Ministry of Road Transport & Highways
Ministry Approved 50 NH Projects in Manipur, Prioritizes 902 km of Road Development in Hill Areas
22 OCT 2024 12:16PM by PIB Delhi
The Ministry has approved 50 National Highway projects of 1026 km length in Manipur. Out of this, 44 projects of 902 km length lie in the hills of the State so far. In hills, 8 projects for 125 km have been completed and balance 36 projects of Rs 12000 cr for 777 km are in progress.
In the Annual Plan 2024-25 of the Ministry, there are 2 National Highway projects of Rs 1350 cr for total length 90 km which lies in hills.
Under CRIF Ministry approves the list of work on State roads as prioritised by the State Government. Out of total 111 Nos. of works in the priority list given by the State Government, depending on the BOS ratio Ministry has approved 57 Nos. of works in the order of priority. The BOS ratio now stands 9.81 against the permissible BoS ratio of 4 for hilly State.

পথ পৰিবহণ আৰু ঘাইপথ মন্ত্ৰালয়
মণিপুৰত ৫০টা ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ প্ৰকল্পত অনুমোদন মন্ত্ৰালয়ৰ, পাহাৰীয়া অঞ্চলত ৯০২ কিলোমিটাৰ পথৰ উন্নয়নত অগ্ৰাধিকাৰ
22 OCT 2024 12:16PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় পথ পৰিবহণ আৰু ঘাইপথ মন্ত্ৰালয়ে মণিপুৰত ১,০২৬ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ ৫০টা ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ প্ৰকল্পত অনুমোদন জনাইছে। ইয়াৰে ভিতৰত ৰাজ্যখনৰ পাহাৰীয়া অঞ্চলত ৯০২ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ ৪৪টা প্ৰকল্প আছে। পাহাৰীয়া অঞ্চলৰ ৮টা প্ৰকল্পৰ ১২৫ কিলোমিটাৰ পথৰ কাম সম্পূৰ্ণ হৈছে আৰু বাকী ১২০০০ কোটি টকা ব্যয়সাপেক্ষ ৭৭৭ কিলোমিটাৰ পথৰ ৩৬টা প্ৰকল্পৰ কাম চলি আছে।
মন্ত্ৰালয়ৰ ২০২৪-২৫ বাৰ্ষিক পৰিকল্পনাত ১,৩৫০ কোটি টকা ব্যয়সাপেক্ষ মুঠ ৯০ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ ২টা ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ প্ৰকল্প আছে আৰু দুয়োটা পাহাৰীয়া অঞ্চলত নিৰ্মাণ কৰা হৈছে।
চিআৰআইএফ মন্ত্ৰালয়ৰ অধীনত ৰাজ্য চৰকাৰৰ অগ্ৰাধিকাৰভিত্তিত ৰাজ্যিক পথৰ কামৰ তালিকা অনুমোদন জনায়। ৰাজ্য চৰকাৰে দিয়া অগ্ৰাধিকাৰ তালিকাত মুঠ ১১১টা কামৰ ভিতৰত বিঅ’এছ অনুপাতৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰি মন্ত্ৰালয়ে অগ্ৰাধিকাৰৰ ক্ৰমত ৫৭টা কামত অনুমোদন জনাইছে। পাহাৰীয়া ৰাজ্যৰ বাবে অনুমোদিত বিঅ’এছ অনুপাত ৪ৰ বিপৰীতে এতিয়া ৯.৮১ কৰা হৈছে।