Prime Minister's Office
PM to lay foundation stone of various development projects in Maharashtra worth over Rs 7600 crore on 9 October
PM to lay foundation stone of upgradation of Dr. Babasaheb Ambedkar International Airport, Nagpur
PM to lay foundation stone of New Integrated Terminal Building at Shirdi Airport
PM to inaugurate Indian Institute of Skills Mumbai and Vidya Samiksha Kendra Maharashtra
08 OCT 2024 7:31PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will lay the foundation stone of various development projects in Maharashtra worth over Rs 7600 crore, at around 1 PM, on 9 October, through video conference.
Prime Minister will lay the foundation stone of the upgradation of Dr. Babasaheb Ambedkar International Airport, Nagpur with a total estimated project cost of around Rs 7000 crore. It will serve as a catalyst for growth across multiple sectors, including manufacturing, aviation, tourism, logistics, and healthcare, benefiting Nagpur city and the wider Vidarbha region.
Prime Minister will lay the foundation stone of the New Integrated Terminal Building at Shirdi Airport worth over Rs 645 crore. It will provide world-class facilities and amenities for the religious tourists coming to Shirdi. The construction theme of the proposed terminal is based on the spiritual neem tree of Sai Baba.
In line with his commitment to ensuring affordable and accessible healthcare for all, Prime Minister will launch operationalization of 10 Government Medical Colleges in Maharashtra located at Mumbai, Nashik, Jalna, Amravati, Gadchiroli, Buldhana, Washim, Bhandara, Hingoli and Ambernath (Thane). While enhancing the under graduate and post graduate seats, the colleges will also offer specialised tertiary healthcare to the people.
In line with his vision to position India as the "Skill Capital of the World," Prime Minister will also inaugurate the Indian Institute of Skills (IIS) Mumbai, with an aim to create an industry-ready workforce with cutting-edge technology and hands-on training. Established under a Public-Private Partnership model, it is a collaboration between the Tata Education and Development Trust and Government of India. The institute plans to provide training in highly specialised areas like mechatronics, artificial intelligence, data analytics, industrial automation and robotics among others.
Further, Prime Minister will inaugurate the Vidya Samiksha Kendra (VSK) of Maharashtra. VSK will provide students, teachers, and administrators with access to crucial academic and administrative data through live chatbots such as Smart Upasthiti, Swadhyay among others. It will offer high-quality insights to schools to manage resources effectively, strengthen ties between parents and the state, and deliver responsive support. It will also supply curated instructional resources to enhance teaching practices and student learning.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ওক্তোবর ৯ দা মহারাস্ত্রাদা লুপা করোর ৭৬০০ হেনবগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা দোক্তর বাবাসাহেব অম্বেদকার ইন্তরনেসনেল এয়রপোর্ত, নাগপুর পাকথোক-চাউথোক্নবা উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা সির্দি এয়রপোর্তকী অনৌবা ইন্তিগ্রেতেদ তর্মিনেল বিল্দিং শানবা উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা ইন্দিয়ান ইন্সতিতুৎ ওফ সিল্কস মুম্বাই অমসুং বিদ্যা সমিক্ষা কেন্দ্র মহারাস্ত্রা শঙ্গাগনি
08 OCT 2024 7:31PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ওক্তোবর ৯ দা, নুংথিল পুং ১ রোম তাবদা, ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা মহারাস্ত্রাদা লুপা করোর ৭৬০০ হেনবগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা দোক্তর বাবাসাহেব অম্বেদকার ইন্তরনেসনেল এয়রপোর্ত, নাগপুর পাকথোক-চাউথোক্নবা লুপা করোর ৭০০০ রোম চঙগদবা প্রোজেক্কী উরেপ-উয়ুং তমগনি। মসিনা মেনুফেকচরিং, এভিএসন, তুরিজম, লোজিসতিক্স অমসুং অনা-লায়েং য়াওনা তোঙান-তোঙানবা হিরমশিং চাউখৎহনবদা মতেং পাংগনি অমসুং নাগপুর সহর অমসুং বিদরভা লমদমদা কান্নবা পীগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ৬৪৫ চঙনা সির্দি এয়রপোর্তকী অনৌবা ইন্তিগ্রেতেদ তর্মিনেল বিল্দিং শানবা উরেপ-উয়ুং তমগনি। মসিনা সির্দিদা লাই খুরুম্বা লাকপা মীওইশিংদা মালেম থাক্কী খুদোংচাবশিং ফংহনগনি। সাই বাবাগী অধ্যাতিক ওইরবা নীম পাম্বীদা য়ুম্ফম ওইদুনা তর্মিনেল অসি শেমগৎকনি।
মীওই খুদিংমক্ত মমল হোংবা অনা-লায়েংগী খুদোংচাবা লাইনা ফংহন্নবা মহাক্না থাজবা পীখিবগী মতুংইন্না, মহারাস্ত্রাগী মুম্বাই, নাসিক, জলনা, অমরাবতি, গাদচিরোলি, বুলধানা, ৱাসিম, ভন্দারা, হিঙ্গোলি অমসুং থানেদা সরকারগী মেদিকেল কলেজ ১০ প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাগনি। অন্দর গ্রেজুয়েত অমসুং পোস্ত গ্রেজুয়েত সিতশিং হেনগৎহনবগা লোয়ননা, কলেজশিং অসিনা মীয়ামদা অখন্নবা অৱাংবা থাক্কী অনা-লায়েংগী খুদোংচাবশু পীগনি।
ভারত অসি মালেমদা স্কিলগী কোনুং ওইনা শেমগৎনবা মহাক্কী পান্দম মতুংইন্না, অৱাংবা থাক্কী তেক্নোলোজি অমসুং হেন্দস-ওন ত্রেনিংগা লোয়ননা উদ্যোগকী থৌরাং তৌরবা শিন্মী শেমগৎনবা পান্দম অমগা লোয়ননা প্রধান মন্ত্রীনা ইন্দিয়ান ইন্সতিতুৎ ওফ স্কিলস, মুম্বাই শঙ্গাগনি। পব্লিক-প্রাইভেদ পার্তনরশিপ মোদেল অমগী মখাদা, তাতা ইজুকেসন এন্দ দিবলপমেন্ত ত্রস্ত অমসুং ভারত সরকারনা পুন্না ইন্সতিতুৎ অসি লিংখৎপনি। মেকাত্রোনিক্স, আর্তিফিসিএল ইন্তিলিজেন্স, দেতা এনালিতিক্স, ইন্দস্ত্রিএল ওতোমেসন অমসুং রোবোতিক্সগুম্বা হিরমশিংদা ত্রেনিং পীনবা ইন্সতিতুৎ অসিনা থৌরাং তৌরি।
মখা তানা, প্রধান মন্ত্রীনা বিদ্যা সমিক্ষা কেন্দ্র মহারাস্ত্রা শঙ্গাগনি। ভি.এস.কে অসিনা মহৈরোয়শিং, ওজাশিং অমসুং লৈঙাকপশিংদা স্মার্দ উপাসথিতি, শ্বাধ্যায়গুম্বা চাতবোতশিংগী খুৎথাংদা একাদেমিক অমসুং এদমিনিস্ত্রেতিপ দেতা ফংহনগনি। মসিনা স্কুলশিং য়েংশিন্নবা, মমা-মপাশিং অমসুং সরকারগী মরক্তা অচেৎপা মরীশিং থম্নবা অমসুং মতেং পীনবা অৱাংবা থাক্কী লৌশিং কয়া পীগনি। মসিনা লাইরিক তাকপী তম্বীবগী থবকশিং অমসুং মহৈরোয়শিং লাইরিক তম্বা ফগৎহন্নবা মরুওইবা পাউতাক কয়া পীগনি।