প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ইরানগী রাস্ত্রপতি উনখ্রে
22 OCT 2024 10:25PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কাজান্দা ১৬শুবা ব্রিক্স মীফম নাকলদা ইরানগী রাস্ত্রপতি দোক্তর মসৌদ পেজেসকিয়ান উনখ্রে।
ইরানগী ৯শুবা রাস্ত্রপতি ওইনা মহাক খল্লকপদা প্রধান মন্ত্রীনা দোক্তর মসৌদ পেজেসকিয়ান থাগৎপা ফোঙদোকখি। মহাক্না ব্রিক্স ইমুং-মনুংদা ইরান তরাম্না ওকখি। লুচিংবা অনিনা লৈবাক অনিগী মরীশিং হন্না য়েংশিনখি অমসুং তোঙান-তোঙানবা হিরমশিংদা মতেং পাংনরিবা অসি হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা লম্বীশিং খন্নখি। চাবাহার হিথাংফমগী মতম শাংনা চৎনগদবা কন্ত্রেক অমা খুৎয়েক পীনখিবা অসি লৈবাক অনিগী মরীশিংগী মরুওইবা মাইপাকপা অমনি হায়খিবগা লোয়ননা, অফগানিস্থান অমুক হন্না শেমগৎপা অমসুং চাউখৎহনবগী মরুওইবা অদু লুচিংবা অনিনা অমুক হন্না থমখি অমসুং সেন্ত্রেল এসিয়াগা ললোন-ইতিক অমসুং শেন-থুমগী মরীশিং ফগৎহনবগী মতাংদা খন্নখি।
নোংচুপ এসিয়াগী ফিবম য়াওনা লমদম অসিদা ওইরক্লিবা ফিবমশিংগী মতাংদা লুচিংবশিংনা মখোয়গী ওইবা ৱাখল্লোনশিং ফোঙদোক্নখি। মুক্নবা পাকথোক-চাউথোরকপদা প্রধান মন্ত্রীনা নুঙনাংবা ফোঙদোকখি অমসুং মুক্নরিবা অসি হন্থহন্নবা ভারতনা তকশিনবা অদু অমুক হন্না থমখি। মীচম মীয়ামগী পুন্সি ঙাক-শেন্নবা অমসুং মুক্নবা অসি ৱারোইশিন পুরক্নবা হোৎনবদা কুতনিতিগী থৌদাংগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি।
ব্রিক্স অমসুং এস.সি.ও য়াওনা তোঙান-তোঙানবা মালেমগী লুপশিংদা মখোয় মখা তানা মতেং পাংন্নবা লুচিংবশিংনা য়ানখ্রে। অথুবা মতমদা ভারত্তা লাক্নবা প্রধান মন্ত্রীনা রাস্ত্রপতি পেজেসকিয়ানদা চেবাউ পীখ্রে। রাস্ত্রপতি পেজেসকিয়ান্না চেবাউ অদু অয়াবা পীখ্রে।

Prime Minister's Office
Prime Minister meets with the President of the Islamic Republic of Iran
22 OCT 2024 10:25PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met H.E. Dr. Masoud Pezeshkian, President of the Islamic Republic of Iran, in Kazan today on the sidelines of the 16th BRICS Summit.
Prime Minister congratulated H.E. Dr. Masoud Pezeshkian on his election as the 9th President of the Islamic Republic of Iran. He also welcomed Iran in the BRICS family. The two leaders reviewed bilateral relations and discussed ways to further strengthen cooperation in various fields. Noting that the signing of the long-term contract of Chabahar Port is an important milestone in bilateral relations, the two leaders reaffirmed its significance for reconstruction and redevelopment of Afghanistan and enhancing trade and economic linkages with Central Asia.
The leaders also exchanged views on regional developments, including the situation in West Asia. Prime Minister expressed deep concern over the widening of the conflict and reiterated India’s call to de-escalate the situation. Prime Minister also emphasized on protection of civilians and the role of diplomacy in resolving the conflict.
The leaders agreed to continue their cooperation in various multilateral forums, including BRICS and SCO. Prime Minister invited President Pezeshkian to visit India at an early date. President Pezeshkian accepted the invitation.