the list of awardees:

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
ইং ২০২৪গী ‘কেন্দ্রিয় গৃহমন্ত্রী দক্সতা পদক’ তোঙান তোঙানবা স্তেত/UTs/CAPFs/CPOs শিংগী পর্সোনেল ৪৬৩দা লান্থোকখ্রে
‘কেন্দ্রিয় গৃহমন্ত্রী দক্সতা পদক’না স্পিসিএল ওপরেসন, ইনভেস্তিগেসন, ইন্তলিজেন্স অমসুং ফোরেন্সিক সাইন্সকী লমদা মথৌ তৌরিবা ওফিসিএলশিং/ওফিসরশিংগী অফবা থবকপু শকখঙলি, অৱাংবা প্রোফেস্নেল স্তেন্দর্দ য়োকখৎলি অমসুং থৌনা হাপ্লি
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা অমসুং কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিত সাহগী লমজিং মখাদা হৌদোকখিবা ‘কেন্দ্রিয় গৃহমন্ত্রী দক্সতা পদক’ অসিনা পুলিস পর্সোনেল পুম্নমক্কী থৌনা হাপকনি
‘কেন্দ্রিয় গৃহমন্ত্রী দক্সতা পদক’ ফেব্রুৱারী ২০২৪দা গৃহ মন্ত্রালয়না হৌদোকখিবনি
মেদল অসি চহি খুদিংগী ওক্তোবর ৩১, হায়বদি সর্দার বল্লবভাই পতেলগী মপোক কুমওন নুমিত্তা লাউথোক্কনি
31 OCT 2024 10:17AM by PIB Imphal
ইং ২০২৪গী ‘কেন্দ্রিয় গৃহমন্ত্রী দক্সতা পদক’ তোঙান তোঙানবা স্তেত/য়ুনিয়ন তরিতরীশিংUTs/সেন্ত্রেল আর্ম্দ পুলিস ফোর্সেসCAPFs/সেন্ত্রেল পুলিস ওর্গনাইজেসনCPOs শিংগী পর্সোনেল ৪৬৩দা লান্থোকখ্রে‍।
মেদল অসি মখাদা পীরিবা লম মরি অসিদা মথৌ তৌরিবা ওফিসিএলশিং/ওফিসরশিংগী অফবা থবকপু শকখঙনবা, অৱাংবা প্রোফেস্নেল স্তেন্দর্দ য়োকখৎনবা অমসুং থৌনা হাপ্নবা পীবনি:
(১) স্পিসিএল ওপরেসন,
(২) ইনভেস্তিগেসন,
(৩) ইন্তলিজেন্স,
(৪) ফোরেন্সিক সাইন্স‍।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা অমসুং কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিত সাহগী লমজিং মখাদা হৌদোকখিবা ‘কেন্দ্রিয় গৃহমন্ত্রী দক্সতা পদক’ অসিনা পুলিস পর্সোনেল পুম্নমক্কী থৌনা হাপকনি‍।
‘কেন্দ্রিয় গৃহমন্ত্রী দক্সতা পদক’ অসি গৃহ মন্ত্রালয়গী ফেব্রুৱারী ১, ২০২৪দা থোকলখিবা নোতিফিকেসন অমনা শেমখিবনি‍। মসি পুলিস ফোর্সেস, সিক্যুরিতী ওর্গনাইজেসন, স্তেত/UTs/CPOs/CAPFs/কী ইন্তলিজেন্স ৱিং /ব্রাঞ্চ/স্পিসিএল ব্রাঞ্চ/নেস্নেল সিক্যুরিতী গার্দ (NSG)/অসাম রাইফল্স; অমসুং ফোরেন্সিক সাইন্সকী (কেন্দ্র/স্তেত/য়ুনিয়ন তেরিতরীশিং) মীওইশিংদা ওপরেসন্দা থবক নীংথিনা তৌরকপা, ইনভেস্তিগেসন্দা শিংথানিংঙাই ওইবা সর্ভিস, তোপ তোপ্পা থৌনা ফবা অমসুং নমথবা ঙমদবা মওংগী ইন্তলিজেন্স সর্ভিস, ফোরেন্সিক সাইন্সকী লমদা থবক তৌরিবা লৈঙাক্কী সাইন্তিস্তশিংদা তৌথোরকপা শিংথানিংঙাই ওইবা থবকশিংদা য়েংলগা পীবনি‍।
মেদল অসি চহি খুদিংগী ওক্তোবর ৩১, হায়বদি সর্দার বল্লবভাই পতেলগী মপোক কুমওন নুমিত্তা লাউথোক্কনি‍।
এৱার্দীশিংগী লিস্ত MHA গী ৱেবসাইত - https://www.mha.gov.in দা ফংগনি‍।
এৱার্দীশিংগী লিস্ত য়েংনবগীদমক মসিদা নম্বিয়ু‍: