রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
মন্ত্রালয়না মনিপুরদা NH প্রোজেক্ত 50 অয়াবা পীখ্রে, চীংগী মফমশিংদা 902kmগী লম্বী শেমগৎপদা মরু ওইবা মীৎয়েং থম্মি
22 OCT 2024 12:16PM by PIB Imphal
মন্ত্রালয়না মনিপুরদা 1026km শাংবা নেস্নেল হায়ৱে প্রোজেক্ত 50 অয়াবা পীখ্রে। মসিগী মনুংদা 902km শাংবা প্রোজেক্ত 44দি রাজ্য অসিগী চীংগী মফমশিংদা ওইরি। চীংদা 125kmগী প্রোজেক্ত 8 লোইশিনখ্রে অমসুং লেমহৌরিবা 777km ওইবা লুপা করোর 12000গী প্রোজেক্ত 36 অসি থবক চত্থরি।
মন্ত্রালয়গী এন্যুএল প্লান 2024-25দা অপুনবা অশাংবা 90km ওইবা লুপা করোর 1350গী নেস্নেল হায়ৱে প্রোজেক্ত 2 য়াওরি।
CRIFগী মখাদা মন্ত্রালয়না রাজ্য সরকারনা মরু ওই হায়না খনবগী মতুং ইন্না রাজ্য অসিগী লম্বীশিং শেম্নবগী থবক্কী লিস্ত অদু অয়াবা পীখি। রাজ্য সরকারনা পীরকখিবা প্রাইওরিতী লিস্ততা য়াওরিবা অপুনবা থবক মশিং 111গী মনুংদা BOS রেসিওগী মখা পোন্না মন্ত্রালয়না মরু ওইবগী মতুং ইন্না থবক মশিং 57 অয়াবা পীখি। BOS রেসিও অসি হৌজিক চীংগী রাজ্যগী ওইনা অয়াবা পীরবা BoS রেসিও 4গা চাংদম্নবদা 9.81দা লৈ।

Ministry of Road Transport & Highways
Ministry Approved 50 NH Projects in Manipur, Prioritizes 902 km of Road Development in Hill Areas
22 OCT 2024 12:16PM by PIB Delhi
The Ministry has approved 50 National Highway projects of 1026 km length in Manipur. Out of this, 44 projects of 902 km length lie in the hills of the State so far. In hills, 8 projects for 125 km have been completed and balance 36 projects of Rs 12000 cr for 777 km are in progress.
In the Annual Plan 2024-25 of the Ministry, there are 2 National Highway projects of Rs 1350 cr for total length 90 km which lies in hills.
Under CRIF Ministry approves the list of work on State roads as prioritised by the State Government. Out of total 111 Nos. of works in the priority list given by the State Government, depending on the BOS ratio Ministry has approved 57 Nos. of works in the order of priority. The BOS ratio now stands 9.81 against the permissible BoS ratio of 4 for hilly State.