Prime Minister's Office
Prime Minister lauds establishment of three AI Centres of Excellence (CoE)
15 OCT 2024 10:45PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has hailed the establishment of three AI Centres of Excellence (CoE) focused on Healthcare, Agriculture and Sustainable Cities.
In response to a post on X by Union Minister of Education, Shri Dharmendra Pradhan, the Prime Minister wrote:
“A very important stride in India’s effort to become a leader in tech, innovation and AI. I am confident these COEs will benefit our Yuva Shakti and contribute towards making India a hub for futuristic growth.”

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তিনিটা কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তাৰ উৎকৃষ্টতা কেন্দ্ৰ (চিইঅ') স্থাপনৰ প্ৰশংসা কৰে
15 OCT 2024 10:45PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে স্বাস্থ্যসেৱা, কৃষি আৰু বহনক্ষম চহৰক কেন্দ্ৰ কৰি তিনিটা কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তাৰ উৎকৃষ্টতা কেন্দ্ৰ (চিঅ'ই) স্থাপনৰ প্ৰশংসা কৰিছে।
কেন্দ্ৰীয় শিক্ষামন্ত্ৰী শ্ৰী ধৰ্মেন্দ্ৰ প্ৰধানে 'এক্স' সন্দৰ্ভত কৰা এটা পোষ্টৰ প্ৰত্যুত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এইদৰে লিখিছে:
প্ৰযুক্তি, উদ্ভাৱন আৰু কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তাৰ ক্ষেত্ৰত অগ্ৰণী স্থান দখল কৰাৰ বাবে ভাৰতৰ প্ৰচেষ্টাৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ পদক্ষেপ। মই বিশ্বাস কৰো যে এই সমবায় সমিতিসমূহে আমাৰ যুৱশক্তিৰ উপকাৰ সাধন কৰিব আৰু ভাৰতক ভৱিষ্যতৰ বিকাশৰ কেন্দ্ৰ হিচাপে গঢ়ি তোলাত অৰিহণা যোগাব।