Ministry of Finance
Gross enrolments under Atal Pension Yojana (APY) cross 7 crore mark, with over 56 lakh enrolments in current Financial Year 2024-25
08 OCT 2024 9:01PM by PIB Delhi
The total gross enrolments under the Atal Pension Yojana (APY) have crossed 7 crore, with an enrolment of over 56 lakh in the current Financial Year 2024-25. The scheme is in its 10th year of rollout, and has achieved a big milestone by bringing in the most vulnerable sections of society under the coverage of pension has been made possible with the untiring efforts of all the Banks and SLBCs/UTLBCs.
The Pension Fund and Regulatory Development Authority (PFRDA), in the recent past, has taken several initiatives for awareness creation of the scheme i.e., conducting APY Outreach Programmes at State and District levels, organising awareness and training programmes, publicity through various media channels, releasing a one-pager simple APY flyer/handout in Hindi, English, and 21 regional languages, and regular performance review.
APY has been designed in such a way that it provides Sampurna Suraksha Kavach to not only the subscriber by providing a life-long defined and guaranteed pension amount, but also to the spouse by providing the same pension amount after the demise of the subscriber and then to the family by returning the entire corpus (accumulated till the age of 60 years) to the nominee after the death of the subscriber and spouse.
The APY is a flagship social security scheme of the Government of India, was launched on 9th May 2015 with an aim to create a universal social security system for all Indians, especially the poor, the underprivileged and the workers in the unorganised sector.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
হৌজিক চত্থরিবা শেনবা চহি ২০২৪-২৫দা লাখ ৫৬ হেন্না মিং চনখিবগা লোয়ননা অতল পেন্সন য়োজনা (এ.পি.ৱাই.)গী মখাদা অপুনবা মিং চনখিবা করোর ৭ হেনখ্রে
08 OCT 2024 9:01PM by PIB Imphal
হৌজিক চত্থরিবা শেনবা চহি ২০২৪-২৫দা লাখ ৫৬ হেন্না মিং চনখিবগা লোয়ননা অতল পেন্সন য়োজনা (এ.পি.ৱাই.)গী মখাদা অপুনবা মিং চনখিবা করোর ৭ হেনখ্রে। স্কিম অসি মসিগী ১০শুবা চহিদা লৈরি, অমসুং খ্বাইদগী শোত্থরবা সেক্সনশিংবু পেন্সন্না কোনশিনবগী মখাদা পুরক্তুনা অচৌবা মাইলস্তোন অমা ফংলে অমদি বেঙ্কশিং অমসুং এস.এল.বি.সি.শিং/য়ু.তি.এল.বি.সি.শিং পুম্নমক্কী চোকথবা লৈতবা হোৎনবগা লোয়ননা ওইথোকহল্লে।
পেন্সন ফন্দ এন্দ রেগুলেতরী দেবেলপমেন্ত ওথোরিতী (পি.এফ.আর.দি.এ.)না হন্দক্তা স্কিমগী মতাংদা এৱার্নেস পীনবা ইনিসিয়েতিব কয়া অমা লৌখৎলে মদুদি রাজ্য অমসুং জিলা থাক্তা এ.পি.ৱাই. আউতরিচ প্রোগ্রামশিং পাংথোকপা, এৱারনেস অমসুং ত্রেনিং প্রোগ্রামশিং পাংথোকপা, তোঙান তোঙানবা মিদীয়া চেনেলশিংগী থোংদা পব্লিসিতী, হিন্দী, ইংলিস অমসুং লোন ২১দা ৱান-পেজর সিম্পল এ.পি.ৱাই. প্লায়র/হেন্দআউত অমা রিলিজ তৌবা, অমসুং রেগুলর পর্ফোমেন্স য়েংশিনবনি।
এ.পি.ৱাই. অসি মতৌ অসুম্না দিজাইন তৌই মদুদি মসিনা সবসক্রাইবরদা পুন্সী চুপ্পা দিফাইন্দ অমসুং গরেন্তেদ পেন্সনগী শেমফম ফংহন্দুনা সমপুর্ন সুরক্ষা কবছ ফংহনবতা নত্তনা সবসক্রাইবরনা লৈখিদবা মতুং মহাক্কী নুপী নত্রগা মপুরোইবদসু মানবা পেন্সনগী শেনফম ফংহন্দুনা অমসুং মদুগী মতুং সবসক্রাইবর অমসুং মহাক্কী নুপী নত্রগা মপুরোইবনা লৈখিদবা মতুং নোমিনীদা অপুনবা শেনফম (চহি ৬০ ফাওবগী হোৎলগা) হন্দোক্তুনা ইমুং মনুংদসু ফংহল্লি।
এ.পি.ৱাই. অসি ভারত সরকারগী ফ্লেগশিপ সোসিয়েল সেক্যুরিতী স্কিম অমনি। মসি ভারত মচা পুম্নমক্কী অখন্ননা লাইরবশিং, শোত্থরবশিং অমসুং অনওর্গনাইজ সেক্তরদা থবক তৌরিবশিংগীদমক য়ুনিবর্সেল সোসিয়েল সেক্যুরিতী সিস্তেম অমা শেমগৎনবা পান্দম অমগা লোয়ননা ২০১৫গী মে ৯দা হৌদোকখি।