Prime Minister's Office
Prime Minister meets with the President of the Russian Federation
22 OCT 2024 10:32PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met with the President of the Russian Federation, H.E. Vladimir Putin, in Kazan today, on the margins of the 16th BRICS Summit. This was their second meeting this year. The two leaders had earlier met in Moscow for the 22nd Annual Summit in July 2024.
Prime Minister thanked President Putin for his invitation to attend the 16th BRICS Summit. He appreciated the Russian Chairship of BRICS and its efforts to strengthen multilateralism, advance sustainable development, and push for global governance reform. The two leaders also reviewed bilateral cooperation in a range of fields, including political, economic, defence, energy, and people-to-people ties. They welcomed the forthcoming meeting of the India-Russia Inter-Governmental Commission on Trade, Economic and Cultural matters, which is scheduled to be held in November 2024 in New Delhi.
The leaders exchanged views on India-Russia engagement in multilateral fora, in particular in BRICS. They also shared views on key regional and global issues of mutual interest, including the ongoing conflict in Ukraine. Prime Minister reiterated that dialogue and diplomacy was the way forward in resolving conflicts.
The two leaders agreed to remain engaged to further strengthen the Special and Privileged Strategic Partnership between the two countries, which continues to register significant growth and has shown resilience in the backdrop of geopolitical uncertainties.
Prime Minister invited President Putin to visit India next year for the 23rd Annual Summit.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা রুসিয়াগী রাস্ত্রপতি উনখ্রে
22 OCT 2024 10:32PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কাজান্দা ১৬শুবা ব্রিক্স মীফম নাকলদা রুসিয়াগী রাস্ত্রপতি ব্লাদিমির পুতিন উনখ্রে। হন্দক্কী অসিনা চহি অসিদা মখোয় অনিরকগুবা ওইনা উনবনি। লুচিংবা অনি জুলাই ২০২৪ দা ২২শুবা চহিগী মীফমগীদমক মোস্কোদা উনখ্রে।
১৬শুবা ব্রিক্স মীফম শরুক য়ানবা মহাক খঙহল্লকপগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা রাস্ত্রপতি পুতিন থাগৎপা ফোঙদোকখি। রুসিয়ানা ব্রিক্সকী ময়াই তাংবল লৌবদা মহাক্না থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং লৈবাক অসিনা মালেমগী লুপশিং, তুংকোইনা চৎনবা য়াগদবা চাউখৎ-থৌরাং ফগৎহন্নবা অমসুং মালেমগী ওইবা লৈঙাক্লোন্দা অহোংবা পুরক্নবা রসিয়ানা হোৎনবগীদমক মহাক্না থাগৎপা ফোঙদোকখি। রাজনিতি, শেন-থুম, ঙাক-শেন, ইনর্জি অমসুং মীগা-মীগা লৈনবা মরীশিং য়াওনা তোঙান-তোঙানবা হিরমশিংদা লৈবাক অনি মতেং পাংনরিবা অসিগী ফিবম লুচিংবা অনিনা হন্না য়েংশিনখি। নবেম্বর ২০২৪ দা নিউ দিল্লিদা পাংথোক্কদৌরিবা, ললোন-ইতিক, শেন-থুম অমসুং নাতকী ওইবা থবকশিংগী ইন্দিয়া-রুসিয়া ইন্তর-গভর্নমেন্তেল মীফমশিং মখোয়না তরাম্না ওকখি।
ব্রিক্স য়াওনা মালেমগী লুপশিংদা ভারত-রুসিয়া থবক তৌমিন্নরিবা অসিগী মতাংদা লুচিংবশিংনা মখোয়গী ওইবা ৱাফমশিং ফোঙদোক্নখি। হৌজিক য়ুক্রেন্দা লান চৎথরিবা অসি য়াওনা লৈবাক অনিনা দরকার ওইবা লমদম-লমদমগী অমসুং মালেমগী ওইবা ৱাফমশিংদা মখোয়গী ওইবা অনিংবা ৱাফমশিং ফোঙদোক্নখি। মুক্নরিবশিং ৱারোইশিন পুরক্নবা ৱারি শান্নবা অমসুং কুতনিতিগী পাম্বৈশিং শীজিন্ননবা প্রধান মন্ত্রীনা অমুক হন্না ফোঙদোকখি।
লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা স্পিসিএল অমসুং প্রিভিলেজ স্ত্রাতেজিক পার্তনরশিপ মখা তানা মপাঙ্গল কনখৎহনবা হায়না মখোয়না য়ানখ্রে অমসুং মসিনা মালেমগী তম্বা ঙমদবা ফিবমশিংদা খুদোংচাদবা কয়া মায়োক্নবা ঙম্বা অমসুং মখা তানা চাউখৎলকপা অদু উৎলে।
২৩শুবা চহিগী মীফম শরুক য়ানবা মথং চহিদা ভারত্তা লাক্নবা প্রধান মন্ত্রীনা রাস্ত্রপতি পুতিন্দা চেবাউ পীখ্রে।