Ministry of Information & Broadcasting
Akashvani organises large-scale preventive health check-up camps, Safai Mitra Suraksha Shivirs & Yoga training session as part of ‘Swachhata Hi Seva’ campaign
These efforts to enhance awareness about health issues, encourage healthy practices, and contribute to building a cleaner and healthier environment for all
03 OCT 2024 9:27AM by PIB Delhi
As part of the Swachhata Hi Seva 2024 campaign, Akashvani, New Delhi organized two day large-scale preventive health check-up camps, Safai Mitra Suraksha Shivirs, and yoga training sessions for Safai Mitras during 1-2 October, 2024. Under this campaign, free eye, dental, gynecological, skin, gastrointestinal, and general check-ups were arranged by several hospitals for our Swachhata Heroes on 30th September and 1st October at Akashvani Premises.
Akashvani & ESIC join hands for safai mitras health
A collaboration was also established with ESIC Hospital and Medical College, Faridabad (NIT), for a long-term association with the Safai Mitras. ESIC provided free on-the-spot registration, OPD slips for general consultation and prescriptions from general physicians, and referrals for specialist consultations (as needed) for our Safai Mitras. A medical file was created for each Safai Mitra to keep all their prescriptions and test reports organized.
Free health tests and ABHA enrollment
Blood testing facilities were provided by Dr. Lal Pathlabs for 200 sanitation workers, security guards, outsourced drivers, and MTS employees working in the complex, free of charge. On 1st October, a booth was set up to create awareness and provide a live demonstration of Ayushman Bharat PMJAY and ABHA Card benefits, along with fresh enrollment for eligible beneficiaries at Akashvani Bhawan for Safai Mitras and other staff of Prasar Bharati.
Yoga training and fraud awareness session for sanitation workers
To raise awareness about the benefits of yoga among sanitation workers, a yoga training session was organized in association with a team of students from the Morarji Desai National Institute of Yoga for all sanitation workers in offices. Additionally, an interactive session on fraud awareness was organized in collaboration with Kotak Mahindra Bank Limited. It was attended by around 50 officials.
Free gynecological check-up for female safai mitras at suraksha shivir
At the Suraksha Shivir, a free gynecological check-up was provided for female Safai Mitras in collaboration with Artemis Hospital, Gurugram. This initiative aimed to promote women's health and well-being among sanitation workers, ensuring they have access to essential medical care. The event not only offered vital health services but also raised awareness about women's health issues, encouraging Safai Mitras to prioritize their health and seek regular medical check-ups.
Free eye test facility provided for safai mitras at suraksha shivir
To ensure that our SafaiMitras achieve perfect 6/6 vision, a free eye test facility was offered by M/s Lawrence & Mayo during the Suraksha Shivir. This initiative underscores the importance of eye health among sanitation workers, providing them with access to essential vision care.
Swachhata selfie point set up at Akashvani Directorate
A 'Swachhata Selfie Point' has been established at the Akashvani Directorate to promote cleanliness and encourage community participation in the Swachh Bharat Abhiyan. This engaging initiative invites employees and visitors to take selfies at the designated point, fostering a sense of pride in maintaining cleanliness and hygiene. By sharing their selfies on social media with the hashtag #SwachhataSelfie, participants can spread awareness about the importance of cleanliness and inspire others to join the movement.
Akashvani's initiatives under the Swachhata Hi Seva campaign reflect a strong commitment to the health and well-being of sanitation workers. By organizing large-scale preventive health check-up camps, Safai Mitra Suraksha Shivirs, and yoga training sessions, Akashvani not only promotes physical health but also fosters a sense of community and support among the workers. These efforts enhance awareness about health issues, encourage healthy practices, and ultimately contribute to building a cleaner and healthier environment for all.
Social Media Links of Directorate:
https://x.com/AkashvaniAIR/status/1841177010519097371?t=6BXj0qu2Em_9FEajovkUzQ&s=08
https://x.com/AkashvaniAIR/status/1841164054397690002?t=uEpXY2YK9vUJ9tQV0ChTZQ&s=08
https://x.com/AkashvaniAIR/status/1841162213601476746?t=vceS0fEU95xvrQibfjh_Lw&s=08
https://x.com/AkashvaniAIR/status/1841159594111852998?t=zq48O7WUDsdrQyco89BwTg&s=08
https://x.com/AkashvaniAIR/status/1841157109573931394?t=X9fcM08nD45naylCkEkcBA&s=08
https://x.com/AkashvaniAIR/status/1841154993400778858?t=l3hmvUFIeLVXBbteynXQ-g&s=08
https://x.com/AkashvaniAIR/status/1841151378795708542?t=ETE-Ipske20hc4AFYggUww&s=08
https://x.com/AkashvaniAIR/status/1841145862807781436?t=JGNMW-2liDDX-R3lyMY5rw&s=08
https://x.com/AkashvaniAIR/status/1841143269662622110?t=v6Rk982pwv8GhBq73QSrcQ&s=08
https://x.com/AkashvaniAIR/status/1841141688011485199?t=CLCQG6Rb9U0suSaaFrzmRg&s=08
https://x.com/AkashvaniAIR/status/1841097316268196104?t=hQErg-FhMhj_BdwqfRlA-A&s=08
https://x.com/AkashvaniAIR/status/1841096433786634438?t=wuEMiWYtkb2WokHXsTGTYA&s=08
https://x.com/AkashvaniAIR/status/1841096120434332120?t=JK4dM0vD2V4aBPM6xa_75g&s=08
Social Media Links by some of the Field Stations:
https://x.com/AkashvaniTvm/status/1841013846862872797?t=dfHmQyEJ5YMtzvm08Laygw&s=08
https://www.facebook.com/share/p/fenEcSsRCtSuTauH/?mibextid=A7sQZp
https://www.facebook.com/61552410694570/posts/122186920742080356/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0EuQYTizULbxdHAXc7wNVpiVyTiShNMVRj2ozGe4r1kxthbpfiqG2C9HwTC1bC5EVl&id=61550023055354&sfnsn=wa
https://x.com/AIRPatna/status/1841310212877132262?t=ilL8G6KKil9-UR-_5MeneA&s=08
https://www.instagram.com/p/DAnMCkHScgb/?igsh=ZjJodGRjeno2bHAy
https://x.com/sanjulata_air/status/1841357206362669091?s=48
https://x.com/AIRVsp/status/1841369362143531191?t=pvFUfBcLV9RQZ_IdrgLNMA&s=08
https://x.com/sanjulata_air/status/1841356386657247685?s=12
https://x.com/NabmBbsr/status/1841076555340014031

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
আকাসবানীনা ‘স্বছ্চতা হি সেবা’ কেম্পেনগী মনুং চন্না প্রিভেন্তিব হেল্থ চেক-অপ কেম্পশিং, সফাই মিত্র সুরক্সা সিবির অমসুং য়োগ ত্রেনিং সেসনশিং চাউনা পাঙথোকখ্রে
থৌরাংশিং অসিনা হকশেলগী ৱাফমশিংগী মরমদা মীয়াম্না পাক শন্না খঙবা হেনগৎহনগনি, অফবা থবক থৌওংশিং পুক্নিং থৌগৎকনি, অমসুং পুম্নমক্কী ওইনা হেন্না লু-নান্বা অমসুং শাফবা এনভাইরনমেন্ত শেমগৎপদা মতেঙ ওইগনি
03 OCT 2024 9:27AM by PIB Imphal
স্বছ্চতা হি সেবা ২০২৪ কেম্পেনগী মনুং চন্না, আকাসবানী, নই দিল্লীনা ওক্তোবর-১-২, ২০২৪ মনুংদা নুমিৎ নিনি চুপ্না প্রিভেন্তিব হেল্থ চেক-অপ কেম্পশিং, সফাই মিত্র সুরক্সা সিবির অমসুং য়োগ ত্রেনিং সেসনশিং চাউনা পাঙথোকখ্রে‍। কেম্পেন অসিগী মখাদা, আকাসবানীগী মফমশিংদা সেপ্তেম্বর ৩০ অমসুং ওক্তোবর ১দা ঐখোয়গী স্বছ্চতা হিরোশিংগী ওইনা তোঙান তোঙানবা লায়েংশঙশিংনা লেম্না মীৎ, য়া, গাইনেকোলোজিকেল, উনশা, গেস্ত্রোইন্তেস্তিনেল, অমসুং জেনেরেল চেক-অপশিং পাঙথোকখি‍।
আকাসবানী অমসুং ESIC না সফাই মিত্রগী হকশেলগীদমক খুৎশম্ননা চৎমিন্নরি
সফাই মিত্রশিংগা মতম শাংনা পুন্না চৎমিন্ননবগীদমক, ESIC হোস্পিতাল এন্দ মেদিকেল কলেজ, ফরিদবাদ (NIT)গা খুৎশম্ননা চৎমিন্নবগী মরী অমসু শেমগৎখ্রে‍। ESIC না ঐখোয়গী সফাই মিত্রশিংগীদমক জেনেরেল কন্সল্তেসন অমসুং জেনেরেল ফীজিক্সিয়নশিংদগী প্রেসক্রিপ্সন, অমসুং স্পিসিএলিস্ত কন্সল্তেসন্দা (মথৌ তাবগী মতুং ইন্না) রিফরেল তৌনবগীদমক লেম্না ওন-দি-স্পোত রেজিস্ত্রেসন, OPD স্লিপশিং ফংহনখি‍। সফাই মিত্র খুদিংমক্কী ওইনা মখোয়গী প্রেস্ক্রিপ্সন অমসুং তেস্ত রিপোর্তশিং নীংথিনা শেম-শাদুনা থম্ননবা মেদিকেল ফাইল অমা শেমখি‍।
লেম্না হকশেলগী চাংয়েং তৌবা অমসুং ABHA এনরোলমেন্ত
কম্প্লেক্স অসিদা থবক তৌরিবা সেনিতেসন ৱর্কর, সিক্যুরিতী গার্দ, আউতসোর্স দ্রাইভর, অমসুং MTS শিন্মী ২০০দা Dr. Lal Pathlabs লেপ্না ঈ তেস্ত তৌবগী খুদোংচাবা ফংহনখি‍। ওক্তোবর ১দা, সফাই মিত্র অমসুং প্রসার ভার্তীগী অতৈ স্তাফশিংগীদমক ইলিজিবল ওইবা বেনিফিসরীশিং নৌনা এনরোল তৌবা য়াওনা অয়ুস্মান ভারত PMJAY অমসুং ABHA কার্দকী কান্নবশিং খঙহন্নবা অমসুং লাইব দিমোন্সত্রেসন উৎননবা বুধ অমা শেমখি‍।
সেনিতেসন ৱর্করশিংগী য়োগ ত্রেনিং অমসুং ফ্রোদ এৱ্যারনেস সেসন
সেনিতেসন ৱর্করশিংগী মরক্তা য়োগগী কান্নবশিং খঙহন্নবগীদমক, ওফিসশিংদা লৈরিবা সেনিতেসন ৱর্কর পুম্নমক্কী ওইবা য়োগ ত্রেনিং সেসন অমা মোরারজী দেসাই নেস্নেল ইন্সতিত্যুৎ ওফ য়োগগী মহৈরোয় কাঙবু অমগা পুন্না পাঙথোকমিন্নখি‍। মসিগী মথক্তা, কোতক মহিন্দ্র বেঙ্ক লিমিতেদকা খুৎশম্নদুনা ফ্রোদ এৱ্যারনেসকী মতাঙদা ইন্তরেক্তিব সেসন অমা পাঙথোকখি‍। থৌরমদুদা ওফিসিএল ৫০ রোম্না শরুক য়াখি‍।
সুক্সা সিবিরদা নুপী সফাই মিত্রশিংগী ফ্রী গাইনেকোলোজিকেল চেক-অপ
সুরক্সা সিবিরদা, অর্তেমিস হোস্পিতাল, গুরুগ্রামগা খুৎশম্নদুনা নুপী সফাই মিত্রশিংগী মফমদা গাইনেকোলোজিকেল চেক-অপ অমা লেপ্না পাঙথোকখি‍। থৌশিল অসিনা সেনিতেসন ৱর্করশিংগী মরক্তা নুপীশিংগী হকশেল অমসুং মশা মউ ফনা লৈনবা থৌওংশিংদা পান্দম থমদুনা মখোয়দা মরু ওইবা মেদিকেল কেয়র ফংহল্লি‍। থৌরম অদুনা মরু ওইবা হেল্থ সর্ভিসশিং ফংহনবতা নত্তনা, নুপীশিংগী হকশেলগী ৱাফমশিংগী এৱ্যারনেস হেনগৎহন্দুনা সফাই মিত্রশিংদা মখোয়গী হকশেল পুক্নিং থৌগৎনবা অমসুং চাং নাইনা মেদিকেল চেক-অপ তৌথোক্নবা পুক্নিং থৌগৎখি‍।
সুরক্সা সিবিরদা সফাই মিত্রশিংদা লেম্না মীৎ তেস্ত তৌবগী ফেসিলিতী ফংহনবা
সফাই মিত্রশিংদা চপ চাবা ৬/৬ ভিজন লৈহন্নবগীদমক, ফ্রী আই তেস্ত ফেসিলিতী অমা সুরক্সা সিবির মনুংদা M/s লোরেন্স এন্দ মায়োনা পাঙথোকখি‍। থৌশিল অসিনা সেনিতেসন ৱর্করশিংগী মীৎ মশা ফনা থম্বগী মরুওইবা ৱাফমশিংদা মীৎয়েঙ থম্লদুনা মখোয়দা মথৌ তাবা ভিজন কেয়র ফংহনখি‍।
আকাসবানী দাইরেক্তোরেত্তা স্বছ্চতা সেল্ফী পোইন্তশিং শেমখি
আকাসবানী দাইরেক্তোরেত্তা স্বচ ভারত অভিয়ান্দা মীয়াম্না শরুক য়াবনবা পুক্নিং থৌগৎনবা অমসুং লু-নান্না লৈবা য়োকখৎনবা 'স্বছ্চতা সেল্ফী পোইন্ত' অমা শেমখি‍। মীয়াম্না শরুক য়াহন্নবা থৌশিল অসিনা শিন্মী অমসুং ভিজিতরশিংবু শেমদুনা থম্লবা মফমদুদা সেল্ফী লৌনবা পাউজেল্লদুনা, লু-নান্না অমসুং মহিক মতাঙ চেন্দনা লৈবদা চাউথোকচবগী ইথিল অমা ফাওহল্লি‍। সেল্ফীশিং অদুবু সোসিএল মীদিয়াদা হেসতেগ #SwachhataSelfie গা লোয়ননা শেয়র তৌদুনা, শরুক য়াখিবশিংনা লু-নান্বগী মরুওইবা ৱাফমশিংগী মরমদা মীয়ামদা খঙহন্বা ঙমগনি অমসুং অতৈসু ঈহৌ অসিদা শরুক য়ানিংহন্নবা পুক্নিং থৌগৎপা ঙমগনি‍।
স্বছ্চতা হি সেবা কেম্পেনগী মখাদা পায়খৎলিবা আকাসবানীগী থৌশিলশিং অসিনা সেনিতেসন ৱর্করশিংগী হকশেল অমসুং মশা মউ ফনা লৈহন্নবা লেপ্লিবা অচেৎপা খোঙফমগী মমি তারি‍। অচৌবা থাক্তা প্রিভেন্তিব হেল্থ চেক-অপ, সফাই মিত্র সুরক্সা সিবির, অমসুং য়োগ ত্রেনিং সেসনশিং পাঙথোক্তুনা, আকাসবানীনা ফীজিকেল হেল্থ য়োকখৎপদা নত্তনা শিন্মীশিংগী মরক্তা অপুন্বা অমসুং শৌগৎনবগী ৱাখল্লোন অমসু পীরি‍। থৌওংশিং অসিনা হকশেলগী ৱাফমশিংগী মরমদা এৱ্যারনেস হেনগৎহল্লি, হকচাঙ ফগদবা থবক থৌওংশিং পুক্নিং থৌগৎলি, অমসুং পুম্নমক্কী ওইনা হেন্না লু-নান্বা অমসুং মশা মউ ফবা এনভাইরনমেন্ত অমা শেমগৎপদা মতেঙ ওইহল্লি‍।
দাইরেক্তোরেতশিংগী সোসিএল মীদিয়া লিঙ্কশিং:
https://x.com/AkashvaniAIR/status/1841177010519097371?t=6BXj0qu2Em_9FEajovkUzQ&s=08
https://x.com/AkashvaniAIR/status/1841164054397690002?t=uEpXY2YK9vUJ9tQV0ChTZQ&s=08
https://x.com/AkashvaniAIR/status/1841162213601476746?t=vceS0fEU95xvrQibfjh_Lw&s=08
https://x.com/AkashvaniAIR/status/1841159594111852998?t=zq48O7WUDsdrQyco89BwTg&s=08
https://x.com/AkashvaniAIR/status/1841157109573931394?t=X9fcM08nD45naylCkEkcBA&s=08
https://x.com/AkashvaniAIR/status/1841154993400778858?t=l3hmvUFIeLVXBbteynXQ-g&s=08
https://x.com/AkashvaniAIR/status/1841151378795708542?t=ETE-Ipske20hc4AFYggUww&s=08
https://x.com/AkashvaniAIR/status/1841145862807781436?t=JGNMW-2liDDX-R3lyMY5rw&s=08
https://x.com/AkashvaniAIR/status/1841143269662622110?t=v6Rk982pwv8GhBq73QSrcQ&s=08
https://x.com/AkashvaniAIR/status/1841141688011485199?t=CLCQG6Rb9U0suSaaFrzmRg&s=08
https://x.com/AkashvaniAIR/status/1841097316268196104?t=hQErg-FhMhj_BdwqfRlA-A&s=08
https://x.com/AkashvaniAIR/status/1841096433786634438?t=wuEMiWYtkb2WokHXsTGTYA&s=08
https://x.com/AkashvaniAIR/status/1841096120434332120?t=JK4dM0vD2V4aBPM6xa_75g&s=08
ফীল্দ স্তেসন খরগী সোসিএল মীদিয়া লিঙ্কশিং:
https://x.com/AkashvaniTvm/status/1841013846862872797?t=dfHmQyEJ5YMtzvm08Laygw&s=08
https://www.facebook.com/share/p/fenEcSsRCtSuTauH/?mibextid=A7sQZp
https://www.facebook.com/61552410694570/posts/122186920742080356/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0EuQYTizULbxdHAXc7wNVpiVyTiShNMVRj2ozGe4r1kxthbpfiqG2C9HwTC1bC5EVl&id=61550023055354&sfnsn=wa
https://x.com/AIRPatna/status/1841310212877132262?t=ilL8G6KKil9-UR-_5MeneA&s=08
https://www.instagram.com/p/DAnMCkHScgb/?igsh=ZjJodGRjeno2bHAy
https://x.com/sanjulata_air/status/1841357206362669091?s=48
https://x.com/AIRVsp/status/1841369362143531191?t=pvFUfBcLV9RQZ_IdrgLNMA&s=08
https://x.com/sanjulata_air/status/1841356386657247685?s=12
https://x.com/NabmBbsr/status/1841076555340014031