ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୁଦ୍ରା ଯୋଜନା (ପିଏମଏମୱାଇ) ଅଧୀନରେ ଋଣ ସୀମା ବର୍ତ୍ତମାନର ୧୦ ଲକ୍ଷ ଟଙ୍କାରୁ ୨୦ ଲକ୍ଷ ଟଙ୍କାକୁ ବୃଦ୍ଧି
25 OCT 2024 12:36PM by PIB Bhubaneswar
25.10.24 : କେନ୍ଦ୍ର ବଜେଟ ୨୦୨୪-୨୫ରେ ଅର୍ଥମନ୍ତ୍ରୀ ୨୩ ଜୁଲାଇ ୨୦୨୪ରେ କରିଥିବା ଘୋଷଣା ଅନୁଯାୟୀ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୁଦ୍ରା ଯୋଜନା (ପିଏମଏମୱାଇ) ଅଧୀନରେ ମୁଦ୍ରା ଋଣର ସୀମା ବର୍ତ୍ତମାନର ୧୦ ଲକ୍ଷ ଟଙ୍କାରୁ ୨୦ ଲକ୍ଷ ଟଙ୍କାକୁ ବୃଦ୍ଧି କରାଯାଇଛି । ଏହି ବୃଦ୍ଧି ମୁଦ୍ରା ଯୋଜନାର ସାମଗ୍ରିକ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟକୁ ଆଗକୁ ବଢ଼ାଇବାକୁ ସହିତ ଉଦ୍ୟୋଗୀମାନଙ୍କୁ ପାଣ୍ଠି ଯୋଗାଉଛି । ଏହି ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଆଗାମୀ ଉଦ୍ୟୋଗୀମାନଙ୍କ ପାଇଁ ବିଶେଷ ଭାବରେ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ ଯାହା ସେମାନଙ୍କର ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଏବଂ ସମ୍ପ୍ରସାରଣକୁ ସୁଗମ କରିଥାଏ । ଏକ ସୁଦୃଢ଼ ଉଦ୍ୟୋଗୀ ଇକୋସିଷ୍ଟମକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ଦିଗରେ ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ସହିତ ଏହି ପଦକ୍ଷେପ ନିଆଯାଇଛି ।
ଏ ସଂକ୍ରାନ୍ତରେ ଜାରି ବିଜ୍ଞପ୍ତି ଅନୁଯାୟୀ ତରୁଣ ପ୍ଲସର ନୂଆ ବର୍ଗ ୧୦ ଲକ୍ଷ ଟଙ୍କାରୁ ଅଧିକ ଏବଂ ୨୦ ଲକ୍ଷ ଟଙ୍କା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଋଣ ପାଇଁ ରହିଛି ଏବଂ ତରୁଣ ବର୍ଗ ଅଧୀନରେ ପୂର୍ବ ଋଣ କୁ ସଫଳତାର ସହ ପରିଶୋଧ କରିଥିବା ଉଦ୍ୟୋଗୀମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଉପଲବ୍ଧ ହେବ। ମାଇକ୍ରୋ ୟୁନିଟ୍ ପାଇଁ କ୍ରେଡିଟ୍ ଗ୍ୟାରେଣ୍ଟି ପାଣ୍ଠି (ସିଜିଏଫଏମୟୁ) ଅଧୀନରେ ୨୦ ଲକ୍ଷ ଟଙ୍କା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ପିଏମଏମୱାଇ ଋଣର ଗ୍ୟାରେଣ୍ଟି କଭରେଜ୍ ପ୍ରଦାନ କରାଯିବ ।
ନୋଟିଫିକେସନ୍ ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Ministry of Finance
Loan limit under Pradhan Mantri Mudra Yojana (PMMY) increased to Rs.20 lakh from the current Rs.10 lakh
25 OCT 2024 12:36PM by PIB Delhi
As announced by the Finance Minister on 23rd July, 2024 in the Union Budget 2024-25, the limit of Mudra loans under the Pradhan Mantri Mudra Yojana (PMMY) has been enhanced from current Rs. 10 lakh to Rs. 20 lakh. This increase aspires to further the overall objective of the Mudra Scheme which is Funding the Unfunded. This enhancement is specifically beneficial to upcoming entrepreneurs facilitating their growth and expansion. The move is in alignment with the Governmment’s commitment in fostering a robust entrepreneurial ecosystem.
As per the notification issued in this regard, the new category of Tarun Plus is for Loans above Rs. 10 lakh and upto Rs. 20 lakh and would be available to the entrepreneurs who have availed and successfully repaid previous loans under the Tarun category. The guarantee coverage of PMMY loans upto Rs. 20 lakh will be provided under the Credit Guarantee Fund for Micro Units (CGFMU).
Click here for notification.